Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Staffpointin kanssa

Staffpoint yrityksenä

StaffPoint työllistää vuosittain noin 12 000 työntekijää useilla eri toimialoilla. Suomen lisäksi yritys toimii myös Baltian maissa sekä Espanjassa.

Rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen lisäksi StaffPoint tarjoaa asiakkailleen myös HR-asiantuntijapalveluita sekä erilaisia valmennus-, työllistämis- ja urapalveluita.

Avainkumppaniyhteistyön tuloksia

Staffpoint ja Laurean liiketalouden opiskelijat toteuttivat yhdessä projektin, jossa kehitettiin Staffpointin työnantajamielikuvaa ja työntekijäsaatavuutta. Kilpailija-analyysin, kyselytutkimuksen ja sosiaalisen median tutkimuksen kautta projektissa korostuivat Staffpointin näkyvyyden lisääminen ja henkilöstöalan myyttien murtaminen.

Avainkumppanivideo Staffpoint

Laurea ja Suomen suurimpiin henkilöstöpalveluyrityksiin kuuluva StaffPoint-konserni ovat sopineet avainkumppanuudesta. StaffPoint työllistää vuosittain noin 12 000 työntekijää useilla eri toimialoilla. Suomen lisäksi yritys toimii myös Baltian maissa sekä Espanjassa.

Rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen lisäksi StaffPoint tarjoaa asiakkailleen myös HR-asiantuntijapalveluita sekä erilaisia valmennus-, työllistämis- ja urapalveluita.

Tulevaisuuden osaaminen ja osaajat ovat Laurean ja StaffPointin yhteistyön ytimessä:

-    Kun miettii Laurean tarjoamia koulutuksia, niin siellä on juuri sellaista osaamista, mitä me StaffPointilla haluamme ja tarvitsemme. Meillä on uusille ammattilaisille tarjolla töitä niin ICT-, toimisto-, HoReCa-, turva- kuin hoitoaloillakin, luettelee StaffPoint-konsernin henkilöstöjohtaja Tiina Forsbom.

- Kumppanuuden myötä meille on äärimmäisen tärkeää löytää yhdessä Laurean kanssa kontaktipintaa tulevaisuuden osaajien ja vaikuttajien kanssa.

Staffpoint ja Laurean liiketalouden opiskelijat kehittivät yhdessä henkilöstöyrityksen työnantajamielikuvaa vuoden 2021 alussa.

Projektiin osallistuneet liiketalouden opiskelijat Tiia Nuutinen ja Marianna Hulvela kertovat, että työntekijämielikuvan viilaamisella pyrittiin vaikuttamaan myös työntekijäsaatavuuteen.

- Staffpointilla on vahva sisäinen työnantajamielikuva. Tavoitteemme oli, että tuo mielikuva saataisiin välitettyä myös ulospäin, kertovat Tiia ja Marianna.

- Tästä projektista sai kaikki mahdolliset eväät työelämään, sillä työskentely yhteistyökumppanin kanssa oli niin hedelmällistä. Projektissa ammatillisen viestinnän merkitys ja tehtävän tärkeys korostuivat eri tavalla, Marianna ja Tiia pohtivat.

Yhteistyön tuloksia

Lisätietoja: