Siirry sisältöön

YAMK-alumni Sanna: ”Työ ja YAMK-opinnot tukevat toisiaan”

Alumnihaastattelussa Leading Transformational Change -YAMK-koulutuksesta valmistunut Sanna Lassila.

- Jatko-opinnot ovat olleet vähintään 10 vuoden ajan elämäni to do -listalla, aloittaa Laureassa YAMK-tutkintonsa juuri päättänyt Sanna Lassila.

- Tarkemmin sanottuna halusin opiskella ylemmän tutkinnon nimenomaan englanniksi ja kokonaan verkossa suoritettavina opintoina. Nyt sitten tarjonta osui kohdalleen. 

Lassilan valinta osui Laureassa englanninkieliseen Leading Transformational Change -YAMK-koulutukseen, jossa hän aloitti opinnot syksyllä 2020. Kokonaan verkko-opintoina toteutettava koulutus keskittyy muutokseen ja muutoksen johtamiseen. Tärkeitä näkökulmia koulutuksessa ovat muun muassa uusi teknologia ja digitalitalinen liiketoiminta. 

Verkko-opiskelu mahdollistaa omaan tahtiin opiskelun

Sanna Lassila työskentelee parhaillaan ylitarkastajana poliisihallituksen tietohallinnossa. Taustalla hänellä on kaksi aiemmin suoritettua tradenomitutkintoa: kansainvälisen liiketalouden tutkinto 2000-luvun vaihteessa sekä ICT-alan tutkinto kymmenen vuoden takaa. 

- Kaikissa aiemmissa työpaikoissani on toimintakenttä ollut hyvin pitkälti kotimainen. Kansainvälisyys on kuitenkin aina kiinnostanut ja nyt halusin todistaa itselleni, että hallitsen myös englanniksi opiskelun, hän kuvailee.

Kokonaan verkossa suoritettavien opintojen puolesta puhui puolestaan mahdollisuus sovittaa opinnot hyvin omaan työhön ja muutenkin aktiiviseen elämäntapaan: 

- Minulle ei ole koskaan ongelma tarttua tehtäviin itsenäisesti. Omatahtisuus on minulle tärkeintä verkko-opinnoissa, kun voin tehdä opiskelutehtäviä silloin, kun se minulle parhaiten sopii, Lassila jatkaa. 

Uutta ajateltavaa YAMK-opinnoista

Lassila työskenteli täysipäiväisesti samaan aikaan YAMK-opintojensa kanssa. Työ ja opiskelu kuitenkin tukivat toisiaan hyvin ja Sanna pystyi hyödyntämään työtään esimerkiksi opintotehtävien tekemisessä. Myös opinnäytetyönsä hän teki omalle työpaikalleen, jossa työlle oli myös selvä tarve. 

- Muutenkin opinnoissa oli paljon asioita, jotka tukivat todella paljon työtäni. Yksi esimerkki on Big Dataan liittynyt kurssi, jonka otin avoimen AMK:n tarjonnasta, hän kertoo.

- Toinen kullan arvoiseksi osoittautunut aihe oli palvelumuotoilu, jota voi hyödyntää esimerkiksi tietojärjestelmien kehityksessä. Oikeusmuotoilu oli myös todella mielenkiintoinen aihe pakollisissa opinnoissamme. 

Sanna Lassila kokee YAMK-tutkinnon todella arvokkaaksi asiaksi työuralla. Julkisella sektorilla varsinkin on ylempi korkeakoulututkinto vaatimuksena monissa tehtävissä. Toinen tärkeä syy lähteä YAMK-opintoihin on hänen mukaansa oman osaamisen ylläpitäminen:

- Maailma muuttuu koko ajan. Esimerkiksi 10 vuotta sitten ei palvelumuotoilusta puhuttu juurikaan ja tänä päivänä se on arkipäivää, Lassila painottaa. 

- Ja ehdottomasti opiskelu myös piristää mieltä kummasti, kun saa aivan uutta ajateltava ja tapaa uusia ihmisiä. 

Lue lisää englanninkielisistä koulutuksistamme!