Siirry sisältöön

Englanninkielinen sosionomikoulutus houkuttelee paikallisia sekä kansainvälisiä opiskelijoita

Eritaustaiset opiskelijat kertovat kokemuksiaan opinnoista ja rohkaisevat uusia opiskelijoita hakemaan.

Kuvassa Li Jiang, Danhua Luo ja Cecilia Lindström.

Kiinalaiset opiskelijat Li Jiang ja Danhua Luo aloittivat opinnot englanninkielisessä Degree programme in Social Services -koulutuksessa Laureassa joulukuussa 2020. He keskittyvät molemmat opinnoissaan varhaiskasvatukseen.

Heidän näkökulmastaan Laurea tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua korkeakouluopintoihin, toisin kuin Kiinassa opintoja rajoitetaan iän mukaan. Molemmat äiteinä he toteavat, että Suomessa perhe-elämän ja opiskelun yhdistäminen on aika luonnollista ja helppoa.

- Äitinä toivon lapselleni hyvää kasvuympäristöä sekä koulutusta, Li tiivistää syitä Suomessa opiskelulle.

Laadukas opetus lisää työllistymismahdollisuuksia

Li Jiangilla on pitkä työhistoria päiväkotien suunnittelusta Kiinassa. Suomi houkutteli sen kansainvälisesti tunnustetun korkean koulutustason takia. Tähän mennessä Laurea on täyttänyt kaikki odotukset. Li toivoo opintojen myötä syventävänsä tieteellistä ymmärrystä varhaiskasvatuksesta ja pystyvänsä tulevaisuudessa osallistumaan varhaiskasvatuksen kehittämiseen Kiinassa.

Danhua Lo puolestaan toivoo Laurean opintojen lisäävän työllistymismahdollisuuksia Suomessa. Valmistuttuaan hän aikoo jatkaa suomen kielen opintoja ja hakeutua varhaiskasvatuksen alalle töihin.

Vaikka heidän tulevaisuuden urahaaveet hieman eroavatkin toisistaan, yhdestä asiasta Li ja Danhua olivat yhtä mieltä:

- Suosittelemme ehdottomasti Laurean opintoja.

Opiskelijaprojektit tarjoavat helpon tavan verkostoitumiseen

Helsinkiläinen Cecilia Lindström valitsi englanninkielisen sosionomikoulutuksen koska toivoi pääsevänsä opiskelemaan mahdollisimman monimuotoisessa opiskelijaryhmässä.

- Ja jos totta puhutaan, aavistelin että sinne saattaisi olla vähemmän hakijoita ja hyväksytyksi tuleminen helpompaa. Minun tapauksessani aavistukseni osui oikeaan, hän lisää.

Nyt kolmannen vuoden opiskelijana, Cecilia on kerennyt keräämään laajalti kokemuksia Laurean opiskelijaelämästä. Erityisesti hän haluaa tuoda esille Laurean loistavia lehtoreita, jotka työskentelevät koko persoonallaan jakaen laajaa osaamistaan myös kenttätyöstä. Vierailevat luennoitsijat, opintokäynnit ja työelämän projektit ovat myös auttaneet opiskelijoita syventämään osaamistaan alalta.

Rohkaistaakseen tulevia opiskelijoita, Cecilia kuvailee opetusmenetelmiä seuraavasti:

- Loputtoman pänttäämisen ja tenttien sijaan Laureassa keskitytään monipuolisesti esseiden, raporttien ja projektien tekemiseen työelämäyhteistyössä. Tämä mahdollistaa opiskelijoille myös verkostoitumisen läpi opintojen. Tämä on ollut jännittävää ja haastavaakin, mutta ennen kaikkea hyvin avartava matka.

Haku englanninkieliseen sosionomikoulutukseen Lohjan kampuksella on käynnissä 3.-9.5.2021. Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan.