Siirry sisältöön

Kansainvälinen viikko käynnistyi Leppävaarassa

Laurean kansainvälinen viikko kokosi yhteen kumppaneita lähes 40 korkeakoulusta.

Adriana Veronica Litra tarjoili yhdessä kollegansa kanssa kv-viikon osallistujille romanialaisia herkkuja.

Laurean järjestämä kansainvälinen viikko kokoaa vuosittain yhteen opetus- ja muuta henkilöstöä Laurean kumppanikorkeakouluista eri puolilta maailmaa. Tämän vuotinen kansainvälinen viikko toi Laureaan noin 60 osallistujaa 20 maasta ja 38 eri korkeakoulusta.

Tänä vuonna kansainvälistä viikkoa isännöivät Laurean Leppävaaran ja Otaniemen kampukset 16. - 20. huhtikuuta. Viikko käynnistyi maanantaina tervetulotilaisuudella Leppävaaran kampuksella. Päivä päättyi perinteiseen tapaan Food Fair - tilaisuudella, jossa kv-viikon osallistujat pääsivät tutustumaan eri maiden herkkuihin.

”Takaisin Laureaan 13 vuoden jälkeen”

Osalle kv-viikon osallistujista Suomenvierailu oli ensimmäinen laatuaan, kun taas osalle Suomi ja Laurea ovat entuudestaan tuttuja. Jälkimmäiseen joukkoon kuuluu Prahan kauppakorkeakoulun professori David Riha.

- On hienoa olla Laureassa jälleen. 13 vuotta sitten, vuonna 2005, olin nimittäin vaihto-opiskelijana täällä Leppävaaran kampuksella Laureassa ja nyt sain mahdollisuuden palata tänne täysin eri roolissa, vierailevana professorina, hän iloitsee.
- Tältä kansainväliseltä viikolta odotan erityisesti, että voin verkostoitua ihmisten kanssa ja opin lisää suomalaisesta kulttuurista.

Kansainvälisen viikon ohjelmassa on muun muassa vierailevien opettajien pitämiä luentoja sekä erilaisia työpajoja. Romanialainen Adriana Veronica Litra Transilvania University of Brasovista on erittäin kiinnostunut tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään:

- Tämän viikon aikana haluan oppia lisää suomalaisesta koulutuksesta - sen vuoksi halusin osallistua juuri tälle kansainväliselle viikolle, hän sanoo.
- Yritän myös osallistua mahdollisimman monelle vierailijaluennolle, jotka liittyvät opettamaani alaan eli liiketalouteen. Olen myös utelias tapaamaan uusia ihmisiä ja oppimaan uusia opetustapoja sekä tapoja olla vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa.

Teemana digitalisaatio

Laurean tämän vuotisen kansainvälisen viikon teema on ‘Going global in the digital era’. Digitalisaatio on myös aihe, joka houkutteli kv-viikolle joukon opiskelijoita belgialaisesta KU Leuvenin yliopistosta.

- Tällä hetkellä meillä on käynnissä innovaatiohanke ja olemmekin täällä mukana, jotta voisimme oppia Suomesta uusia digitalisuuteen liittyviä trendejä hankettamme varten, opiskelijat Lorenz Mangerin, Jasper Zaboli ja Andy Olemans kertovat.
- Suomi on edistyksellinen maa mitä tulee uuden teknologian hyödyntämiseen. Jo heti ensimmäisten päiviemme aikana täällä olemme oppineet, että suomalaiset ovat paljon avoimempia käyttämään uutta teknologiaa kuin belgialaiset. Yksi esimerkki, minkä heti huomasimme, on lähimaksamisen suosio suomalaisissa kaupoissa.

Töihin Laureaan

Laurea työnantajana

Laurea-yhteisöön kuuluvat noin 500 henkilökunnan jäsentä, 7800 opiskelijaa sekä yli 24 000 alumnia. Laureassa arvostetaan erilaista osaamista ja korkeakouluyhteisön jäsenet voivat olla ylpeitä työstään ja saavutuksistaan.

Lue lisää Laureasta työnantajana