Siirry sisältöön

Fysioterapeuttiopiskelija Anton: "Opinnot ja kilpaurheilu tukevat toinen toisiaan"

Laurean toisen vuoden fysioterapiaopiskelija Anton Hellström urheilee kilpatasolla. Opintojen ja treenien yhdistäminen voi olla joskus haastavaa, mutta hyvällä aikataulutuksella yhdistäminen onnistuu.

Anton Hellström

Laurean toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Anton Hellström harrastaa kilpacheerleadingia. Kiinnostus akrobatiaan sekä ohjattuun liikuntaan veivät hänet lajin pariin vuonna 2016. Nyt Anton urheilee korkeimmalla seurajoukkuetasolla ja joukkue osallistuu SM- ja EM-kisoihin. Maajoukkueessa Anton on ollut mukana kolme vuotta. Antonin seura on Funky Team Cheerleading ja joukkue FTC Gorillaz.

Fysioterapiakoulutuksessa kiinnostivat kehon toiminta sekä yrittäjyys

Antonin kokemuksen mukaan fysioterapeuttikoulutukseen hakeutuu paljon henkilöitä, joita aktiivinen liikunta kiinnostaa. Sama kiinnostus ajoi myös Antonin alalle.

- Kohtaamiset fysioterapian ammattilaisten kanssa herättivät intressin alaa kohtaan. Lukiosta lähtien minua on myös kiinnostanut ihmisen keho ja sen toiminta. Varsinkin sitten, kun omaan kehoon alkoi kertyä liikunnan myötä enemmän lihasta, Anton kertoo.

Opiskelun ja kilpaurheilun ohella Anton tekee töitä yrittäjänä. Se oli myös asia, mikä kiinnosti fysioterapeuttikoulutuksessa, sillä alalla on yleistä perustaa oma toiminimi. Anton tarjoaa valmentajan ja koulutetun hierojan palveluita ja työskentelee paljon urheilijoiden sekä aktiiviliikkujien kanssa.

Opintojen myötä joukkueelle on enemmän annettavaa

Kilpaurheilun, koulun ja töiden yhdistäminen vie arjessa paljon aikaa. Kilpailukaudella treenejä joukkueen kanssa on neljä kertaa viikossa. Tämän lisäksi viikonloppuisin on treenileirejä sekä arkisin omatoimista harjoittelua. Kisakaudella treenitunteja kertyy viikossa 12 tuntia.

- Lisäaikaa vuorokauteen ei pysty millään tavalla huijaamaan. Aikataulutus sekä vapaapäivien kirjaaminen kalenteriin on todella tärkeää, Anton toteaa.

Anton tietää myös, miten kilpaurheilu ja fysioterapeuttikoulutus tukevat toisiaan.

- Mitä enemmän opiskelen ja opin, sitä enemmän minulla on joukkueelleni urheilijana annettavaa. Tiedän ihmiskehon toiminnasta, esimerkiksi miten tapaturmatilanteessa toimitaan.

Urheilijat käyttävät määrätietoisesti omia resurssejaan tavoitteiden saavuttamiseen. Määrätietoinen asenne tukee myös opintoja.

Tulevaisuudessa Anton aikoo jatkaa yrittäjyyttä ja käyttää tietotaitoa oman urheilulajinsa parissa.

- Cheerleading on nuori laji, joka on murroksessa. Lajista löytyy vähemmän tutkimustietoa muun muassa suorituskyvystä. Tutkimuskentällä cheerleading on niin sanotusti open field, hän toteaa.

Lue lisää: urheilijana Laureassa