Polkuopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi hyväksytyille

Onneksi olkoon Laurean polkuopinnoista tutkinto-opiskelijaksi hyväksytty opiskelija! Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa mm. Laurean järjestelmissä oleviin tiedostoihisi, sähköpostilaatikkoosi, käyttäjätunnukseesi ja opinnoille ilmoittautumiseen liittyen.

Tutustu ohjeisiin

  1. Ota tutkinto-opiskelijan paikka vastaan osoitteessa www.opintopolku.fi
  2. Ota talteen kaikki tiedostot ja tarpeelliset sähköpostit polkurooliltasi.
  3. Polkuroolisi aikaiset tunnukset suljetaan, kun opinto-oikeutesi päättyy ja uusi tutkintoroolisi alkaa.
  4. Opintotoimisto vie polkurooliltasi ilmoittautumiset ja opintosuoritukset uudelle tutkintoroolillesi.
  5. Aktivoi uusi tutkinto-opiskelijan tunnus osoitteessa my.laurea.fi, josta näet myös uuden opiskelijanumerosi.

Läsnäolevaksi ilmoittautuminen

Opiskelupaikan vastaanoton lisäksi sinun on ilmoittauduttava läsnäolevaksi kevätlukukaudelle sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä (OILI), johon pääset Oma Opintopolku -palvelun kautta samalla, kun otat opiskelupaikan vastaan. Tämä koskee myös Laurean polkuopinnoissa opiskelleita (siinäkin tapauksessa, vaikka olisit ilmoittautunut seuraavan lukukauden opintojaksoille). Mikäli ilmoittautuminen lukukaudelle Oili-järjestelmän kautta laiminlyödään, ei opiskelija myöskään siirry tutkinto-opiskelijaksi Laurean opiskelijarekisteriin.


Uuden tunnuksen käyttöönotto

Opiskeluoikeutesi tutkinto-opiskelijana tulee alkamaan joko 1.1. (syksyn erillishaussa hyväksytyt) tai 1.8. (kevään erillishaussa hyväksytyt).
Käythän aktivoimassa uuden tunnuksesi verkkopankkitunnuksilla osoitteessa kohdassa olen uusi käyttäjä ja haluan ottaa tunnukseni käyttöön. Kun siirryt polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi, opiskelijaroolisi muuttuu, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että opiskelijanumerosi muuttuu.  Näet uuden opiskelijanumerosi, kun otat tutkinto-opiskelijatunnuksesi käyttöön. Muista ottaa talteen kaikki itsellesi tarpeelliset tiedostot ennen kuin aktivoit uuden opiskelijatunnuksesi.


Ohjeistus sähköpostilaatikkoon liittyen, jos olet suorittanut avoimen AMK:n polkuopinnot Laureassa


Huomioithan, että siirtyessäsi polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi sinulle muodostuu uusi opiskelijanumero ja sähköpostilaatikko. Vanha opiskelijanumero lakkaa toimimasta käyttäjätunnuksena. Polkuopintojen aikainen sähköpostiosoite säilyy samana, mikäli et halua ottaa käyttöön pidempimuotoista sähköpostiosoitetta:
(etunimi.toisen nimen alkukirjain.sukunimi@student.laurea.fi ).
Huomioithan, että vaikka sähköpostiosoitteesi säilyy samana, polkuopintojen aikaiset sähköpostisi eivät säily - ota tärkeät viestit talteen ennen kuin aktivoit uuden käyttäjätunnuksesi.

 

Ota talteen polkuopintojen aikaiset tiedostot

Uuden tutkinto-opiskelijaroolin myötä kaikki vanhan tunnuksesi takana olevat tiedot häviävät. Tämä koskee tiedostoja Optimassa, verkkokansioissa ja viestejä sähköpostilaatikossa. Pidäthän siis itse huolen, että otat talteen kaikki itsellesi tarpeelliset tiedostot ennen kuin aktivoit uuden opiskelijatunnuksesi. Tiedot tulee ottaa talteen ennen kuin opiskeluoikeutesi polkuroolilla päättyy.

Opinnoille ilmoittautuminen

Olet ilmoittautunut keväällä/syksyllä opintojaksoille polkuopiskelijan opiskelijanumerollasi. Opintotoimisto siirtää ilmoittautumisesi polkuroolilta tutkintoroolillesi ennen kuin tutkintoroolin opetus alkaa. Jos sinulla jää opintoja polkuroolillasi kesken, voit jatkaa ne tutkintoroolillasi loppuun. Huolehdithan keskeneräisten opintojen osalta siitä, että opettajasi lisää myös uuden roolisi Optiman kurssialustalle.

Opintojen siirtyminen uudelle roolille

Opintotoimisto siirtää opintosuorituksesi vanhalta roolilta uudelle noin kolmen viikon kuluessa opiskeluoikeuden alkamisesta ja ilmoittaa sinulle, kun siirto on tehty.  Tarkista tämän jälkeen opintosuorituksesi ja ole yhteydessä omaan opintotoimistoosi, jos sinulla on siirrettyihin suorituksiin liittyen jotain kysyttävää.

Jos polkuopinnot on suoritettu toisessa ammattikorkeakoulussa, ole opintojen siirtämiseen liittyen yhteydessä opintopäällikköön tai opettajatuutoriin.

Polkuopintojen kirjaaminen päättyneeksi

Kun polkuopiskelijan opintoaikasi päättyy (joko 31.7 tai 31.12), kirjataan polkuopintojen aikainen käyttäjätunnuksesi päättyneeksi. Opintotoimisto tekee polkuopintojen kirjaamisen päättyneeksi, kun kaikki suoritukset ja ilmoittautumiset on siirretty uuden käyttäjätunnuksen alle.

  • Yhteishaun kautta saatu opiskelijapaikka 

    Jos olet tullut hyväksytyksi yhteishaun kautta, mutta olet suorittanut avoimen AMK:n opintoja Laureassa, opiskeluoikeutesi alkaa samaan aikaan kuin muillakin uusilla opiskelijoilla. Tutustu uuden opiskelijan sivuihin.

    Hyväksiluvut tehdään noin kolmen viikon kuluessa siitä, kun opiskeluoikeus on alkanut. Opintotoimisto ilmoittaa sinulle, kun kaikki suoritukset on siirretty uudelle tunnukselle.

Infoa LINKissä

Infoa LINKissä

Kaikki opiskeluun liittyvät ohjeistukset ja käytänteet löytyvät opiskelijoiden intrasta LINK:stä. Jos sinulla tulee opintoihin liittyen kysyttävää, ole yhteydessä opintotoimistoon.

Kirjaudu LINKiin
"