Siirry sisältöön

Opiskelijahaastattelussa tietojenkäsittelyn opiskelija Daniel: ”Uuden oppimisesta pitää nauttia”

Tietojenkäsittelyä Laureassa opiskeleva Daniel Poliakov kertoo kokemuksiaan opiskelusta.

Kun tavoite on kirkkaana mielessä, niin monet asiat ovat mahdollisia. Näin ajatteli järvenpääläinen Daniel Poliakov, kun hän aloitti opinnot Laureassa. Danielin tavoite oli valmistua tietojenkäsittelyn tradenomiksi mahdollisimman nopeasti. 

- Aloitin opinnot vuonna 2020 ja nyt minulla on jäljellä opinnoista enää vain työharjoittelu ja opinnäytetyö, Daniel toteaa. 

- Tavoitteeni on saada tutkinto valmiiksi kahdessa vuodessa. Olen tyytyväinen, kun olen saanut opittua monipuolisesti uutta tässä ajassa.

Monipuolinen osaaminen IT-opintojen vahvuus

Daniel on aiemmalta koulutukseltaan kuva-artesaani. Toisen asteen tutkinnon jälkeen hän totesi, että hän haluaa lisää osaamista ja päätti hakea niin liiketalouden kuin tietojenkäsittelyn opintoihin ammattikorkeakouluun: 

- Tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto ei ole insinööritutkinto, vaan siinä yhdistyy sekä tietojenkäsittely että liiketalouden puoli. Näin päädyin tietojenkäsittelyä opiskelemaan, hän tiivistää. 

Opinnoissaan Laureassa Daniel on halunnut hankkia mahdollisimman monipuolisesti osaamista: muun muassa koodausta, käyttöliittymäsuunnittelua, digitaalista markkinointia, liiketalouden osaamista ja palvelumuotoilua. Projekteissa hän päässyt esimerkiksi testaamaan verkkosivustoja tai mobiilisovelluksia sekä kehittämään niiden toimintaa ja käyttäjäkokemusta. 

- Olen huomannut itsestäni opintojen aikana, että minusta ei välttämättä tule koodaaja tulevaisuudessa. Minusta on ollut hienoa, että on päässyt opiskelemaan liiketaloutta ja oppinut ymmärtämään myös sitä puolta, Daniel sanoo.

- Parasta olisi, jos voisin tulevaisuudessa yhdistää myös luovuuttani ja visuaalista puolta työssä IT-alalla.

”Ammattikorkeakoulussa opiskelet itse – työelämää varten”

Danielin tavoitteena on ollut alusta lähtien päästä mahdollisimman nopeasti työelämään. Hän tiedostaa, että nopeassa opiskelutahdissa on myös riskinsä, jos uuvuttaa itsensä liian suuren työmäärän alle. 

- Opiskelusta ja uusien asioiden oppimisesta pitää myös pystyä nauttimaan. On myös tärkeä olla vähintään jonkinlainen ajatus siitä, millaista osaamista ja tulevaisuuden uraa tavoittelee – se helpottaa opintojen suunnittelua, Daniel vinkkaa. 

Opintojen suunnitteluun liittyy myös suurin ero, minkä Daniel on huomannut ammattikorkeakouluopinnoissa verrattuna opiskeluun toisella asteella:

- Täällä opiskellaan vielä enemmän itseä varten eikä opeteta tekemään asioita tietyn kaavan mukaan. Työ pitää tehdä itse ja siinä juuri opiskelu antaa valmiudet työelämää varten, hän päättää.