Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiö Elo liittyi Laurean avainkumppaneiden joukkoon

Elo haluaa Laurea-yhteistyön kautta tarjota tulevaisuuden asiantuntijoille monipuolisia työmahdollisuuksia.

Työeläkeyhtiö Elon ja Laurean edustajat tapasivat Tikkurilan kampuksella.

Työeläkeyhtiö Elo ja Laurea ovat käynnistäneet avainkumppaniyhteistyön. Elo on suuri suomalainen työeläkevakuuttaja, joka vastaa 490 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä sekä huolehtii 250 000 eläkkeensaajasta. Samalla se huolehtii 30 miljardin euron sijoitusomaisuudesta tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti.

Elo ja Laurea ovat tehneet yhteistyötä aiemmin esimerkiksi opintojaksojen vierailijaluentojen muodossa, mutta käynnistynyt avainkumppanuus mahdollistaa vieläkin laajemman ja kokonaisvaltaisemman yhteistyön. Avainkumppanuudelta Laurean kanssa Elossa odotetaan avointa, monipuolista ja antoisaa yhteistyötä, joka palvelee Eloa kuin Laurean opiskelijoitakin.

– Tavoitteemme on tarjota Laurean opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua Eloon ja tarjoamiimme monipuolisiin tehtäviin. Samoin haluamme näyttää, että työeläkeyhtiö ei suinkaan ole harmaa ja pölyttynyt työpaikka, joka saattaa olla yleinen harhakuva erityisesti nuorten keskuudessa, kuvailee yhteistyön lähtökohtia Elon HR Specialist Amanda Laine.

Opiskelijat nähdään Elossa tärkeänä kohderyhmänä. Elo haluaakin oppilaitosyhteistyön kautta tarjota tulevaisuuden asiantuntijoille eli nuorille osaajille monipuolisia työllistymismahdollisuuksia. Esimerkiksi tradenomitaustaisia henkilöitä työskentelee laajasti ympäri Eloa erilaisissa asiantuntijatehtävissä mm. HR:ssä, eläkepalveluissa, johdon tuessa, työkykypalveluissa, taloudessa, ICT:ssä, myynnissä ja sijoituksissa.  

– Meille on tärkeää, että mahdollisimman moni nuori saa positiivisen kosketuksen työelämään jo opiskelujen aikana. Samalla uskomme, että voimme saada nuorilta yhteistyön kautta arvokkaita ideoita ja näkökulmia, Laine jatkaa.

Merkittävin opiskelijoiden rekrytoimisen polku Elolla on kesätyöhaku. Elo tarjoaa vuosittain kesätöitä eri tehtävissä noin 30 nuorelle. Tämän lisäksi satunnaisesti vuoden ympäri on avoinna hakuja erilaisiin harjoittelupaikkoihin sekä entry level -tasoisiin tehtäviin, jotka soveltuvat opiskelijoille tai vastavalmistuneille. 

– Olemme panostaneet paljon siihen, että nuoret kokisivat Elon mieluisana työpaikkana, HR Specialist Amanda Laine kertoo.

– Esimerkiksi kesätyöntekijöillemme järjestettävä Kesikset kehittää -toiminta tarjoaa kesän aikana paljon erilaisia koulutuksia, työpajoja, excursioita sekä rennompia yhteisiä verkostoitumishetkiä kuten kesisten kahvitaukoja ja after workeja. Tästä olemmekin saaneet nuorilta paljon ihanaa palautetta ja he kokevat, että Elossa panostetaan uransa alkutaipaleella olevien nuorten pääsemiseen organisaatioon sisälle ja verkostojen luomiseen.

Lisätietoja: