Siirry sisältöön

Laurean ja Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden EduVR-idea voitti Tulevaisuuden AMK -kilpailun

Hannele Lohiniva, Milja Heinonen Laureasta ja Taru Rintamäki Vaasan AMK:sta voittivat Tulevaisuuden AMK -hackathonin.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen ja Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK:in järjestämässä Tulevaisuuden AMK -hackathonissa 12 tiimiä kilpaili tulevaisuuden ammattikorkeakouluun liittyvillä ideoillaan. Finaali käytiin 14.4. ja tuomaristo valitsi voittajaksi Hannele Lohinivan, Milja Heinosen ja Taru Rintamäen EduVR-idean. Tiimi kommentoi voittoa seuraavasti:

- Kilpailu oli upea ja haastava kokemus! Matkan varrella on ollut niin onnistumisen kuin epäonnistumisenkin tunteita - aivan kuten tällaiselta kilpailulta voi odottaa. Kilpailu antoi myös mahdollisuuden verkostoitua.

EduVR mahdollistaa käytännön opetuksen tilanteesta riippumatta

Laureassa sosionomiksi opiskelevien Hannelen ja Miljan sekä Vaasan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelevan Tarun kehittämä EduVR on matalan kynnyksen virtuaalinen oppimisalusta ammattikorkeakouluihin. Tiimiläiset kertoivat finaaliin päästyään haastattelussa, että idea EduVR:stä lähti tarpeesta ylläpitää käytännön opetus pandemian tuomissa poikkeusoloissa ja halusta edistää saavutettavuutta ja mahdollistaa opetus erilaisista oppimisen tarpeista ja liikkumisen rajoituksista huolimatta. Voiton myötä tiimi alkaa kartoittamaan edelleen jatkomahdollisuuksia:

- Alamme tutkimaan jatkoa tälle ja tulemme olemaan potentiaalisiin kumppaneihin yhteydessä, aivan kuten projektista kiinnostuneet voivat olla meihin yhteydessä.

"Olemme iloisia että ratkaisumme nähtiin voiton arvoisena"

EduVR-alusta tarjoaa opiskelijan käyttöön 360-asteen videomateriaalia erilaisista käytännön työtehtävistä ja oppimistilanteista. Sen lisäksi, että se mahdollistaa ammattikorkeakoulujen käytännön opetuksen jatkumisen esimerkiksi pandemiatilanteessa, se edistää niin opintojen saavutettavuutta, työelämätaitojen kehittymistä kuin jatkuvaa oppimista ja kestävää kehitystä, ja auttaa esimerkiksi vaarallisten työtilanteiden tutustumiseen turvallisesti.

- Olemme iloisia että ratkaisumme nähtiin hyödyllisenä ja voiton arvoisena. Teimme paljon töitä tämän eteen ja on mahtavaa, että se kannatti. Itse voiton julistushetkellä tiimimme chatti koostui julkaisukelvottomista sanoista, tiimi kertoo.

Lisätietoja:

Hannele Lohiniva, Milja Heinonen ja Taru Rintamäki
edu.vr2021@gmail.com