Siirry sisältöön

Syksyn 2023 erillishaku on päättynyt. Päivitämme sivuille seuraavan erillishaun tiedot heti, kun aikataulut ovat vahvistuneet. Tammikuussa 2024 alkava rikosseuraamusalan koulutus opiskellaan monimuotokoulutuksena. Monimuotokoulutus toteutetaan kerran kuussa pidettävinä intensiiviviikkoina kokopäiväisesti. Opinnot voi suorittaa työssäkäynnin yhteydessä.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK) valmistuneet tai syksyllä 2023 valmistuvat
 • Hakuaika: 4.9. - 18.9.2023
 • Ajoitus: Tammikuu 2024
 • Laajuus: 210 op
 • Sijainti: Laurean Tikkurilan kampus, Ratatie 22, 01300 Vantaa
 • Hinta: Maksuton

Syksyn 2023 erillishaku on päättynyt. Päivitämme sivuille seuraavan erillishaun tiedot heti, kun aikataulut ovat vahvistuneet. 

Koulutuksen sisältö

Laurean rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksesta valmistuu ammattilaisia ‎rikosseuraamusalan esimies-, asiantuntija- ja ohjaustehtäviin. Rikosseuraamusalan sosionomina huolehdit yksilön ja yhteiskunnan turvallisuudesta sekä pidät yllä oikeudenmukaista, laillista ja turvallista seuraamusten täytäntöönpanoa. Koulutuksessa opit rangaistusjärjestelmät sekä rikosseuraamusalan lainsäädännön. Tutkinnon sisältö on laaja-alainen, minkä ansiosta työllistyt monipuolisiin työtehtäviin sosiaali- tai rikosseuraamusalalla. Rikosseuraamusalan keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa uusintarikollisuuden vähentämiseen ja rikollisuutta ylläpitävän ‎syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen.

Perusopinnot

 • Asiakastyö sosiaali- ja rikosseuraamusalalla (30 op)
 • Palvelu- ja rikosseuraamusjärjestelmä (30 op)
 • Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen (30 op)
 • Rikollisuuteen vaikuttaminen (30 op)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (30 op, jossa opinnäytetyö 15 op)

Perusopintoihin sisältyy työharjoittelua yhteensä 45 op:n verran. Harjoitteluiden teemat ovat asiakastyön harjoittelu, syventävä harjoittelu sekä ammatillisten työmenetelmien harjoittelu. Harjoittelun voit suorittaa sosiaali- ja rikosseuraamusalan erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten vankiloissa, yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, kolmannen sektorin tai kuntien toimintapaikoissa.

Opetusmuoto

Keväällä 2024 alkava rikosseuraamusalan koulutus opiskellaan monimuotokoulutuksena. Monimuotokoulutus toteutetaan kerran kuussa pidettävinä intensiiviviikkoina kokopäiväisesti. Koulutus sisältää verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä, työharjoitteluita, työelämäprojekteja sekä tutustumiskäyntejä sosiaali- ja rikosseuraamusalan toimintaympäristöihin. Monimuoto-opinnot voi suorittaa työssäkäynnin yhteydessä, minkä vuoksi koulutus on suosittu rikosseuraamusalalla toimivien ammattilaisten keskuudessa.

Lue lisää opetusmuodoista >>

Syksyn 2023 erillishaku rikosseuraamusalan sosionomitutkinto-opiskelijaksi Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK) valmistuneille

Tammikuussa 2024 Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksella alkavaan rikosseuraamusalan koulutukseen sisältyy 40 aloituspaikkaa RSKK- kiintiölle. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena, verkko-opetuksena sekä itsenäisenä opiskeluna. Opiskelijavalinta toteutetaan erillishaussa. Erillishaku ja valintaperusteet perustuvat Laurean ja Rikosseuraamuslaitoksen solmimaan yhteistyösopimukseen.

Lähiopetusviikot keväällä 2024 ovat viikoilla 3, 7, 11, 17 ja 21. Muutokset lähiopetusviikkoihin mahdollisia.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan hakuaikana 4.9. klo 8:00 – 18.9.2023 klo 15:00 OpintopolussaVaadittavat liitteet tulee liittää hakemukselle 25.9.2023 klo 15:00 mennessä.

Erillishaun valintaperusteet syksy 2023

Hakukelpoisuus

Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK) valmistuneet tai syksyllä 2023 valmistuvat opiskelijat voivat hakea Rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksen tutkinto-opiskelijaksi syksyn 2023 erillishaussa. Erillishaussa valittu saa opiskelupaikan tammikuussa 2024 alkavaan Rikosseuraamusalan koulutukseen (monimuotototeutus).

Erillishaku on tarkoitettu Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa tutkinnon suorittaneille, joilla on myös yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus, kuten ammatillinen perustutkinto tai ylioppilastutkinto. Hakukelpoisuuden antavat Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (RSKK) suoritetut tutkinnot:

•    Rikosseuraamusalan tutkinto 90 op TAI
•    Vankeinhoidon perustutkinto 53 ov TAI
•    Vankeinhoitotutkinto 36 ov

Osoittaakseen hakukelpoisuuden, hakijan tulee liittää kopio rikosseuraamusalan tutkintotodistuksesta ja muusta toisen asteen tutkintotodistuksesta hakulomakkeelleen. Kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes hakijan hakukelpoisuus on tarkistettu.

Valintatapa

Syksyn erillishaussa käytetään esivalintaa, jonka kriteerinä on rikosseuraamusalan tutkinnon opinnäytetyön arvosana. Hakijalla täytyy olla vähintään opinnäytetyön arvosana 3. Opinnäytetyön arvosanana HYV vastaa arvosanaa 3. Hakija ilmoittaa opinnäytetyön arvosanan hakulomakkeella. Opinnäytetyön arvosanan perusteella kutsutaan valintakokeeseen enintään 1,5 kertainen määrä aloituspaikkoihin nähden eli 60.

Valintakoe sisältää videohaastattelun ja soveltuvuusarvioinnin. Hakijan tulee suorittaa kaikki valinnan vaiheet hyväksytysti (esivalinta + valintakoe) tullakseen valituksi. Opiskelijat valitaan valintakokeen pisteiden perusteella. Valintakokeen pisteytys on 0p – 40 p, jossa 15 pistettä on alin hyväksytty pistemäärä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes hakijan hakukelpoisuus on tarkistettu.

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen sovelletaan ns. SORA-lainsäädäntöä.Haun aikataulu

 
4.9. klo 8:00 - 18.9.2023 klo 15:00 Hakuaika. Hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi
Viimeistään 25.9.2023 klo 15.00 Hakukelpoisuuden osoittavat todistusliitteet toimitettava Laurean hakijapalveluihin
Viikko 43 Soveltuvuusarviointi toteutetaan verkossa
Viimeistään 24.11.2023 Valinnan tulokset julkaistaan
Viimeistään 1.12.2023 Opiskelupaikan vastaanottaminen
Viimeistään 31.12.2023 Syksyllä 2023 RSKK:n tutkintoon valmistuvat toimittavat liitteen tutkintotodistuksestaan viimeistään 31.12.2023 mennessä
Tammikuu 2024 Opintojen alkaminen

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Jätä yhteystietosi, niin saat muistutuksen hakuajan alkamisesta!

Kiitos yhteydenotostasi. Lähetämme sinulle sähköpostitse muistutuksen, kun koulutuksen hakuaika alkaa.

Haluan, että minulle lähetetään sähköpostitse tietoa tästä koulutuksesta.
Minulle saa lähettää tietoa myös muista Laurean sosionomikoulutuksen hakuvaihtoehdoista

Lisätietoja: