Siirry sisältöön

Fysioterapeuttiopiskelija Minttu: Fysioterapia-alalla on paljon mahdollisuuksia

Minnamari ”Minttu” Tuominen opiskelee Laurea-ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi Otaniemen kampuksella. Opintojen ohella hän pelaa jääkiekkoa ammattilaistasolla.

Kuvaaja: Riku Eskelinen

Laurean fysioterapeuttikoulutuksessa opiskelevalla Minnamari ”Minttu” Tuomisella on takana yli 15 vuotta jääkiekon naisten liigoissa, neljät olympialaiset sekä maailmanmestaruuskisoja. 3–4 vuotta sitten Minttu alkoi miettimään, mitä hän ammattilaisurheilun jälkeen uraltaan haluaa. Fysioterapiakoulutukseen hän hakeutui, kun ala tuli jääkiekon myötä tutuksi. Hänellä on myös Yhdysvalloissa suoritettu ravitsemustieteiden tutkinto.

Ammattiurheilijat muuttavat liigan perässä

Minttu on pelannut Suomen lisäksi Ruotsissa, Kiinassa sekä Yhdysvalloissa. Viimeisin seura oli Metropolitan Riveters New Jerseyssä.Urheilun ja koulun yhteensovittamista vaikeuttavat nopealla varoitusajalla syntyvät liigasopimukset.

- Kun aloitin opinnot Laureassa tarkoituksena, oli asua ja opiskella Suomessa muutaman vuoden. Sain kuitenkin kiinalaisesta seurasta ammattilaissopimuksen, joten opinnot jäivät hetkeksi tauolle, Minttu naurahtaa.

Nyt opinnot taas jatkuvat. Fysioterapiakoulutus vaatii lähiopetusta, koska töitä tehdään konkreettisesti käsillä.

- Opinto-ohjaajien toimesta olemme suunnitelleet kalenteria ja kurssiaikatauluja, sekä keskustelleet opintotavoitteistani, Minttu toteaa.

Opiskelu on opettanut ammattiurheilijalle armollisuutta itseään kohtaan, sillä jokaisessa kurssissa ei kannata tähdätä poissaolojen takia parhaimpaan arvosanaan.

Fysioterapiakoulutus tarjoaa paljon mahdollisuuksia

Opiskelu tuo ammattiurheilijan arkeen rytmiä sekä muuta ajateltavaa.

- Kun olen treenaamassa, kouluasiat unohtuvat ja toisin päin. Jonkun aikaa en arkena käynyt urheilun ohella töissä tai koulussa. Silloin sai arkisin keksiä itselleen virikkeitä aamu- ja iltatreenien väliin, Minttu kertoo.

Minttu näkee, että fysioterapia-alalla on paljon mahdollisuuksia. Koulutus tuo uusia näkökulmia sekä ammattiurheilun että jääkiekon kehittämiseen.

- Jääkiekossa tulee paljon päähän iskuja. Minua kiinnostaa, miten suojavarusteita voisi kehittää niin, että ne olisivat anatomisesti parempia.

Mintulla ei ole vielä varmuutta siihen, jatkaako hän fysioterapeuttina ammattilaisurheilun parissa vai ei.

- Kilpaurheilu on koukuttavaa, mutta voisin katsoa, mitä kaikkea fysioterapia-ala tarjoaa. Taustastani on kuitenkin varmasti hyötyä, Minttu toteaa.

Lue lisää: urheilijana Laureassa