Siirry sisältöön

Tietojenkäsittelyn opiskelija Juha lähti monen vuoden jälkeen uudestaan opiskelemaan

Juha Lehtonen opiskelee tietojenkäsittelyä digitaalisten palvelujen kehittämisen painotuksella.

Kuvituskuva.

Juha Lehtonen opiskelee tietojenkäsittelyä digitaalisten palvelujen kehittämisen painotuksella viimeistä eli neljättä vuotta Laureassa. Työkokemusta takanaan Juha halusi kokeilla siirtymistä opiskelujen pariin ja koulutus tuntui sopivalta aikaisemman yritysmaailmasta saadun kokemuksen myöstä. 

Ammattikorkeakouluun tullessaan Juhalla oli lähtöajatuksena se, että hän alkaisi ohjelmoimaan tai koodariksi. Jonkin aikaa harjoiteltuaan hän kuitenkin totesi, että ehkä jokin muu ala olisikin sopivampi.

- Siinä kohtaa, kun sitten hylkäsin sen ajatuksen, että ehkä en alakaan koodariksi, totesin, että niin sanottu UX-suunnittelu voisi kiinnostaa. Jopa niinkin paljon, että raivasin tieni vanhalle työnantajalle työharjoitteluun.

Harjoittelupaikassaan Juha oli ensimmäinen, joka koskaan on kyseisessä paikassa IT puolella harjoittelijana on ollut. Nyt hän on samassa paikassa vakituisesti töissä.

- Tein tavallaan urakäännöksen, jos niin voi sanoa. Jos se työharjoittelu ei olisi mennyt hyvin ja ollut edes mahdollista niin en tiedä, tuskin olisin tässä tilanteessa työelämässä.