Siirry sisältöön

Ainutlaatuinen korkeakoulukampus avautui Lohjalla

Laurean uuden kampuksen avajaisia juhlittiin torstaina kauppakeskus Lohessa.

Torstaina 5. syyskuuta oli aihetta juhlaan, kun Laurean uuden kampuksen avajaisia vietettiin Lohjalla. Aivan uudenlainen ja ainutlaatuinen kauppakeskuskampus avautui aivan Lohjan keskustaan valmistuneen kauppakeskus Lohen toiseen kerrokseen.

Uuden kauppakeskuksen avajaisten yhteydessä torstaina järjestetty avointen ovien tilaisuus keräsi runsaasti uteliaita vierailijoita Laurean uusiin tiloihin. Päivän aikana kampuksella vieraili arviolta noin 1500 ihmistä.

Rehtori Koski: ”Korkeakoulu avautuu yhteiskuntaan”

-    Tämä on suuri päivä: vuosikymmenen odotuksen jälkeen meillä on upea, nykyaikainen kampus Lohjalla, iloitsi avajaispäivän juhlahumussa Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Uusi kampus sijaitsee aivan Lohjan kaupungin keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja kauppakeskuksen monipuolisten palvelujen yhteydessä. Myös Laurean tilojen suunnittelussa avoimuus on ollut tärkeässä roolissa, mikä yhdessä sijainnin kanssa mahdollistaa rehtori Kosken mukaan erinomaisesti uudenlaisen yhteistyön:

-    Kaikkein upeinta uudessa kampuksessa on se, miten koko korkeakoulu avautuu yhteiskuntaan päin. Kampukselle on helppo tulla ja avoimet sekä muunneltavat tilat mahdollistavat hyvin kanssakäymisen opiskelijoiden, henkilökunnan ja kumppaneiden kesken, hän tiivistää.

Kirjasto keskellä kampusta

Avoimuuden lisäksi uuden kampuksen tilojen suunnittelussa on huomioitu erityisesti joustavuus ja muunneltavuus. Keskeinen osa Laurean uutta kampusta on kirjasto, jota ei ole rajattu seinillä omaksi kokonaisuudeksi, vaan se avautuu luontevaksi osaksi yhteisiä tiloja.

Kirjastosihteeri Mirva Moilasen mukaan opiskelijat ja henkilökunta ovatkin heti ottaneet viihtyisän kirjaston omakseen:

-    Olemme olleet avoinna nyt muutaman viikon ajan ja kirjaston tiloja käytetään jo nyt todella ahkerasti. Olemme kuulleet hyvää palautetta siitä, miten kirjasto on nyt osa koko kampuksen työskentelytiloja, hän sanoo.

Lohjan kampuksella opiskellaan paljon monimuoto-opintoina, joten myös kirjastossa on kävijöitä koko päivän ajan.

-    Sitä myöten myös kirjaston aukioloajat ovat aiempaa laajemmat. Opiskelijoiden kannalta uutta ja hienoa on se, että kirjaston kirjat ovat lainattavissa henkilökunnan läsnäolosta riippumatta, Moilanen sanoo.

”Simulaatiosairaala kuin oikea sairaalaosasto”

Torstain avajaisissa yksi eniten huomiota herättäneistä tiloista Laurean uudella kampuksella oli simulaatiosairaala. Oikeaa sairaalaympäristöä mallintava simulaatiosairaala on tärkeä osa sairaanhoitajaopiskelijoiden opintoja Lohjalla.

-    Täällä uudessa, hienossa simulaatiosairaalassa on aivan mieletöntä aloittaa uusi lukuvuosi, kuvailee tunnelmiaan sairaanhoitajaopiskelija Essi Peltonen, joka esitteli simulaatiosairaalassa hoitotyön opintoja avajaispäivän vieraille.
-    Simulaatiosairaala tuo aivan uutta ulottuvuutta opintoihin ja valmistaa meitä entistä paremmin harjoitteluita varten. Tämän jälkeen tuntuu paljon varmemmalta lähteä työskentelemään oikeaan sairaalaympäristöön.

Sairaanhoitajaopiskelijat voivat uusissa tiloissa muun muassa harjoitella simulaationuken avulla. Opettajat voivat etäohjata nukkea sekä seurata opiskelijoiden työskentelyä kameroiden avulla erillisestä tilasta käsin.

-    Avajaisten vieraat ovat olleet todella kiinnostuneita näistä tiloista ja erityisesti simulaationukesta, kertoo hoitotyön lehtori Heidi Jokinen.
-    Moni kävijä on myös kysellyt, miten tähän ”sairaalaan” pääsisi potilaaksi, kun täällä on niin hienot puitteet, Jokinen naurahtaa.

 

Lohjan uuden kampuksen avajaispäivän tunnelmiin voi palata myös Laurean sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa.