Siirry sisältöön

Avoimen AMK:n opinnoista maksuttomia työttömille ja lomautetuille

Laurea luopui avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain 1.4. alkaen.

Koronakriisi on aiheuttanut sen, että lukuisat suomalaiset ovat joutuneet lomautetuksi tai irtisanotuksi työstään. Laurea-ammattikorkeakoulu haluaa tukea osaltaan lomautettujen ja työttömien mahdollisuuksia vahvistaa osaamistaan luopumalla osittain avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista.

1.4.2020 alkaen Laurean avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta on maksutonta työttömille ja lomautetuille henkilöille. Tähän asti avoimen AMK:n opintomaksut ovat olleet joko 15 euroa / opintopiste tai 400 euroa / vuosi. Maksuttomuus ei kosken avoimen AMK:n polkuopintoja, joihin on erillinen hakuprosessi.

- Laurea haluaa tällä päätöksellään olla tukemassa koronaviruksen takia lomautettujen ja työttömäksi jääneiden ihmisten tilannetta, toteaa rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.
- Näin Laurea avaa korkeakouluyhteisönsä vahvemmin myös lomautetuille ja työttömäksi jääneille, jotka voivat joko täydentää osaamistaan tai mahdollisesti avata itselleen reitin kokonaan uuden tutkinnon suorittamiseksi.

Myös Laurean opiskelijavalinnoissa käytettävät, avoimen AMK:n kautta tarjottavat valintakurssit ovat maksuttomia 1.4. lähtien

Avoimen AMK:n tarjonnassa mm. kieliopintoja

Avoimessa ammattikorkeakoulussa kuka tahansa pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta voi opiskella eri alojen ammattikorkeakouluopintoja. Avoimessa AMK:ssa voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

Avoin AMK on hyvä vaihtoehto lisätä työelämässä tarvittavaa osaamista. Avoimessa AMK:ssa suoritettuja opintoja voi myös saada hyväksi luettua, jos jatkaa myöhemmin tutkintokoulutukseen samassa ammattikorkeakoulussa.

Laurean avoimen AMK:n tarjonnassa on loppukeväälle ja kesälle tarjolla opintoja sekä suomeksi että englanniksi. Tarjonnassa on muun muassa kieliopintoja eri koulutusaloilta ja kurssitarjontaa tullaan täydentämään vielä lähiaikoina. Laurean avoimen AMK:n opintotarjontaa voi tutustua verkkosivuillamme.

Avoimen AMK:n opintojen lisäksi tällä hetkellä on haku käynnissä maksuttomiin AMKoodari-opintoihin, jotka soveltuvat esimerkiksi koodaamisesta tai verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. AMKoodari-opintoja on Laureassa tarjolla kuuden kurssin verran ja niihin voi ilmoittautua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, jolla ei ole opiskelupaikkaa korkeakoulussa.