Siirry sisältöön

Kyberturvallisuusyritys Nixu avainkumppaniksi

Nixu haluaa Laurea-yhteistyön kautta löytää uusia kyberturvallisuuden ammattilaisia.

Emma Wardi (2. oikealta) Nixulta tapasi rehtori Jouni Kosken ja muita laurealaisia.

Kyberturvapalveluja tarjoava Nixu Oyj on sopinut avainkumppanuudesta Laurean kanssa. Espoossa vuonna 1988 perustetulla Nixulla on tällä hetkellä kaikkiaan yli 400 työntekijää ja toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa.

Suomessa työntekijöistä toimii noin 280 ja Nixu tarjoaa kyberturvallisuuden konsulttipalveluja erityisesti suuremmille yrityksille. Lisäksi yritys tarjoaa myös jatkuvia palveluja, joissa monitoroidaan asiakasyritysten tietoliikennettä.

-    Olemme 100-prosenttisesti kyberturvallisuuteen keskittynyt yritys, kuvailee Nixulla rekrytoinneista vastaava Emma Wardi.
-    Teemme pelkästään kyberturvallisuutta ja samalla kaikkea kyberturvallisuutta – kokonaisvaltaisesti.

Laurea ja Nixu sopivat avainkumppanuudesta nyt, mutta yhteistyötä on tehty jo usean vuoden ajan tietojenkäsittelyn koulutuksen kohdalla. Tietojenkäsittelyn koulutuksessa on muun muassa järjestetty kyberturvallisuuden työpajoja Nixun asiantuntijoiden johdolla. Tietojenkäsittelyn koulutuksen kanssa tehty yhteistyö on osaltaan vaikuttanut myös siihen, että useita Laurean opiskelijoita on valmistumisen jälkeen työllistynyt Nixulle.

Avainkumppanuuden myötä tiivistyvällä yhteistyöllä Laurean kanssa Nixu haluaakin erityisesti löytää uusia työntekijöitä:

-    Haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tutustua opintojen aikana Nixuun ja siihen, mitä me teemme. Ja totta kai me haluamme rekrytoida uusia osaajia, jotka ovat intohimoisia kyberturvallisuutta kohtaan, Emma Wardi sanoo.