Siirry sisältöön

YAMK-alumni Karoliina: ”Haluan jatkuvasti kehittää osaamistani”

Haastattelussa Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutuksesta valmistunut Karoliina Sysiö.

-    Kun edellisistä korkeakouluopinnoistani alkoi olla jo yli 10 vuotta aikaa, tunsin, että nyt on viimeistään aika päivittää omaa osaamista, kuvailee YAMK-opintonsa Laureassa kesällä 2021 päättänyt Karoliina Sysiö.

Karoliina aloitti opinnot Laurean Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutuksessa tammikuussa 2020 ja valmistui 1,5 vuodessa. Alun perin hän on opiskellut ranskan kielen kääntämistä ja tulkkaamista Turun yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen kääntäjänä, projektihallintatehtävissä sekä ratkaisuarkkitehtinä kansainvälisessä käännös- ja kielikonsernissa.

Laurean YAMK-koulutuksen hän löysi sattumalta:

-    Työskentelin silloin käännösten projektihallinnan parissa ja olin hetken aikaa miettinyt, mitä uutta seuraavaksi voisin tehdä. Sitten tapasin tutun tutun, joka opiskeli juuri tässä koulutuksessa, Karoliina Sysiö muistelee.
-    Halusin opiskella jotain sellaista, missä voisin rakentaa oman osaamiseni päälle jotain uutta, ja siksi päädyin hakemaan tähän koulutukseen.

”Palvelumuotoilun osaamista voi hyödyntää monella eri alalla”

Opiskelu Laureassa oli Sysiön mukaan todella käytännönläheistä. Erityisesti hän piti aidoista projekteista ja toimeksiannoista, joiden parissa opinnoissa työskenneltiin. Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutuksessa opiskelijat pääsevät syventämään osaamistaan palveluliiketoiminnan kehittämisessä ja johtamisessa.

-    Opinnoissa erityisesti palvelumuotoilun kokonaisuus oli todella mielenkiintoinen; sitä osaamista pystyy hyödyntämään monella eri alalla – myös käännösalalla, Karoliina kuvailee.
-    Toinen iso kokonaisuus meidän opinnoissa oli tulevaisuuden ennakointi ja se oli aiheena kanssa todella mielenkiintoinen. Pienemmistä kokonaisuuksista esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelu oli uusi ja antoisa aihe, josta oppi ihan uusia taitoja.

Todella arvokkaan lisän opintoihin toi Karoliina Sysiön mielestä myös se, että koulutuksen opiskelijat tulivat kaikki hyvin eri aloilta. Varsinkin ryhmätöissä oli hienoa päästä kuulemaan muiden erilaisia näkökulmia ja toisaalta itse tuoda uusia juttuja muille.

Opiskelemalla pysyy työelämän vauhdissa mukana

Koronapandemia luonnollisesti vaikutti myös Karoliinan opintoihin. Opintojen käynnistyttyä hän ehti osallistua lähiopetukseen vain parin kuukauden ajan, kunnes Laureassa siirryttiin etäopintoihin.

-    Kun aloitin opinnot, lapseni olivat 2- ja 3-vuotiaat, joten etäopiskeluun siirtyminen helpotti arjen ajankäyttöä, kertoo Karoliina.

Hän suoritti YAMK-opinnot töiden ohessa 1,5 vuodessa. Vain opinnäytetyötä tehdessään hän piti parin kuukauden mittaisen opintovapaan.

-    Nyt pitää hetki huilata, mutta tämän tutkinnon jälkeen haluan ehdottomasti jatkaa opiskelua esimerkiksi jonkin pienemmän avoimen korkeakoulun opintokokonaisuuden parissa, Karoliina Sysiö vakuuttaa.
-    Tulen olemaan töissä vielä pitkään, joten haluan ehdottomasti pysyä muuttuvan työelämän vauhdissa mukana ja kehittää omaa osaamistani jatkuvasti.

Tutustu Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutukseen.