Siirry sisältöön

Avainkumppani Ravintola Factoryn kanssa yhteistyötä projekteissa ja työharjoitteluissa

Avainkumppanuus Laurean kanssa on tuonut Ravintola Factorylle arvokkaita näkökulmia kehitystyön tueksi.

Ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen (toinen vasemmalta) tapasi Laureassa vieraillessaan rehtori Jouni Kosken, kehittämispäällikkö Katri Korelinin sekä aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharjun.

Helsingissä ja Espoossa 15 toimipisteessä toimiva Ravintola Factory on toiminut Laurean avainkumppanina alkuvuodesta lähtien. Kuluvan vuoden aikana yhteistyö on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

-    Ensimmäisen avainkumppanivuoden konkreettisia tuloksia on ollut se, että olemme saaneet Laureasta hyviä työharjoittelijoita, joita olemme voineet myös työllistää harjoittelun jälkeen. Samoin olemme tänä vuonna tehneet useita projekteja muun muassa restonomi- ja YAMK-opiskelijoiden kanssa, kertoo Ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen, joka vieraili marraskuussa Leppävaaran kampuksella.

”Molemminpuolista ajatusten sparrausta”

Syksyn aikana Ravintola Factory on ollut toimeksiantajana projektissa, jossa YAMK-opiskelijat ovat kehittäneet uusia liiketoimintamalleja heidän uudelle liikeidealleen palvelumuotoilun menetelmien avulla. Toisessa projektissa Laurean restonomiopiskelijat ovat olleet mukana jatkokehittämässä Ravintola Factoryn ravintoloissa käytössä olevaa pantillista BringBack-ruokarasiaa.

-    Todella arvokas asia näissä yhteistyöprojekteissa laurealaisten kanssa on ollut molemminpuolinen ajatusten sparraus, Matti Karvonen kuvailee.
-    Me katsomme omaa toimintaamme usein liian läheltä ja siksi opiskelijat ja heidän uudet näkökulmansa ovat meille todella tärkeitä. Niitä me haluamme myös jatkossakin tämän yhteistyön kautta saada.

Monipuolista yhteistyötä eri koulutusten opiskelijoiden kanssa

Toinen muoto Laurean ja Ravintola Factoryn avainkumppanuudessa on harjoitteluyhteistyö. Tavoitteena on luoda jatkuva prosessi, jossa Ravintola Factoryssä olisi ympärivuoden Laurean opiskelijoita harjoittelijoina.

-    Tällaisen rullaavan prosessin arvo on molemmille todella suuri. Meillä on jatkuvasti mahdollisuuksia usealle harjoittelijalle niin varsinaisissa ravintolapuolen tehtävissä, mutta myös erilaisissa hallinnon tehtävissä, kuten myynnissä ja markkinoinnissa, toimitusjohtaja Karvonen jatkaa.

Myös Laureassa on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön Ravintola Factoryn kanssa. Avainkumppanuudesta vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju arvostaa kumppanuutta todella paljon:

-    Ravintola Factory on yhteistyökumppanina aina todella avoin uusille yhteistyöajatuksille, hän sanoo.
-    Olemme tehneet laaja-alaisesti yhteistyötä usean eri koulutusalan tiimoilta ja esimerkiksi turvallisuusalan koulutuksen opiskelijamme ovat työturvallisuuden riskejä lounasravintoloissa. Lisäksi keväälle etsimme parhaillaan opinnäytetöiden tekijöitä muutamaan eri aiheeseen.