Siirry sisältöön

Sairaanhoitajaopiskelija Maiju: ”Akuuttihoidossa kiinnostaa vaihtuvat tilanteet”

Opiskelijahaastattelussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Maiju Korkiavuori.

Maiju Korkiavuori

Uutinen 4.4.2016

- Lähihoitajaan verrattuna sairaanhoitajalla on usein suurempi vastuu työpaikalla. Eritysesti lääkkeiden ja lääkehoidon tuntemus korostuu tässä työssä, kertoo sairaanhoitajaksi opiskeleva Maiju Korkiavuori.

Kotkalainen Korkiavuori opiskelee parhaillaan kolmatta vuottaan sairaanhoitajaksi Laurean Porvoon kampuksella. Alun perin hän on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2007 ja on ehtinyt työskennellä lähihoitajana sen jälkeen kuusi vuotta muun muassa psykiatrian ja vanhustyön puolilla.

- Lähihoitajaopintoihin verrattuna ammattikorkeakoulussa vaaditaan paljon enemmän itsenäistä työskentelyä ja vastuu opintojen etenemisestä on itsellä, hän kuvailee.
- Todella paljon on nyt myös opinnoissa tullut uutta asiaa vastaan, vaikka pohjalla olisikin lähihoitajakoulutus. Erityisesti olen huomannut, että nyt itsekin kiinnittää eri tavalla huomiota teorian ja käytännön yhdistämiseen.

Harjoitteluista hyviä kokemuksia

Keskeisessä roolissa sairaanhoitajaopinnoissa on harjoittelujaksot. Maiju Korkiavuorella on nyt takanaan kuusi harjoittelujaksoa ja harjoitteluista hänellä on pelkästään hyviä kokemuksia.

- Harjoitteluun meneminen kyllä aina jännittää, vaikka olisi kuinka paljon jo kokemusta, hän toteaa.
- Varsinkin potilaat ottavat aina harjoittelijat erittäin hyvin vastaan. Minulla on myös aina ollut hyviä ohjaajia ja opiskelijoiden perehdytys on kyllä työpaikoilla organisoitu hyvin.

Harjoittelujaksojen aikana opituista asioista tärkeimpinä Korkiavuori nostaa esiin kaksi asiaa. Erityisesti hänen mielestään työharjoittelukokemuksen myötä ovat kehittyneet osaaminen ihmisten kohtaamiseen sekä moniammatillisessa ryhmässä työskentelyyn.

Erityisesti Maijua kiinnostaa tulevaisuudessa työskentely akuuttihoidon ja päivystyksen puolella.

- Siinä kiinnostavat erityisesti vaihtuvat tilanteet; koskaan ei voi tietää, mitä eteen tulee, hän kertoo.
- Samalla siinä saa todella laittaa itsensä likoon. Ensihoidossa voi myös nähdä nopeasti oman työnsä tulokset, kun potilaan olo helpottuu.

”Ystävien ja työkavereiden tuki tärkeä”

- Työssä hoitoalalla minulle tärkeää on huomata, että saan työlläni jotain hyvää aikaan, Maiju kuvailee työn hyviä puolia.
- Myös ihmisten kohtaaminen antaa paljon työn tekijälle. Suurin palkinto on aina se, kun ihmiset ovat tyytyväisiä ja kiittävät.

Korkiavuori on urallaan työskennellyt myös esimerkiksi psykiatrian puolella ja hän myöntää, että työssä voi kohdata rankkojakin asioita. Vaikeitakin asioita kyllä oppii hänen mukaansa myös kokemuksen myötä käsittelemään.

- Ystävien, läheisten ja työkavereiden tuki on ensiarvoisen tärkeää ja asioista keskusteleminen auttaa jaksamaan, Maiju sanoo.
- Myös ilmapiiri työpaikalla on erittäin tärkeä; työpäivän aikana pitää voida nauraakin.

Tutustu tarkemmin sairaanhoitajakoulutukseen Laureassa.

Sairaanhoitajakoulutus

Hae koulutukseen

Onko intohimonasi auttaa ja hoitaa? Laureassa voit opiskella hoitotyön asiantuntijaksi usealla eri kampuksella

Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta