Siirry sisältöön

Turvallisuusalan opiskelija Merisade: ”Turvallisuusalalla on loputtomasti mahdollisuuksia”

Opiskelijahaastattelussa Safety, Security and Risk Management –koulutuksessa opiskeleva Merisade Kuusela.

Laureassa turvallisuusalaa voi opiskella sekä suomeksi että englanniksi. Safety, Security and Risk Management –degree-koulutus on haussa jälleen tammikuun yhteishaussa. Toista vuotta englanninkielisessä koulutuksessa opiskelevalle Merisade Kuuselalle valinta oli helppo:

-    Tulen kolmikielisestä perheestä, joten opiskelu englanniksi oli minulle luonteva valinta, hän kertoo.
-    Englanninkieli on myös koko ajan entistä tärkeämmässä roolissa myös meidän alalla. Degree-ohjelmassa opiskelu avaa myös uusia mahdollisuuksia suuntautua kansainvälisiin tehtäviin.

Kotkasta kotoisin oleva Kuusela on alun perin opiskellut peruskoulun jälkeen vahtiperämiehen ammattitutkinnon. Merellä työskentelyn ja aikuislukion jälkeen hän mietti tarkkaan jatko-opintoja ja päätti lähteä opiskelemaan turvallisuusalaa Laureaan. Valinta on tuntunut hänestä erittäin onnistuneelta.

-    Merenkulussa myös turvallisuusasiat tulevat tutuksi. Laivalla on aina vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan eikä esimerkiksi palomiehiä ole apuna, jos jotain tapahtuu, Merisade kuvailee.

Laaja-alainen katsaus turvallisuusalaan

Merisade Kuuselan mielestä yksi parhaista asioista turvallisuusalan opinnoissa ja koko turvallisuusalassa ylipäänsä on monipuolisuus ja erilaisten urapolkujen lukematon määrä. Opinnoissa tutustutaan laaja-alaisesti turvallisuuden eri osa-alueisiin kyberturvallisuudesta fyysiseen turvallisuuteen.

-    En usko, että meidän koulutuksesta löytyy kahta opiskelijaa, joilla olisi tismalleen samanlainen opintopolku, Merisade sanoo.
-    Pakollisissa opinnoissa tulee myös tutustuttua sellaisiin aiheisiin, joita ei ehkä muuten olisi tullut valittua. Sillä tavalla moni löytää juuri sen itselleen sopivan oman jutun.

Toinen piirre, jota Kuusela arvostaa Laureassa opiskelussa ovat projektit. Merkittävä osa opinnoista tehdään erilaisissa projekteissa, joiden avulla opiskelijat oppivat käytännön tekemisen kautta.

-    Ja mikä parasta, niin teemme projekteja koko opintojen ajan oikeille asiakkaille, hän täydentää.

”Opiskeluryhmän tuki on parasta”

Englanninkielisen Safety, Security and Risk Management –koulutuksen opiskelijajoukko on erittäin monipuolinen. Merisade Kuuselan ryhmässä opiskelijoiden ikä vaihtelee 18 ja 40 välillä. Kansainvälisiä opiskelijoita on 25 opiskelijan ryhmästä lähes puolet ja myös sukupuolijakauma noudattelee samaa suhdelukua.

-    Muutamalla meidän ryhmästä on kokemusta vartijan työstä, mutta useimmilla ei ole suoranaista turvallisuusalan kokemusta, Merisade jatkaa.

"Joka päivä on hyvä fiilis tulla opiskelemaan tämän ryhmän kanssa."

Turvallisuusalan koulutus on verrattain nuori ja Laurea on pitkään ollut ainoa alan koulutusta tarjoava korkeakoulu Suomessa. Verkostoituminen alan ammattilaisten kesken on turvallisuusalalla tärkeää, minkä myös Merisade on opintojensa aikana oivaltanut:

-    Verkostojen merkitystä on meille korostettu koko opintojen ajan ja aivan syystä. Verkostoitumisen merkityksen huomaa jo esimerkiksi harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaihetta etsiessään, sanoo Merisade, joka teki syksyllä harjoittelua ja opinnäytetyötä Kotkan kaupungille.

Opiskeluryhmä ja sen tarjoama tuki on ollut Merisade Kuuselalle yksi tärkeimmistä asioista opiskelussa:

-    Meillä on aivan mieletön ryhmä ja joka päivä on hyvä fiilis tulla opiskelemaan näiden ihmisten kanssa, hän iloitsee.

-    En olisi etukäteen osannut arvata, miten tiivis tästä ryhmästä tulee; autamme toisiamme opinnoissa, teemme yhdessä tehtäviä ja annamme palautetta. Valmistumisen jopa vähän kauhistuttaa, kun ei enää ole tätä verkostoa ympärillä, Merisade naurahtaa.

 

Tutustu tarkemmin englanninkieliseen Safety, Security and Risk Management -degree-koulutukseen.