Siirry sisältöön

Uusi kirjastokimppa Uudellemaalle – Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot yhteistyöhön

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot (3AMK-kirjastot) tarjoavat nyt opiskelijoilleen kaikkien kolmen kirjaston painetut kokoelmat ja muut palvelut käyttöön yhdellä kirjastokortilla. Opiskelijat voivat maksutta tilata kirjoja mistä tahansa 3AMK-kirjastosta. Ammattikorkeakoulukirjastoihin ovat tervetulleita muutkin, joten entistä tiiviimmästä yhteistyöstä hyötyvät kaikki alueella asuvat.

Kirjastojen yhteistyöllä pystytään tarjoamaan opiskelijoille entistä kattavammat ja monipuolisemmat aineistot.  Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia muodostavat strategisen yhteenliittymän, joka tekee yhteistyötä mm. opintojen järjestämisessä ja tarjoaa opiskelijoilleen yhteisiä, joustavia osaamispolkuja ja uuden sisältöisiä tutkintoja. Kirjastojen kokoelmien yhdistämisellä pyritään sujuvoittamaan ristiin opiskelua kolmen ammattikorkeakoulun välillä.  Opiskelijan arki helpottuu, kun aineistoa voi tilata omalle kampukselle tai asioida siinä kirjastossa, joka on lähempänä kotia. Opiskelijalla on käytössään sellaistenkin alojen kirjallisuutta, jota oma kirjasto ei aiemmin pystynyt tarjoamaan.

Haaga-Heliassa, Laureassa ja Metropoliassa opiskelee lähes neljännes kaikista Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoista, yhteensä noin 35 000 opiskelijaa. 3AMK-kirjastojen toimipisteitä on kaikkiaan 15: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä, Porvoossa, Lohjalla ja Vierumäellä. Kirjastojen kokoelmat kattavat noin 300 000 painettua kirjaa. Kokoelmat painottuvat ammattikorkeakouluissa opiskeltavien alojen ammatilliseen, ajantasaiseen tietoon ja ne poikkeavat esimerkiksi yliopistokirjastojen ja kaupunginkirjastojen tarjonnasta.

Ammattikorkeakoulukirjastot ovat kaikille avoimia kirjastoja. Niiden palvelut hyödyttävät myös alueen työelämää ja aluekehitystä. Kirjastoja voi käyttää kuka tahansa oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostunut ammattilainen tai asiantuntija.

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot tarjoavat palvelujaan 3AMK-kirjastot –nimen alla. Varsinaisesta kirjastojen yhdistymisestä ei ole kyse. Kirjastot jatkavat edelleen itsenäisinä toimijoina, tiivistä yhteistyötä tehden.

Lisätietoja

Hellevi Hakala, hellevi.hakala@metropolia.fi, puh. 040 673 6768
Eeva Klinga-Hyöty, eeva.klinga-hyoty@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7501
Hanna Lahtinen, hanna.lahtinen@laurea.fi, puh. 040 573 8033

Lisätietoja: