Siirry sisältöön

Keski-Uudenmaan sote ja Laurea-ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään avainkumppaneina

Laurea-ammattikorkeakoulu sekä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen.

Kuvassa vasemmalta yksikönjohtaja Krista Pahkin Laureasta, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen Keusotesta, Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski, HR-johtaja Monica Hostio Keusotesta sekä aluepalvelu- ja liiketoimintapäällikkö Irene Väkevä-Harjula Laureasta.

Laurea-ammattikorkeakoulu sekä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Avainkumppanuus mahdollistaa entistä tiiviimmän ja systemaattisemman yhteistyön muun muassa opiskelijaprojekteissa sekä tutkimus- ja kehittämishankkeissa.

Keski-Uudenmaan sote järjestää kaikki julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut yhteensä kuuden kunnan alueella Keski-Uudellamaalla. Laurea on valmistuvien opiskelijoiden määrällä mitattuna Suomen suurin sairaanhoitajakouluttaja. Nyt suunniteltu yhteistyö Keusoten kanssa kattaa laaja-alaisesti sosiaali- ja terveysalan lisäksi myös esimerkiksi liiketalouden koulutuksen.

Opiskelijayhteistyön lisäksi tarkoituksena on tiivistää myös Laurean ja Keusoten välistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä.

Keusoten ja Laurean edustajat tapasivat Laurean Hyvinkään kampuksella tiistaina 19.1. Läsnä olivat rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski Laureasta sekä kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen Keusotesta.

-    Avainkumppanuus Laurean kanssa avaa meille paljon uusia yhteistyömahdollisuuksia kyvykkyyden lisäämiseksi meille tärkeillä osa-alueilla, iloitsee kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Laurea on pyrkinyt tiivistämään kumppaniyhteistyötään solmimalla avainkumppanuussopimuksia. Avainkumppaneita oli vuoden 2020 lopussa koossa lähes 30. Joulukuussa kumppaniksi liittynyt Keusote on avainkumppaneista ensimmäinen sosiaali- ja terveysalan julkisen sektorin toimija.

-    Avainkumppanit ovat korkeakoululle todella tärkeitä. Ne merkityksellisiä niin korkeakouluopiskelijoille kuin myös korkeakoulun kehittämiselle, kuvailee Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.
-    Avainkumppanuuskonseptin avulla pyrimme palvelemaan työelämää ja yrityksiä entistä systemaattisemmin ja laadukkaammin. Avainkumppani päättää korkeakouluyhteistyön laajuudesta ja syvyydestä oman organisaation tarpeiden mukaisesti.

Avainkumppanuusmalli tarjoaa kumppaneille laaja-alaista ja systemaattista yhteistyötä Laurean eri koulutusten kanssa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Käytännössä yhteistyö avainkumppaneiden kanssa sisältää esimerkiksi projekteihin, rekrytointiin tai näkyvyyteen liittyvää yhteistyötä.

Lisätietoja: