Siirry sisältöön

Opintoihin palaajan ohjeet

Oletko jatkamassa opintoja poissaolon jälkeen? Hienoa! Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita, joiden avulla opintoihin paluu sujuu mahdollisimman helposti. Opintojen pariin palatessa tukenasi ovat opettajatuutorisi, opintopäällikkösi ja Laurean opinto- ja hyvinvointipalvelut.

Lukuvuodelle 2024 - 2025 ilmoittautuminen läsnäolevaksi on ajankohtaista. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi 31.7.2024 mennessä. Syksyn opintoihin ilmoittaudutaan viikolla 21 toukokuussa. Sujuvinta opintoihin palaaminen on tätä aikataulua noudattaen. Paras ajankohta suunnitella tulevia opintoja on näin ollen toukokuun tai marraskuun alku. Suosittelemme ohjausajan sopimista ennen kuin opintoihin ilmoittaudutaan. Katso syksyn ja kevään opinnoille ilmoittautumisen ajankohdat lukuvuoden aikataulusta. 

Opiskeluoikeus ajan tasalle

Kun palaat opintojen pariin pidemmän tauon jälkeen, tarkasta aluksi, että opiskeluoikeutesi on kunnossa. 

  • Jos olet menettänyt opiskeluoikeutesi, voit hakea opiskeluoikeutta uudelleen. Opiskeluoikeus voidaan myöntää vain, mikäli sinulla on jäljellä olevat opinnot huomioon ottaen mahdollisuus suorittaa opinnot loppuun kohtuullisessa ajassa. Lue ohjeet opiskeluoikeuden uudelleen myöntämisen hakemisesta opintotoimiston sivulta.
  • Jos olet siirtänyt aloitustasi, aloitat opintosi uuden opiskelijaryhmän kanssa. Uuden opiskelijan ohjeet koskevat myös sinua. Tutustu ohjeisiin verkkosivuillamme. Sinun ei tarvitse ilmoittautua opinnoille itse ensimmäisen lukukauden osalta, opintotoimisto tekee tämän puolestasi.

Kaikki läsnäolevat ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat (poislukien tilauskoulutuksen opiskelijat) ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin. Opiskelijan tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle itse kaksi kertaa vuodessa. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua.

Jos olet epävarma siitä, onko opiskeluoikeutesi kunnossa, voit varmistaa asian opintotoimistosta. Katso opintotoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat.

Mikä opintojeni tilanne on?

Kun palaat opintojen pariin, varaa aika opettajatuutoriltasi HOPS-keskusteluun. Tapaamisessa on tärkeä tarkistaa, onko opetussuunnitelmaan tullut sellaisia muutoksia, jotka edellyttäisivät HOPSillasi olevien opintojen päivittämistä. Opiskelijan työpöytä Pakista näet sinulle merkityn opettajatuutorin tai opintopäällikön. Tarvittaessa voit tiedustella näitä tietoja opintotoimistosta.

Kun olet palaamassa opintoihin, tärkeä asia on ilmoittautua tuleville opinnoille. Katso lukuvuoden aikataulusta milloin opinnoille voi ilmoittautua. Opetussuunnitelmiin voit tutustua osoitteessa ops.laurea.fi. Jos opinnoille ilmoittautumisaika on jo mennyt, saat ohjausta opinnoille ilmoittautumiseen opettajatuutorilta tai opintopäälliköltä. 

Miten aktivoin käyttäjätunnukseni ja pääsen Laurean järjestelmiin?

  • Lue ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin ja seuraa niitä. Jos käyttäjätunnuksen aktivoinnissa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä ServiceDeskiin.
  • Huomaathan, että jos et ole vielä aloittanut opintojasi Laureassa, voit aktivoida käyttäjätunnuksesi pari päivää sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi.
  • Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, pääset kirjautumaan Pakkiin. Pakista näet henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi (HOPS) ja opintojesi tilanteen.
  • Löydät pikalinkit Laurean eri järjestelmiin opiskelijaintrasta.

Opinto- ja hyvinvointipalvelut tukenasi opintoihin paluussa 

Opettajatuutorin ja opintopäällikön lisäksi apunasi opintoihin paluussa ovat Laurean opinto- ja hyvinvointipalvelut.

  • Poikkeamo tarjoaa neuvontaa, tukea ja tietoa opiskeluun ja hyvinvointiin liittyen. Voit varata Teams-keskusteluajan ajanvarauksen kautta. Ajanvaraus on tarkoitettu vain tutkinto-opiskelijoille.
  • Opintoihin paluussasi sinua tukevat myös Laurean ja yhteistyökumppaneiden terveys- ja hyvinvointipalvelut.
  • Opintoihin palatessa mielessä voi pyöriä paljon ajatuksia ja kysymyksiä jaksamiseen, motivaatioon, ajanhallintaan tai omaan taloudenhallintaan liittyen. Tutustu opintoihin palaajan pakettiin Nyytin sivuilla.
  • Jos sinulle jäi jotain kysyttävää opintojen aloituksesta, poissaolosäännöistä tai muusta opiskeluun liittyvästä asiasta, voit olla yhteydessä kampuksesi opintotoimistoon. Jos olet menettänyt opiskeluoikeutesi, opintotoimiston sivulta löydät myös tietoa opiskeluoikeuden uudelleen myöntämisestä.

 

Laurean Opintotoimisto

Laureassa opintotoimisto toimii kaikilla kuudella kampuksella. Löydät aukioloajat ja yhteystiedot opintotoimiston omalta sivulta.


Lue lisää