Siirry sisältöön

L160 erillishaku on tarkoitettu sinulle kun:

 • Tavoitteesi on saada keskeneräinen korkeakoulututkinto valmiiksi.
 • Olet suorittanut vähintään 160 opintopistettä soveltuvia tutkintoon johtavia opintoja missä tahansa suomalaisessa korkeakoulussa, mutta opintosi ovat jääneet kesken. Voit siis hakea opiskelijaksi, vaikka et ole suorittanut aiempia opintojasi Laureassa.
 • Opintojesi keskeytymisestä on kulunut vähintään yksi lukukausi

L160 opiskelijana:

 • Aloitat opinnot, kun sinulle sopii. 
 • Saat henkilökohtaisen ohjaajan, jonka kanssa suunnittelet opinnoistasi itsellesi sopivan kokonaisuuden.
 • Teet opinnot loppuun selkeän suunnitelman mukaan joustavasti, myös työn ohessa.
 • Olet oikeutettu samoihin opintososiaalisiin etuihin kuin muutkin opiskelijat

Kesken jääneiden opintojen loppuun saattaminen tuo onnistumisen tunteen, vahvistaa itseluottamusta sekä avaa uusia mahdollisuuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Tutkinto edistää urakehitystä. Saat uusia näkökulmia ja kehität osaamistasi kohti tavoitteitasi. Työssä hankkimasi osaaminen voidaan tunnustaa osaksi tutkintoa.

Tarjoamme kaikille 160 opintopistettä korkeakouluopintoja tehneille ja opintonsa keskeyttäneille mahdollisuuden tehdä tutkintonsa loppuun uudessa L160-mallissamme.

Jos sinulla ei ole vielä 160 opintopistettä tehtynä, voit täydentää puuttuvat pisteet Laurean avoimessa AMK:ssa.

Jos opintojen keskeytymisestä on alle yksi lukukausi, löydät ohjeet lisäajan hakemiseen löydät täältä >>.

Jos opiskeluoikeutesi on vielä voimassa toisessa korkeakoulussa löydät ohjeet opiskeluoikeuden siirtämiseen täältä >>

Henkilökohtainen suunnitelma ja oma ohjaaja

L160-opiskelijaksi valinnan jälkeen, saat henkilökohtaisen ohjaajan, jonka kanssa käytte läpi aiemmat opinnot ja mahdollisen työssä hankitun osaamisen, joiden perusteella tehdään suunnitelma opintojen saattamiseksi loppuun. Ohjaaja on tukenasi opintojen alusta loppuun asti.

Joustavat opiskelumahdollisuudet

Opintojen loppuun saattaminen onnistuu Laureassa joustavasti töiden ohessa. Suunnitelmasi mukaiset opinnot voivat olla esimerkiksi verkko-opintoja, osaamisen näyttöjä tai henkilökohtaisia projekteja.

Tutkinnossa edellytettävää osaamista voit hankkia työtehtävissäsi

Kaikki tutkintoon liittyvä osaaminen on arvokasta ja työelämässä jo kertynyttä osaamista voidaan tunnustaa osaksi tutkintoa. Osan opinnoista voit tehdä myös työn opinnollistamisen keinoin, jolloin teet opetussuunnitelman osaamistavoitteita vastaavia töitä. Parhaimmillaan yhdessä suunniteltu työn opinnollistaminen rikastuttaa työtäsi sekä kehittää osaamistasi yksilöllisesti ja työelämälähtöisesti - samalla kun opintosi etenevät! Lue lisää vaihtoehtoisista tavoista hankkia osaamista osaksi tutkintoa

Opinnäytetyö valmiiksi uudella tavalla?

Opinnäytetyön tekemiseen on uudenlaisia joustavia ratkaisuja, jotka voit yhdistää työhösi, kuten päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö sekä portfoliomuotoinen opinnäytetyö. Esimerkiksi päiväkirjamuotoisessa opinnäytetyössä tekeminen on pilkottu pieniin osiin, joihin saa palautetta ja ohjausta säännöllisesti. Näin opinnäytetyön tekeminen onnistuu pienemmällä kynnyksellä osana omaa työtä.

Suunnittelet yhdessä ohjaajasi kanssa sinulle parhaiten sopivan tavan tehdä opinnäytetyö. Saat säännöllisesti ohjausta opinnäytetyön tekemiseen, ja voit osallistua opinnäyteprosessia tukeviin työpajoihin. Aloittaa voit vaikka heti! 

L160 opiskelijoille kuuluvat samat palvelut ja edut kuin muillekin opiskelijoille:

 • Opiskelijakortti ja sen tuomat opiskelija-alennukset
 • Opiskelijaterveydenhuolto YTHS:n kautta. Huomaathan, että olet myös velvoitettu YTHS-maksuun puolivuosittain opintojesi ajan. YTHS-maksu maksetaan omatoimisesti, siitä ei toimiteta erillistä laskua.
 • Laurean opiskelijoille suunnatut palvelut, kuten kampuskirjastot, uraohjaus ja opiskelijakunta Laureamkon palvelut.
 • Laurean valmistujaisjuhla
 • Selvitä myös oletko oikeutettu esimerkiksi KELA:n tai Työllisyysrahaston myöntämiin etuuksiin, jos et ole päätoimisesti töissä.

Hakeminen

L160-mallissa haet Laurean opiskelijaksi erillishaun kautta Opintopolku.fi-palvelussa. Hakujärjestelmässä opinnot on rajattu alkamaan hakukauden mukaisesti, mutta käytännössä voit aloittaa opinnot milloin vain. 

Näin haet

1. Valitse sopiva koulutus Opintopolku.fi-palvelussa. Klikkaamalla koulutuksen nimeä, siirryt suoraan Opintopolku.fi-palveluun, missä voit täyttää hakulomakkeen.

Tietojenkäsittelyn koulutus
Liiketalouden koulutus
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus
Rikosseuraamusalan koulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Fysioterapeuttikoulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus

2. Täytä hakulomake. Hakulomakkeella olevalla kampus- ja toteutustiedolla ei ole väliä, sillä opinnot suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti hakemisen jälkeen ja voit tehdä opintoja sinulle parhaiten sopivalla kampuksella tai verkossa.

3. Liitä hakulomakkeelle kopio aiemmasta opintosuoritusotteestasi. Ohjeet opintosuoritusotteen tilaamiseen löydät täältä >> . Jos olet tehnyt korkeakouluopintoja muualla kuin Laureassa (esimerkiksi avoimen AMK:n tai yliopiston kautta), liitä opintosuoritusotteet myös näistä opinnoista hakulomakkeelle. Opinnot, joilla haet eivät voi kuulua valmiiseen tutkintoon. Mikäli kaikki opintosi on Laureasta voit liittää lomakkeelle tiedon (word), että kaikki opintosuoritukset löytyvät Laurean opintorekisteristä.

4. Kirjoita hakulomakkeelle motivaatiokirje. Motivaatiokirjeessä kuvaat lyhyesti tavoitteesi tutkinnon loppuun saattamiseksi.

5. Lähetä hakulomake 

6. Olemme sinuun yhteydessä valintahaastattelun sopimiseksi. Valinta tehdään aiempien opintojen opintosuoritusotteen, motivaatiokirjeen ja valintahaastattelun perusteella.   

Englanninkieliseen koulutukseen hakiessasi sinulta voidaan testata kielitaito valintahaastattelun yhteydessä.

Sosiaali- ja terveysalalle hakevan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun. Tarkista vaatimukset täältä >>

Erillishakuja koskee yhden korkeakoulupaikan säännös. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Jäitkö kaipaamaan lisätietoa? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme miten voimme auttaa tutkintosi saattamisessa loppuun!

Lisätietoja

Laurea Ha­ki­ja­pal­ve­lut

Puh. (09) 8868 7293
hakijapalvelut@laurea.fi