Siirry sisältöön

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO Laurean avainkumppaniksi

1200 työntekijän osuuskauppa toimii Läntisen Uudenmaan ja Salon Seutukunnan alueella.

Liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola SSO:lta (keskellä) sekä aluepalvelupäällikkö Irene Väkevä-Harjula ja lehtori Annukka Jussila Laureasta.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Läntisellä Uudellamaalla sekä Salon Seutukunnan alueella toimiva Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ovat sopineet avainkumppanuudesta. SSO liittyy Laurean lähes 20 avainkumppanin joukkoon, joiden kanssa ammattikorkeakoulu tekee tiivistä ja systemaattista yhteistyötä mm. erilaisten opiskelijaprojektien muodossa.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:lla on noin 1200 työntekijää ja se toimii kaikkiaan noin 100 liikepaikassa. Jo ennen avainkumppanuutta Laureaa ja SSO:ta on yhdistänyt vuosi sitten Lohjan keskustaan avattu Kauppakeskus Lohi, jonka tiloissa Laurean Lohjan kampus toimii. 

-    Ensimmäisen vuoden aikana, kun olemme toimineet saman katon alla, on meillä ollut Laurean kanssa konkreettista yhteistyötä esimerkiksi erilaisten tapahtumien muodossa, joita kauppakeskuksessa on järjestetty, kertoo SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola.
-    Tämän vuoden aikana olemme sitten päässeet ideoimaan yhteistyötämme entistä pidemmälle.

Kokonaan uusi avaus yhteistyössä on Kauppakeskus Lohen johtoryhmä, johon SSO kutsui mukaan Laurean opiskelijoita. Hakemusten ja haastatteluiden pohjalta johtoryhmään valittiin mukaan joukko laurealaisia opiskelijoita, jotka suorittavat johtoryhmätyöskentelyn kautta 15 opintopisteen projektijohtamisen opintojakson. Johtoryhmän työskentelyä ohjaa liikepaikkapäällikkö Tolppola ja opiskelijoita projektissa tukevat Laurean lehtorit.

- Johtoryhmän tavoitteena on syyslukukauden aikana selvittää Kauppakeskus Lohen asiakassegmenttejä ja ostokäyttäytymistä sekä näiden pohjalta kehittää markkinointia ja tapahtumasuunnittelua, liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kuvailee. 
-  Samalla johtoryhmässä ja yhteistyössä kokonaisuudessaankin on luoda win-win -tilanteita, joissa opiskelijat pääsevät hankkimaan arvokasta kokemusta kaupanalalta aidossa ympäristössä. Opiskelijoiden haastatteluiden perusteella voin jo sanoa, että mukana on aivan mahtavaa porukkaa.

Liikepaikkapäällikkö Tolppola vastaa työssään mm. SSO:n liikepaikkojen ylläpidosta, vuokraamisesta sekä vuokralaisyhteistyöstä. Kauppakeskus Lohi onkin SSO:lle ns. Living lab -ympäristö – elävä laboratorio – jossa voidaan kokeilla uudenlaista toimintatapaa vuokralaisyhteistyön suhteen. Tavoitteena on, että osuuskauppa voisi entistä paremmin tehdä töitä yhdessä vuokralaisten kanssa ja tukea heidän liiketoimintaansa niin markkinoinnin kuin muun toiminnan kautta.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

 

Lisätietoja: