Siirry sisältöön

Opiskelijat mukana kehittämässä kestävämpää lounasruokailua Ravintola Factoryn johdolla

Palveluinnovaatiot opintojaksoilla pohdittiin ratkaisuja kestävämmän lounasruokailun puolesta.

Kuvituskuva

Laurean avainkumppani Ravintola Factory haastoi restonomiopiskelijoita palveluinnovaatiot-opintojaksolla kehittämään Bring Back Take Away -konseptilleen näkyvyyttä tuovia ratkaisuja. Projekti huipentui joulukuun alussa pidettyyn etätilaisuuteen, jossa opiskelijoiden valmiit ideat esiteltiin toimeksiantajalle.

Ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen kertoo olevansa yhteistyöstä yhtä innoissaan kuin opiskelijatkin:

— On hienoa, että alan opiskelijoilla on mielenkiintoa tällaisia projekteja kohtaan ja halua olla mukana alan kehittämisessä, Karvonen sanoo ja jatkaa:

— Me Factorylla pidämme itsemme haastamisesta. Välillä on hyvä kuunnella ulkopuolisten näkökulmia ja palautetta.


Palvelu näkyväksi innovatiivisten ideoiden kautta

— Bring Back Take Away -rasian avulla pyritään vähentämään kertakäyttöisten Take Away -pakkausten käyttöä. Factoryn ravintoloissa asioidessaan asiakas voi lunastaa käyttöönsä Bring Back -kestorasian panttia vastaan, johon voi vastaisuudessa kerätä annoksensa. Kehittämillämme palvelukonsepteilla pyrittiin tuomaan palvelua tutuksi ja näkyvämmäksi, kertovat restonomiopiskelijat Juuso Salmén ja Säde Nurminen.

Jokainen tiimi kehitteli useamman idean vallitsevien trendien, kerätyn palautteen ja asiakaskyselyiden perusteella. Eteenpäin vietävät ideat valittiin yhdessä toimeksiantajan kanssa. Juuson ja Säteen mukaan Factorylla otettiin opiskelijat vastaan hyvin.

— Henkilökuntaa oli informoitu projektistamme ja he olivat todella avuliaita koko projektin ajan, Juuso kertoo.

— Heistä näki että he halusivat tietää, mitä olemme saaneet aikaiseksi, Säde sanoo

Valmiit esitykset käsittelivät yrityksen sosiaalisen median näkyvyyttä, tuotetietoisuuden lisäämistä, lounaskuljetuspalvelua, henkilöstön perehdytystä palvelun käyttöön, mainosvideon ideointia sekä mahdollisuuksia rasian mahdollisimman helppoon palautukseen.

Ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen kertoo olevansa tyytyväinen opiskelijoiden panokseen:

— Tiimien ideat olivat hyviä. Osan konsepteista otamme käyttöön heti ja osaa sovellamme hieman myöhemmin.

Onnistumiset opiskelijaprojekteissa arvokkaita toimeksiantajille.

Ravintola Factory on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Laurean opiskelijoiden kanssa. Karvosen mukaan hyvät kokemukset ja onnistumiset innoittivat Factoryä ottamaan opiskelijat mukaan kehittämään myös Bring Back -konseptia.

— Avainkumppanuuden myötä kartoitimme projekteja, joihin voisimme ottaa opiskelijat avuksi. Bring Back on meille tuore ja ajankohtainen palvelu, jonka kehittämiseen saimme tarvitsemamme avun. Odotamme innolla mitä seuraavaksi keksimme yhdessä, Karvonen sanoo.

Juuso ja Säde kertovat, että opintojakso antoi heille valmiuksia työskennellä vastaavanlaisissa projekteissa myös tulevaisuudessa.

— Tämä oli mielenkiintoinen ja haastava projekti, sillä konsepti oli uusi myös Factorylle, Juuso toteaa.

— Toimeksiantajien kanssa työskentely on konkreettinen kosketus työelämään. Se on Laurean hieno puoli, Säde lisää. 

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista