Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Kelan kanssa

Kela organisaationa

Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan kuuluvat esimerkiksi lapsiperheiden tuet, sairausvakuutus, kuntoutus, työttömän perusturva, perustoimeentulotuki, asumistuki, opintotuki, vammaisetuudet ja vähimmäiseläkkeet.

Yhteistyön tuloksia

Avainkumppanuuden myötä Laurean opiskelijat ovat testanneet Kelan puhebottia. Lisäksi yhteistyötä on tehty palvelumuotoilun ja oikeusmuotoilun opintojaksoilla.

Noin 7500 työntekijän Kela huolehtii Suomessa asuvien sosiaaliturvasta eri tilanteissa.

Kelan ja Laurean yhteistyö on päässyt konkreettisesti käyntiin monipuolisesti muun muassa opiskelijaprojektien kautta. Niin Kelassa kuin Laureassa nähdään kuitenkin vielä myös uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle.

-    Kelan toiminnassa monet aiheet osuvat hyvin yhteen sen kanssa, mitä Laureassa koulutuksen ja tutkimustoiminnan kohdalla tehdään. Esimerkkejä ovat vaikkapa palvelumuotoilu tai tietojenkäsittelyyn liittyvät aiheet, kuvailee johtava palvelumuotoilija Janne Mattila Kelasta.

Opiskelijoiden projekteissa kehittämiä ideoita kuunnellaan Kelassa herkällä korvalla. Kelan innovaatioyksikössä työskentelevä Janne Mattila korostaakin kehittämistoiminnan roolia osana jokaisen Kelassa työskentelevän arkea:

-    Pyrimme kaikessa toiminnassamme asiakaslähtöiseen lopputulokseen. Varsinkin verkkopalveluissa ja verkkoasioinnissa meillä on iso uudistustyö käynnissä ja käyttäjälähtöisyys sekä asiakaskokemuksen kehittäminen on siellä vahvasti läsnä kaikessa, Mattila kuvailee.

"Kelassa on jatkuvasti useita kehittämisprojekteja käynnissä, joissa erityisesti asiakaslähtöiselle kehittämiselle ja palvelumuotoilulle on kysyntää."

Johtava palvelumuotoilija Janne Mattila, Kela

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: