Siirry sisältöön

Uusi hanke kehittää elintarvikealan yrittäjyyttä Uudellamaalla

Tavoitteena Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen –hankkeessa on pienten elintarvikeyritysten toimintaedellytysten parantaminen.

Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen –hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen. Hanke on kaksivuotinen ja sen rahoittaa Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Euroopan Maaseudun kehittämisrahasto. Hankkeen toteuttavat Laurea-ammattikorkeakoulu ja asiantuntijayritys Fennopromo Oy.

Hankkeen tavoitteet ovat tukea Uudenmaan alueen pienten elintarvikeyritysten toimintaedellytyksiä ja jakaa tietoa alueen kehittämistoimista ja mahdollisuuksista sekä jalkauttaa valtakunnalliseksi valittuja toimenpiteitä. Samalla toteutetaan Maaseudun kehittämisohjelman ja Uudenmaan maaseutuohjelman tavoitteita tarkoituksen mukaisten logististen ratkaisujen, myyntikanavien ja vientimahdollisuuksien lisäämiseksi.

Tavoitteet on jaettu toimenpiteisiin yhteistyön edistämiseen, vientimahdollisuuksien avaamiseen sekä viestinnän ja näkyvyyden kehittämiseen. Elintarvikeyrittäjien valmiuksia vientiin tuetaan ja heitä ohjata eteenpäin. Hanke myös tiedottaa alan työllistämismahdollisuuksista ja tukee uutta yrittäjyyttä.

Tarkoitus on tukea alalla toimivien kehittäjien ja yritysten välistä yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa alan yritysten yhteishankkeita sekä kilpailukykyä.

Lähiruoan ohella luomu- ja luonnontuotteilla on paikallisen ruoan tuotannossa ja viennissä kasvava merkitys. Pientenkin yritysten on mahdollista päästä maailmalle yhteistyömallien, alihankinnan ja verkostoitumisen avulla. Uudenmaan ruokasektorin kehittämishanke toimii valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen Uudenmaan aluetoimijana.

Yhteistyöhankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat Uudenmaan maakunnan paikalliset lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotetuottajat sekä elintarvikealan mikro- ja pk-yritykset. Laajempi kohderyhmä sisältää ruokaketjun muut toimijat ja kehittäjäorganisaatiot.
Hankkeen toiminnasta viestitään säännöllisesti uutiskirjein ja Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen -Facebook- ryhmän kautta.

Lisätietoja:

Susanna Ahonen-Coly, projektipäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu
Puh. 09 8868 7976, susanna.ahonen-coly(at)laurea.fi

Eeva-Liisa Lilja, asiantuntija, toimitusjohtaja, Fennopromo Oy
Puh. 040 833 77 27, eeva-Liisa.lilja(at)fennopromo.com

Logot ruokahanke.jpg

Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020, jonka myöntämä rahoitusosuus on 150 000 euroa. Hanketta toteuttavat Laurea-ammattikorkeakoulu Oy ja Fennopromo Oy. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2019 – 31.3.2021.

Fennopromo on vuonna 2010 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa kasvun ja kansainvälistymisen palveluita elintarvikealan yrityksille ja organisaatioille.

Lisätietoja: