Siirry sisältöön

Syksyn yhteishaku päättyi: Laurean koulutuksiin runsaasti hakijoita

Suosituimpia hakukohteita olivat jälleen joustavat monimuotototeutukset.

Kuvituskuva.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 16.9. klo 15.00. Alustavien tietojen perusteella Laurean koulutukset olivat lleen erittäin suosittuja ja keräsivät kaikkiaan noin 23 900 hakemusta.  

Laurean AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtaviin koulutuksiin oli tämän syksyn yhteishaussa haettavana 942 aloituspaikkaa. Ensisijaiseksi vaihtoehdokseen Laurean oli valinnut yli 6700 hakijaa. Jokaista tarjolla ollut aloituspaikkaa kohden oli siten keskimäärin 7,1 ensisijaista hakijaa. 

Laurean koulutusten vetovoima on jo useiden vuosien ajan ollut huippuluokkaa Suomessa. Esimerkiksi viime kevään yhteishaussa Laureaan haki noin 5700 ensisijaista hakijaa. 

Suosituimpia rikosseuraamusalan sekä turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutukset 

Vetovoiman mukaan mitattuna Laurean suosituimpana koulutuksena jatkaa tämänkin syksyn haussa rikosseuraamusalan sosionomikoulutus, joka toteutetaan monimuoto-opintoina Tikkurilan kampuksella.  Ensisijaisia hakijoita oli yli 500 tavoittelemassa 20 aloituspaikkaa. Laurea on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka tarjoaa kyseisen koulutuksen. 

Toiseksi suosituin tämän syksyn yhteishaussa oli turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus, joka keräsi myös yli 500 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja siinä oli tarjolla 30. Paljon hakijoita keräsivät myös englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus. 

YAMK-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli Tulevaisuuden johtaminen ja asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta, jonne ensisijaisia hakijoita oli 357. 

Yhteishaun valintaprosessi jatkuu lokakuussa järjestettävillä valintakokeilla. Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat tammikuussa 2021. 

Monimuoto-opinnot kiinnostavat hakijoita

Joustavan opiskelun mahdollistavat monimuoto-opinnot ovat yhä suositumpia. Monimuotototeutus tarjoaa joustavuutta opintoihin ja arkeen. Opintoja käydään lähipäivien lisäksi itsenäisemmin, kuin tavallisessa päivätoteutuksessa ja opiskelumuoto sopii hyvin esimerkiksi töissä käyville opiskelijoille.  

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski kertoo olevansa vaikuttunut suuresta kiinnostuksesta Laurea-ammattikorkeakoulun koulutusta kohtaan: 

- Näyttää siltä, että kysyntä joustaville koulutusratkaisuille, joita Laureassa on kehitetty, on edelleen kasvussa. Työn ja opiskelun sujuva yhdistäminen ammatillisessa korkeakoulutuksessa on erityisen tärkeää ja siihen me haluamme Laureassa panostaa, rehtori Koski toteaa. 

Nyt päättyneen yhteishaun jälkeen voi opiskelupaikka Laureassa avautua myös erillishaun kautta. Syyskuun aikana erillishakuja avautuu Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan, liiketalouden, fysioterapian ja tietojenkäsittelyn koulutuksiin sekä restonomi- ja sairaanhoitajakoulutuksiin. Tutustu tarkemmin erillishaussa oleviin koulutuksiin sekä niiden hakuaikoihin.