Siirry sisältöön

Välittävät Valittavat Verkostot

Hankkeessa kehitetään uusia toimintatapoja espoolaiseen kaupunkikehittämiseen. Tavoitteena on edistää asukkaiden osallisuutta alueen kehittämisessä ja verkostomaista kehittämistyön mallia yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa sekä luoda tehokkaita muotoja eri toimijoiden yhteistyölle.

  • Toteutusaika:1.8.2013 - 31.12.2015
  • Rahoittaja:ARA
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

Välittävät Valittavat Verkostot-hankkeen kohteena oli Espoon keskuksen alueen kehittäminen.  Tavoitteena oli edistää asukkaiden osallisuutta alueen kehittämisessä ja verkostomaista kehittämistyön mallia  yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa sekä luoda tehokkaita muotoja eri toimijoiden yhteistyölle. Toimintatutkimusta tehtiin yhteistyössä asukkaiden, kehittäjien, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Hankkeessa kerättiin ja analysoitiin tietoa toimijoiden verkostoista ja kehittämiskohteista.

Hankkeessa luotiin espoolainen lähiökehittämisen malli, jossa asukkaat ovat aidosti mukana. Hankkeen visiona oli myös monipuolinen asukkaita ja toimijoita kokoava asukastilakonsepti, jossa yhdistyvät asukas- ja yhdistystoiminta, kulttuuri ja innovatiivinen työllistyminen.

 Välittävät Valittavat Verkostot -tutkimushanketta (2013–2015) oli Ympäristöministeriön asuinalueiden kehittämisohjelman rahoittama. Hanke teki tiivistä yhteistyötä Espoon kaupungin asuinalueiden kehittämisohjelman kanssa.

Hankkeen julkaisuja

 

Yhteyshenkilö: