Siirry sisältöön

Sairaanhoitaja-alumni Parisa: ”Koen tekeväni merkityksellistä työtä”

Alumnihaastattelussa sairaanhoitajaksi englanninkielisestä koulutusohjelmasta valmistunut Parisa Farzanehkari.

Alumni Parisa Farzanehkari

Parisa Farzanehkari on valmistunut sairaanhoitajaksi Laurean englanninkielisestä koulutusohjelmasta vuonna 2018. Farzanehkarilla on kokemusta monipuolisista sairaanhoitajan tehtävistä ja tällä hetkellä hän työskentelee anestesiasairaanhoitajana neurokirurgian leikkaus- ja anestesiaosastolla.  


- Sairaanhoitajan työssä nautin erityisesti siitä, että saan tehdä merkityksellistä työtä. Pääsen auttamaan vaikeasti sairaita ihmisiä ja on aina ilo nähdä hoidettujen potilaiden toipuvan ja voivan paremmin.

Merkityksellisen työn lisäksi Parisa nauttii työn mukanaan tuomista haasteista. Haasteet tarjoavat mahdollisuuden jatkuvaan uuden oppimiseen ja pitävät työnteon mielenkiintoisena.

Sairaanhoitajan työssä viestintä- ja tiimityötaitojen merkitys korostuu. Tärkeää on myös stressinhallintataidot ja kyky toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

- Leikkaussalissa tehdään tiivistä yhteistyötä koko tiimin kesken ja selkeä kommunikaatio on erityisen tärkeää operaation aikana, Farzanehkari sanoo.

Laureassa opitaan tekemällä

Opinnoistaan Laureassa Farzanehkari muistaa erityisesti tekemisen kautta oppimisen ja opiskelun monipuolisuuden.

- Opinnoissa vuorottelivat teoria, simulaatioharjoittelu ja työharjoittelut aidoissa työympäristöissä. Työharjoittelussa pääsimme heti viemään oppimamme teoriat käytäntöön, mikä oli hienoa, muistelee Farzanehkari.

- Muistelen myös lämmöllä Laurean ammattitaitoisia opettajia ja arvostan heiltä saatua kannustusta ja tukea. 

Sairaanhoitajaopiskelijoita Farzanehkari kannustaa integroitumaan työelämään heti kun opinnot sen mahdollistavat ja ottamaan kaiken hyödyn irti harjoitteluista työelämässä ohjaajien tukemana.

- Jos työharjoittelupaikka on mieluisa, kannattaa rohkeasti selvittää olisiko siellä mahdollista jatkaa työskentelyä myös tulevaisuudessa, rohkaisee Farzanehkari.

”Haluan jatkuvasti kehittää osaamistani”

Jo opintojensa aikana Farzanehkarilla oli selkeänä tavoitteena päästä työskentelemään leikkaussalihoitajana. Opintoihin kuuluvat työharjoittelut hän valitsikin sen mukaan, että sai mahdollisimman paljon kokemusta kirurgisella osastolla työskentelystä. Valmistumisen jälkeen hän työllistyi haluamiinsa hoitotehtäviin ja on päässyt tekemään monipuolisesti sairaanhoitajan töitä.

Farzanehkari kuvailee itseään uteliaaksi luonteeksi ja hänellä on jatkuva halu oppia uutta ja opiskella lisää. Tällä hetkellä Farzanehkari opiskelee töiden ohella terveystieteitä Turun yliopistossa englanninkielisessä Future Health and Technology -maisteriohjelmassa.

- Tulevaisuudessa tavoitteenani on toimia vaikuttajana terveydenhuollon alalla. Teen parhaani edetäkseni tätä tavoitetta kohti.

Alumni Story: Parisa Farzanehkari

Lue lisää englanninkielisistä koulutuksistamme!