Siirry sisältöön

Kirjastojen kansallisen käyttäjäkyselyn tuloksia

AMK-kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely toteutettiin ajalla 19.9.-14.10.2022. Laureasta kyselyyn saatiin 430 vastausta. Suuret kiitokset kaikille vastaajille!

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin palkintoja. Pääpalkinnoksi arvotun älykellon voitti JAMKin vastaaja. Laurealaisten vastaajien kesken arvottiin kolme Bookbeat-lahjakorttia ja voittajille on ilmoitettu.

Kyselyyn vastanneet ovat lähes kaikkien väittämien osalta tyytyväisempiä kirjaston palveluihin kuin kaksi vuotta sitten, jolloin kysely järjestettiin edellisen kerran. Palvelu koettiin sekä tärkeäksi että onnistuneeksi muun muassa seuraavissa (asteikko 1–5):

  • Kirjaston omatoimikäyttö/itsepalvelu on helppoa (tärkeys 4,7 ja onnistuminen 4,6)
  • Saan kirjastosta ammattitaitoista palvelua (tärkeys 4,5 ja onnistuminen 4,6)
  • Kirjaston palvelut kokonaisuutena toimivat hyvin (tärkeys 4,6 ja onnistuminen 4,5)

Kirjaston palveluita opiskelijakaverille tai kollegalle suositellaan kyselyn perusteella keskiarvolla 9 (asteikko 0–10).

Kehittämisehdotuksissa parannustoiveet keskittyvät kahteen asiaan:

  • Toivotaan laajempia aukioloaikoja
  • Toivotaan lisää e-kirjoja ja niihin parempaa saatavuutta

Kirjastojen aukioloajat noudattavat jo nykyään pääsääntöisesti kampusten aukioloaikoja. Kirjastot eivät voi olla pidempään avoinna kuin kampukset tai ilman, että aulapalvelut ovat paikalla. Palautteita käydään vielä läpi kampuspalveluiden kehittämisestä vastaavan tiimin kanssa alkuvuodesta 2023.

E-kirjoja on hankittu huomattavasti lisää korona-ajasta 2020 lähtien. Suosituimpien e-kirjojen kysyntä on noussut vielä enemmän. Aineistojen riittävyydestä ja käytöstä voi edelleen antaa palautetta kirjastoon ja pyrimme vastaamaan tarpeisiin resurssien mukaan.