Siirry sisältöön

Opetustiimin tuki ja laadukas työharjoittelupaikka auttavat opiskelijaa kotoutumisessa

Ryhmä nepalilaisia opiskelijoita aloitti matkailu- ja palveluliiketoiminnan opinnot Laureassa. Korkeakoulu on tunnistanut kansainvälisten opiskelijoiden tuen tarpeen tärkeyden heti opintojen aluksi. Laadukas harjoittelupaikka ja opetustiimin tuki ovat kriittisiä tekijöitä sopeutumismatkalla yhteiskunnan jäseniksi.

Koulutusohjelman projektiasiantuntija, tutoropettaja Mika Vitikka Laureasta iloitsee motivoituneesta 15 hengen opiskelijaryhmästä, joka halusi tulla Suomeen opiskelemaan korkeakoulututkinnon ravintola-, matkailu- ja palveluliiketoiminnassa. Opinto-ohjelmassa on tehty päätös auttaa opiskelijoita mahdollisuuksien mukaan kaikessa, mikä auttaa heitä integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja lisäämään viihtyvyyttä uudessa asuinmaassaan. Yhtenä merkittävänä tekijänä nähdään tuki opiskelijoiden opintoihin kuuluvan laadukkaan työharjoittelupaikan löytämisessä. Myös vuoropuhelu ja yhteistyö harjoittelupaikan, opiskelijan ja oppilaitoksen välillä nähdään ensiarvoisen tärkeänä. Auttava käsi on ojennettu myös opiskelijoiden mukana Suomeen matkustaneiden puolisoiden työllistymiseksi; heitä kaikkia on autettu löytämään itselleen työpaikka. 
 
- Opiskelijan tyytyväisyys lisää viihtyvyyttä, opiskeluintoa ja halua jäädä maahamme opintojen päätyttyä. Tämä on luonnollisesti paitsi koulun, opiskelijan myös koko Suomen yhteinen intressi. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme arjen opetustoiminnan ohella on auttaa opiskelijoita laadukkaan harjoittelupaikan saamisessa. Tähän meillä on onneksi luotettava kumppani, jolla on jo valmiiksi laaja kokemus paikallisesta kulttuurista ja pystyy siksi tukea yhteiskuntaan juurtumisessa, Vitikka summaa. 

Yrityksen kokemus opiskelijan etuna

Opiskelijat tapasivat Laureassa maanantaina tulevan harjoittelupaikkansa ravintolaketju Factoryn henkilöstön edustajia. Factory on Laurean avainkumppani. Suomalaisomisteisen pääkaupunkiseudulla toimivan ketjun 19 lounasravintolassa työskentelee 145 henkilöä. Laurean opetushenkilöstön ohella opiskelijoita oli tapaamassa ravintolaketjun toimitusjohtaja Matti Karvonen, jolla on vuosien kokemus nepalilaisten kanssa työskentelystä. Hän tietää, kuinka tärkeää ensimmäinen hyvä harjoittelukokemus voi olla tulevan uran kannalta. 
 
- Ravintoloissamme on jo entuudestaan työskennellyt nepalilaisia, joista useampi on edennyt määrätietoisella asenteella esihenkilöasemaan. Kokemukseni mukaan he ovat erittäin motivoituneita ja luotettavia työntekijöitä, jotka lisäksi oppivat kielen varsin nopeasti. Olen iloinen voidessamme auttaa kansainvälisiä opiskelijoita liittymään yhteisöömme. Haluamme olla mukana luomassa uutta kulttuuria opiskelijoiden, oppilaitoksen ja yrityksen välisessä yhteistyössä. 
 
Tilaisuudessa tarkkaan kuunnelleen Sandesh Bhandarin kasvoilla paistoi ilo. Kathmandusta Espooseen saapunut opiskelija hämmästelee sitä, kuinka paljon suomalaiset opettajat auttavat heitä käytännön asioissa opintoihin liittyen, sekä sopeutumisessa uuteen asuinmaahansa. Kotimaassaan turismin parissa työskennellyt Bhandar kertoi valinneensa Suomen opiskelumaaksi korkean koulutustason ja onnellisen kansan maineen vuoksi. 
 
- Halusin päästä ammattikorkeakouluun opiskelemaan sen käytännönläheisyyden vuoksi. Tänne saavuttuani olen huomannut, kuinka paljon opettajat ovat auttaneet meitä asettumaan. Myös työharjoittelupaikka Factoryssa on iso mahdollisuus. Olemme todella onnekkaita, että kaikki tämä on järjestetty meille, Bhandar sanoi. 

Opiskelijat Sandesh Bandar ja Purnima Sauden keskustelevat tutoropettaja Mika Vitikan sekä Factoryn Matti Karvosen kanssa työharjoittelusta.

Opiskelijat Sandesh Bhandar ja Purnima Sauden keskustelivat työharjoittelustaan tutoropettaja Mika Vitikan ja ravintola Factoryn Matti Karvosen kanssa.

Lisätietoja: