Siirry sisältöön

Mission Positive Handprint -hanke finalistina PRO 2023 -tunnustuksen Vastuullisuus-sarjassa

Mission Positive Handprint -hanke on ehdolla yhdeksi arvostetun hotelli-, ravintola- ja catering-alan PRO-palkinnon saajaksi. Tunnustus jaetaan vuosittain yhteensä 16 toimijalle, ja Mission Positive Handprint on finalistina kategoriassa Vastuullisuus.

Laurean koordinoima Mission Positive Handprint -hanke on yksi HoReCa-alan PRO 2023 -tunnustuspalkintojen Vastuullisuus-sarjan kolmesta finalistista, jotka julkistettiin tänään 1.12. 

PRO-vastuullisuustunnustus myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämiseksi hotelli-, ravintola- ja catering-alalla. 

Syyskuun 2021 alussa käynnistynyt kaksivuotinen Mission Positive Handprint -hanke tukee ravintola-alan yritysten muutoskyvykkyyttä sekä entistä vastuullisimpien ja ekologisempien toimintatapojen omaksumista. Laurea-ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteuttama hanke verkostoi ravitsemisalan yrityksiä kolmessa maakunnassa: Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Mission Positive Handprint -hanke vastuullisuuskysymysten äärellä

Mission Positive Handprint -hankkeen teemat ovat vastuullisuusviestintä, ruokahävikin hallinta, ruoan hiilijalanjälki, kestävät noutoruokapalvelut, uudet kestävät ruokapalvelukonseptit ja nyt erityisesti ajankohtaiseksi noussut energiankulutus.          

Jokerina hankkeen teemoihin nousi osallistuvien pilottiravintoloiden esiintuomana myös sosiaalinen vastuu. 

  ̶  Tämä kuvastaa hyvin pilottiravintoloiden tahtoa nostaa esiin myös alan epäkohtia ja rakentaa alaa tulevaisuudessa kestävämmäksi, sanoo Mika Vitikka, hankkeen ravintola-asiantuntija Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Hankkeen ravintolat saavat kokeiltavakseen valitsemiensa vastuullisuusteemojen toimintamalleja ja niitä tukevia digiratkaisuja. Tärkeänä osana kokonaisuutta on myös ravintola-alan hyvien vastuullisuuskäytänteiden vertaisoppiminen, ja hankeen ravintoloille järjestetään tähän tilaisuuksia yli maakuntarajojen.                               

Lisäksi Mission Positive Handprin järjestää myös kaikille avoimia työpajoja, useita tietoiskuja ravintolatoiminnan vastuullisuuteen liittyvistä asioista sekä muun muassa webinaareja ja seminaareja, joihin on osallistunut jo tuhansia ravintola-alan ammattilaisia ja asiantuntijoita ympäri Suomen. 

PRO-palkinto on arvostettu tunnustus

PRO on Suomen arvostetuin HoReCa-alan tunnustuspalkinto. Palkinnot jaetaan vuosittain 16 eri sarjassa. Vastuullisuussarjassa tuomaristo päättää palkinnon saajan, mutta muista sarjoista poiketen erikseen kutsuttu raati valitsee sen finalistit.  

Finalistikolmikkoon pääseminen on upea huomionosoitus Mission Positive Handprint -hankkeelle.

 ̶  Suurin kiitos tästä kuuluu meidän 30 pilottiravintolalle, jotka ovat tämän hankkeen keskiössä, ja kolmen ammattikorkeakoulun hanketiimeille, sanoo hankkeen koordinoija ja projektipäällikkö Anne Turunen.

Voittajat julkistetaan PRO-gaalassa 18.1.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Gaalan ja tapahtuman järjestää vuosittain Aromi-lehti.

Lue lisää PRO-palkinnosta ja katso kaikki finalistit.

Kannusta Mission Positive Handprint -hanketta! 

 

Mission Positive Handprint.jpg

Mission Positive Handprint on jatkoa Laurean ja Forum Virium Helsingin vuosina 2019–2021 toteutetulle Mission Zero Foodprint -hankkeelle, jossa tuotettua Ravintolat Hiilijalanjäljillä –työkirjaa on käytetty laajasti ravintoloissa ja opetuksessa. Samanlaiseen käytännölliseen vastuullisuusjulkaisun tuottamiseen uusilla teemoilla pyritään myös Mission Positive Handprint -hankkeessa.

Mission Positive Handprint-hankkeen materiaalit, tallenteet, tietoiskut ja tuleva loppujulkaisu ovat kaikkien saatavilla hankeen verkkosivuilla ja Youtube-kanavalla.

 

Lisätietoja: