Siirry sisältöön

Laurean rikosseuraamusalan sosionomikoulutus erillishaussa – AMK-koulutus suunnattu Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa opiskelleille

Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK) valmistuneille suunnattu erillishaku käynnissä 2.-16.9. Keväällä 2021 alkava koulutus opiskellaan monimuotokoulutuksena kerran kuussa pidettävinä intensiiviviikkoina kokopäiväisesti. Opinnot voi suorittaa työssäkäynnin yhteydessä.

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa ainoana Suomessa rikosseuraamusalan sosionomin korkeakoulututkintoa. Koulutuksen erillishaku on tarkoitettu Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK) valmistuneille. Haku koulutukseen alkaa tiistaina 2.9. klo 8:00 ja jatkuu 16.9. klo 15.00 asti. Erillishaun kautta avoinna on 40 aloituspaikkaa koulutukseen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina kerran kuussa pidettävinä intensiiviviikkoina kokopäiväisesti. Koulutus sisältää verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä, työharjoitteluita, työelämäprojekteja sekä tutustumiskäyntejä sosiaali- ja rikosseuraamusalan toimintaympäristöihin. Monimuoto-opinnot voi suorittaa työssäkäynnin yhteydessä, minkä vuoksi koulutus on suosittu rikosseuraamusalalla toimivien ammattilaisten keskuudessa.

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutus Laureassa

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutus on yksi Laurea-ammattikorkeakoulun ja koko Suomen vetovoimaisimpia koulutuksia. Yhteishaussa koulutuksen hakee vuosittain ensisijaisesti yli kaksikymmentä opiskelijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Teemme yhteistyötä ja kehittämistä monipuolisesti alan toimijoiden kanssa, mikä mahdollistaa verkostoitumisen alalle opintojen aikana.

Laureassa on tarjolla paljon työharjoittelupaikkoja rikosseuraamuslaitoksen yksiköissä, kolmannella sektorilla ja erilaisissa kuntaorganisaatioissa. Teemme tiivistä kansainvälistä yhteistyötä rikosseuraamusalan tai kriminologian opintoja tarjoavien kumppanikorkeakoulujemme kanssa.

Hakeminen erillishaussa

Erillishaku on tarkoitettu Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa tutkinnon suorittaneille, joilla on myös muu toisen asteen tutkinto, kuten ammatillinen perustutkinto tai ylioppilastutkinto. Hakukelpoisuuden antavat Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (RSKK) suoritetut tutkinnot:

  • Rikosseuraamusalan tutkinto 90 op TAI
  • Vankeinhoidon perustutkinto 53 ov TAI
  • Vankeinhoitotutkinto 36 ov

Syksyn erillishaussa käytetään esivalintaa, jonka kriteerinä on rikosseuraamusalan tutkinnon opinnäytetyön arvosana. arvosanan perusteella kutsutaan valintakokeeseen 1,5 kertainen määrä aloituspaikkoihin nähden eli 60. Valintakoe on kaksivaiheinen ja se sisältää videohaastattelun ja soveltuvuusarvioinnin.

Lisätietoa:

Rikosseuraamusalan sosionomin tutkintokoulutuksesta

RSKK:n suorittaneiden erillishausta ja valintaprosessista

Hae tästä

 

 

 

Lisätietoja: