Siirry sisältöön

Sairaanhoitajaopiskelija Rebekka: "Sairaanhoitajan työssä parasta on ihmisläheisyys"

Opiskelijahaastattelussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Rebekka Lukkarinen.

Rebekka Lukkarinen

Uutinen 31.3.2016

- Parasta sairaanhoitajan työssä on ihmisläheisyys – sen vuoksi alun perin päätin alalle hakeakin, kertoo neljännen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Rebekka Lukkarinen.
- Hoitoala tuntui jo lukioaikana omalta alalta ja niin se tuntuu edelleen.

Espoolainen Rebekka Lukkarinen opiskelee sairaanhoitajaksi Laurean Otaniemen kampuksella. Lukion jälkeen hän mietti välivuoden ajan tulevaa opiskelualaa ja –paikkaa. Otaniemen kampus oli lähes naapurissa ja ensimmäisellä yrittämällä hän pääsi sisään.

Ensimmäinen harjoittelu jännitti

Sairaanhoitajaopinnoissa on Rebekkan mielestä ollut hyvät mahdollisuudet muokata omaa opintopolkua itse. Tietyt asiat on käyty teoriakursseilla tarkasti läpi, mutta pääpaino on käytännössä.

- Pänttäystä vaaditaan tietyissä kohdissa kyllä, mutta sitä ei missään nimessä tarvitse sairaanhoitajaopinnoissa pelätä, Rebekka kertoo.
- Suurin osa opinnoista suoritetaan kuitenkin harjoitteluissa, joita meillä on ollut 4 – 8 viikkoa joka lukukausi.

Lukkarinen on suorittanut harjoittelujaksoja monipuolisesti muun muassa terveyskeskusosastoilla, psykiatrisella osastolla ja kotihoidossa.

- Ensimmäinen harjoittelu jännitti etukäteen todella paljon – hyvä, jos sain nukuttua edellisenä yönä, Rebekka muistelee.
- Jännitys meni kuitenkin nopeasti ohi ja se purkautui enemmänkin innostuksena. Koko ajan oli kuitenkin sellainen olo, että opinnoista oli saanut hyvät valmiudet harjoittelua varten.

Harjoittelujaksojen myötä jännityksen on osannut käyttää hyväksi. Uskallusta ja rohkeutta on Rebekkan mukaan tullut reippaasti lisää. Samalla hän on oppinut entistä itsenäisemmän työotteen eikä jää niin helposti ohjaajan taakse asiakastilanteissa.

”Hei, minähän osaan tämän!”

Erityisenä virstanpylväänä on Lukkarisella jäänyt mieleen kolmas harjoittelujakso, jonka hän suoritti Jorvin päiväkirurgisessa leikkaussalissa. Ensimmäiset hetket suuressa sairaalassa ja leikkauksessa mukana olo olivat ikimuistoisia hetkiä.

- Oli hienoa huomata muutaman viikon kuluessa, että ”minähän osaan tämän”, Rebekka kuvailee.
- Juuri harjoitteluissa huomaa, miten tärkeitä luennoilla opitut asiat oikeasti ovat.

Samalla myös sairaalan ja sairaanhoitajan työn arki on tullut tutuksi. Rebekka naurahtaakin, että tv-sarjoista tuttua kansliassa kahvittelua ei sairaanhoitajan päivään mahdu.

Sairaanhoitajan työkenttä on erittäin monipuolinen

Hyviä puolia sairaanhoitajan työssä on Rebekka Lukkarisen mielestä se, että työkenttä on todella laaja ja koko ajan on mahdollisuus suuntautua uusiin asioihin. Opiskeluaikana on tiettyjä suuntautumismahdollisuuksia, mutta lukuisat ovet säilyvät avoinna myös työelämässä. Lisäkoulutus ja oma kiinnostus mahdollistavat urapolun suuntaamisen erilaisiin suuntiin.

- Valmistumisen jälkeen aion todennäköisesti jatkaa töitä ensiapu- ja päivystyspuolella, Rebekka valottaa suunnitelmiaan.
- Pakko on myöntää, että työelämään siirtyminen vähän jännittää – hyvällä tavalla. Odotan sitä jo suurella innolla!​

Tutustu tarkemmin sairaanhoitajakoulutukseen Laureassa.

Sairaanhoitajakoulutus

Hae koulutukseen

Onko intohimonasi auttaa ja hoitaa? Laureassa voit opiskella hoitotyön asiantuntijaksi usealla eri kampuksella

Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta