Siirry sisältöön

Tietojenkäsittelyn opiskelija Maarika: ”Haluan päästä toteuttamaan itseäni myös luovalla tavalla”

Maarika Rukki otti uuden suunnan uralleen ja aloitti tietojenkäsittelyn opinnot Laureassa.

Milloin olet viimeksi oppinut jotain aivan uutta? Digitaalisten palvelujen kehittämistä Laureassa opiskelevalle Maarika Rukille se hetki on juuri nyt. 20 vuotta tuotantotehtävissä työskennellyt Maarika haluaa löytää työuralleen uuden suunnan ja lähti opiskelemaan kokonaan uutta alaa. Opiskelu on tarjonnut haasteita, mutta myös onnistumisia. 

Toisin kuin haastattelemamme juuri terveydenhoitajaksi valmistunut Talvikki, ovat Maarikan opinnot Laureassa alkuvaiheessa. Hän aloitti tietojenkäsittelyn opinnot digitaalisten palvelujen kehittämisen koulutuksessa Tikkurilassa tammikuussa 2023. 

Ensimmäisten kuukausien perusteella tämä on oikea ala, hän toteaa tyytyväisenä.

”IT-alalla pääsen toteuttamaan itseäni”

Kipinä lähteä opiskelemaan syntyi Maarikalle pandemia-aikana. Samalla kun maailma ympärillä otti suuren digiloikan, tunsi Maarika, että myös hän haluaa kehittää osaamistaan digitalisuuden alueella. IT-ala tarjoaa myös äärettömästi mahdollisuuksia töiden puolesta, joten uuden alan opiskelu houkutteli.

Opiskelin ensin merkonomiksi ja valmistuin vuonna 2022. Se ei kuitenkaan ollut minun alani, vaan haluan päästä toteuttamaan itseäni myös luovalla tavalla ja saada jotain kaunista aikaiseksi, Maarika Rukki kertoo.

Oli kuitenkin todella tärkeää, että suoritin merkonomiopinnot ensin, sillä se antoi minulle hyvän perusosaamisen opintojen jatkamiseen. Minulla on 20 vuoden työkokemus, mutta silti Excelit ja Pdf:ät olivat minulle vieraita. 

Myös tietojenkäsittelyn amk-opinnoissa on Maarikan mukaan lähdetty liikkeelle perusasioista, mutta nopeasti otetaan loikkia eteenpäin kohti haastavampia asioita. 

Hyvin olen omasta mielestäni pärjännyt opinnoissa tähän asti. Ja opettajilta on Laureassa saanut apua, kun on tarvinnut, eikä yksin ole tarvinnut jäädä, hän toteaa.

Koskaan ei liian myöhäistä vaihtaa alaa

Nokialla asuva Maarika tekee opintojen ohessa vuorotöitä, joten monimuoto-opiskelu oli hänelle sopiva opiskelumuoto. Arjen tasapainottaminen työn, opiskelun ja perheen kesken vaatii kuitenkin tarkkaa aikatauluttamista. 

Alkuvuosi opinnoissa on ollut intensiivinen ja deadlineja on ollut toinen toisensa perään. Sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta myös tarvitaan, Maarika tiivistää.

Opinnoissa on tullut hirveän paljon uutta ja haastavaakin on ollut, mutta periksi ei silti saa antaa. Lopulta uurastus kuitenkin palkitaan. 

Parasta Maarikan mielestä opiskelussa on uteliaisuus ja kaiken uuden oppiminen. Opintojen parasta antia ovat olleet myös kaikki uudet ihmiset, joihin opinnoissa on päässyt tutustumaan. 

Tulevaisuuden suhteen ensimmäinen tavoitteeni on saada tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto Laureassa valmiiksi, Maarika pohtii. 

Minulla on vähintään 20 vuotta työuraa edessäni, joten suurin haaveeni on, että voisin tulevaisuudessa jatkaa uraani uudessa tehtävässä esimerkiksi ux-suunnittelijana.

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13. - 27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.