Siirry sisältöön

  • Voit hakea opiskelijaksi, jos olet suorittanut vähintään 160 opintopistettä suomalaisessa korkeakoulussa tietyn koulutuksen tai koulutusohjelman tutkintoon johtavia opintoja
  • Voit hakea opiskelijaksi ympäri vuoden ja voit aloittaa opinnot milloin vain.
  • Opintojen laajuus riippuu aiemmin suorittamistasi opinnoista.
  • Saat henkilökohtaisen ohjaajan, jonka kanssa suunnittelet opinnoistasi juuri itsellesi sopivan kokonaisuuden.
  • Ohjaajan kanssa käytte yhdessä läpi aiemmin suorittamasi opinnot sekä mahdollisesti työelämässä hankkimasi osaamisen, jonka perusteella sinulle tehdään suunnitelma opintojen saattamiseksi loppuun.
  • Opintoihin voidaan ottaa mukaan myös työelämässä tapahtuvaa oppimista työn opinnollistamisen kautta.
Hakeminen

Tarjoamme kaikille 160 opintopistettä korkeakouluopintoja suorittaneille ja opintonsa keskeyttäneille mahdollisuuden suorittaa tutkintonsa loppuun uudessa L160-mallissamme. Voit hakea opiskelemaan, jos olet suorittanut 160 opintopisteen edestä opintoja missä tahansa suomalaisessa korkeakoulussa ja opintosi ovat syystä tai toisesta keskeytyneet. Voit siis hakea opiskelijaksi, vaikka et ole suorittanut aiempia opintojasi Laureassa.

Voit hakea opiskelijaksi esimerkiksi kun

  • opintosi ovat keskeytyneet ja haluat suorittaa AMK-tutkinnon loppuun
  • valmistumisesi on esimerkiksi opinnäytetyöstä kiinni
  • olet suorittanut 160 opintopisteen edestä opintoja missä tahansa suomalaisessa korkeakoulussa (myös yliopistossa), mutta opintosi ovat keskeytyneet

Jos olet aloittanut opintosi Laureassa 1.8.2015 jälkeen ja opintosi ovat keskeytyneet, voit hakea opiskeluoikeuden uudelleen myöntämistä erillisen prosessin mukaan >>

Henkilökohtainen suunnitelma ja oma ohjaaja

Opiskelijaksi valinnan jälkeen sinulle nimetään oma ohjaaja, jonka kanssa yhdessä perehdytte aiemmin suorittamiisi opintoihin ja muuhun aiemmin hankkimaasi osaamiseen ja laaditte yhdessä suunnitelman tutkinnon suorittamiseksi loppuun. Suunnitelma laaditaan juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivaksi ja siinä voidaan käyttää myös ns. työn opinnollistamista. Työn opinnollistamisessa työtehtäviäsi verrataan koulutuksessa hankittavaan osaamiseen ja saat mahdollisesti opintopisteitä suoritettua työtehtäviesi ja niistä annettavien näyttöjen perusteella. Lue lisää työn opinnollistamisesta >>

Opiskelu

Suoritat opintosi Laureassa ohjattuina monimuoto-opintoina. Opiskelet ohjaajan kanssa laatimasi suunnitelmasi mukaisesti näytöin tai näytät osaamisesi toteen työn opinnollistamisen keinoin. Suunnitelmasi mukaiset opinnot voivat olla lähiopintoja kampuksella tai verkko-opintoja. Voit myös osallistua opinnäytetyön ohjaukseen ja opinnäyteprosessia tukeviin työpajoihin. Myös opinnäytetyön tekemiseen on uudenlaisia joustavia ratkaisuja, jotka voit yhdistää työhösi, kuten päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö sekä portfoliomuotoinen opinnäytetyö.

Opiskelijana sinulle kuuluvat samat opintososiaaliset edut kuin muillekin opiskelijoille, eli saat opiskelijakortin, jonka avulla olet oikeutettu opiskelija-alennuksiin. Olet myös oikeutettu opiskelijaterveydenhuoltoon YTHS:n kautta. Huomaathan, että olet myös veloitettu YTHS-maksuun puolivuosittain opintojesi ajan. Laurean opiskelijoille suunnatut palvelut, kuten kampuskirjastot, uraohjaus ja opiskelijakunta Laureamkon palvelut ovat käytössäsi.

Valmistuessasi tutkinnosta voit halutessasi osallistua Laurean valmistujaisjuhlaan.

Hakeminen

L160-mallissa haet Laurean opiskelijaksi erillishaun kautta Opintopolku.fi-palvelussa. Hakujärjestelmässä opinnot on rajattu alkamaan syys- tai kevätlukukauden alkamisen mukaan, mutta käytännössä voit aloittaa opinnot milloin vain. 

Näin haet

1. Valitse sopiva koulutus Opintopolku.fi-palvelussa. Klikkaamalla koulutuksen nimeä, siirryt suoraan Opintopolku.fi-palveluun, missä voit täyttää hakulomakkeen.

Tietojenkäsittelyn koulutus
Liiketalouden koulutus
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus
Rikosseuraamusalan koulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Fysioterapeuttikoulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus

2. Täytä hakulomake. Hakulomakkeella olevalla kampus- ja toteutustiedolla ei ole väliä, sillä opinnot suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti hakemisen jälkeen ja voit suorittaa opintoja sinulle parhaiten sopivalla kampuksella tai verkossa.

3. Liitä hakulomakkeelle kopio aiemmasta opintosuoritusotteestasi. Ohjeet opintosuoritusotteen tilaamiseen löydät täältä >> . Jos olet suorittanut korkeakouluopintoja jossain muualla kuin Laureassa (esimerkiksi avoimen AMK:n tai yliopiston kautta), liitä opintosuoritusotteet myös näistä opinnoista hakulomakkeelle.

4. Kirjoita hakulomakkeelle motivaatiokirje. Motivaatiokirjeessä kuvaat lyhyesti tavoitteesi tutkinnon loppuun saattamiseksi ja perehdyt hakemasi koulutuksen nykyiseen tutkintosuunnitelmaan.

5. Lähetä hakulomake 

6. Olemme sinuun yhteydessä valintahaastattelun sopimiseksi. Englanninkieliseen koulutukseen hakiessasi sinulta voidaan testata kielitaito valintahaastattelun yhteydessä.

Sosiaali- ja terveysalalle hakevan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun. Tarkista vaatimukset täältä >>

Erillishakuja koskee yhden korkeakoulupaikan säännös. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Jäitkö kaipaamaan lisätietoa? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme miten voimme auttaa tutkintosi saattamisessa loppuun!

Lisätietoja

Laurea Ha­ki­ja­pal­ve­lut

Puh. (09) 8868 7293
hakijapalvelut@laurea.fi