Siirry sisältöön

Projektien kautta työelämään — Konecranes

Opiskelin itse aikoinaan Laureassa ja tein opinnäytetyöni Konecranesille. Työskentelen nyt Konecranes Finland Oy:ssä HR-johtajana, ja työnkuvaani kuuluu HR-organisaation johtamista sekä Business HR:n roolissa toimimista.

Jenni Talja

Opiskelijaprojektit tulivat tietooni, kun minuun otettiin yhteyttä suoraan Laurea-ammattikorkeakoulusta. Olen aina ollut oppilaitosmyönteinen, joten yhteistyö Laurean kanssa kuulosti hyvältä ja todella mielenkiintoiselta. Mielestäni on hienoa, jos pystymme tarjoamaan opinnäytetyö- ja harjoittelumahdollisuuksia. Opiskelijoille on tärkeää päästä jo opintojen aikana kosketuksiin työelämän kanssa.

HR puolella on tähän mennessä ollut kaksi projektia Laurean kanssa. Toinen projekti liittyi Työhyvinvoinnin käsikirjan tuottamiseen Konecranes Suomen toimintoihin ja toinen projekti liittyi kompetenssien määrittelyyn projektituotannossa. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä jatkossakin. Meillä on syksyllä alkamassa HR:n puolella seuraava projekti yhteistyössä Laurean kanssa.

Työskentely projektitiimin kanssa on ollut mutkatonta ja mukavaa, koska ilmapiiri on pysynyt rentona. Projektit toivat paljon lisäarvoa, sillä saimme uusia raikkaita ajatuksia ja tietoa, sekä tietenkin projektin päätyttyä valmiin tuotoksen. Projektien perusteella on syntynyt jopa harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja.

Työskentelen koulutuskoordinaattorina ja työtehtäviini kuuluu koulutusten ja 1KC hankkeiden koordinointi. Opiskelin työni ohessa ammatilliseksi opettajaksi. Osana opintojani oli toisten opetuksen seuraaminen ja tavoitteenani oli löytää erilaisia tapoja opettaa liiketoimintaa. Yksi tutustumiskohteistani oli Laurean Hyvinkään kampuksen P2P-opiskelumalli. Olin hyvin vaikuttunut opetusmenetelmästä ja ehdotin yrityksessämme, että ottaisimme osaa projektityöskentelyyn opiskelijoiden kanssa.

Projektimme ovat olleet kunnossapitoliiketoimintaamme liittyviä markkinatutkimuksia ja markkinointikeinoihin keskittyviä toteutuksia. Mieleen on jäänyt opiskelijoiden kanssa tehdystä messukontaktoinnista monenlaisia hauskoja kohtaamisia. 

Toiminta projektitiimin kanssa on ollut sujuvaa. Kaikki mitä on yhdessä sovittu, on ennakkoluulottomasti tehty. Projektitiimi on ollut avuksi tiettyjen palvelutuotteiden tunnettuuden lisäämisessä. Projektitöiden perusteella on tehty jatkosuunnitelmia ja muutoksia nykyiseen markkinointiin ja viestintään. Projektit ovat poikineet jopa myyntidiilejä. Liiketoiminta on koko ajan muutoksessa ja uusia projekteja varmasti tehdään. Projektit ovat poikineet harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja. Tällä hetkellä kunnossapitoliiketoiminnassa on kolme harjoittelijaa Laureasta. 

Konecranesin HR Director Jenni Taljaa & Konecranesin koulutuskoordinaattori Oili Hallamaata haastatteli Oskar Laukkanen

Liiketalouden koulutus

Hae koulutukseen

Oletko kiinnostunut myynnistä, johtamisesta, henkilöstöasioista, talousasioista ja talouden ilmiöistä? Hae opiskelemaan liiketaloutta!

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta