Siirry sisältöön

Laurea yhteistyöhön kanadalaisen TechnoMontrealin kanssa

Yhteistyössä keskitytään edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä yhteiskehittämisen keinoin.

Laurea on solminut yhteistyösopimuksen TechnoMontréalin kanssa. TechnoMontréal on kanadalainen kaupunkitoiminnan kehitysyhtiö, joka fasilitoi julkisen ja yksityisten toimijoiden välistä yhteistyötä teknologisten ratkaisujen kautta, esimerkiksi tekoälyn avulla.

Sopimus on Laurean Co-Creation Orchestration (CCO) ja Product Validation in Health (ProVaHealth) hankkeiden osatulos. CCO:ssa rakennetaan mallia, joka auttaa yrityksiä, kaupunkeja, tutkijoita sekä kansalaisia kehittämään yhdessä parempia, hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita. ProVaHealth edistää yhteistyötä terveysalan Living Lab:ien kesken.

European network of Living Labs (ENoLL) mukaan ”Living Labit ovat käyttäjälähtöisiä, avoimia innovaatioekosysteemejä, jotka perustuvat yhteiskehittämiseen sekä tutkimuksen ja innovaation integroimiseen oikeissa yhteisöissä ja todellisissa puitteissa”. Yhteiskehittämisellä taas tarkoitetaan menetelmää, jossa asiakkaat liittyvät arvoketjuun sekä osallistuvat innovaatiotoimintaan.

Sopimus on ensimmäinen matkalla monikansallisen yhteistyöverkoston luomiseen. Sekä Kanadassa että Suomessa väestön ikääntyminen on painava ongelma. Yhteiskehittämisen kautta autetaan terveys- ja hyvinvointialan toimijoita ja luodaan asiakaslähtöisiä ratkaisuja ongelmiin, joita väestön ikääntyminen aiheuttaa.

- Laurea on Living Lab kehittämisen pioneereja ja on hienoa, että toimintamme on herättänyt mielenkiintoa Kanadassa asti, kehuu Laurean Yliopettaja Teemu Santonen.

- TechnoMontreal on hyvin mielissään tästä yhteistyöstä, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jakaa hyviä käytäntöjä ikäihmisten kotona-asumista kehittävien Living Labien kesken, sanoo TechnoMontrealin toimitusjohtaja François Borrelli.

Lisätietoja:

Teemu Santonen
Yliopettaja
Teemu.santonen@laurea.fi

Asmae Skalli
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Asmae.skalli@technomontreal.com