Siirry sisältöön

Sosionomialumni Mirka: “Sosionomitutkinto on kasvattanut minua ihmisenä”

Mirka Lahtinen lähti opiskelemaan unelmiensa perässä.

Alumni Mirka Lahtinen

Mirka Lahtinen valmistui Laureasta sosionomiksi. Lahtisen tavoitteena on valmistua seksuaaliterapeutiksi tulevaisuudessa, joten hän lähti etsimään mikä pohjakoulutus sopisi ammatin kanssa yhteen. 

- Huomasin, että monilla seksuaaliterapeuteilla on terveyspuolen pohjakoulutus, mutta itselle tämä sosionomi tuntui juuri minun tyyppiseltä pohjalta mille lähteä rakentamaan.

Lahtisen mielestä opiskelu on ollut kevyempää kuin hän odotti. Syynä hän arvelee olevan kova palo ja intohimo tulevaisuutta kohti, joten motivaatio oli korkealla. Kun Lahtinen lähti etsimään sopivaa koulutusta eivät sosionomien ammatit olleet tuttuja.

- Tiesin, että se on kohtaamistyötä ja ihmisten kanssa olemista, mutta tutkintona tämä on kasvattanut minua ihmisenä hyvin paljon ja avartanut maailmankuvaani, sekä antanut paljon näkökulmia asioihin mikä on ollut myös todella hienoa.

Opinnot sopii ihmisistä ja ihmisyydestä kiinnostuneille

Opiskelussa parasta on ollut uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen sekä uudet näkökulmat.

- Suosittelen opintoja heille jotka ovat kiinnostuneet ihmisistä, ovat uteliaita ymmärtämään ihmisyyttä, sekä kohtaamaan ihmisiä.

Yhteisöllisyyttä Lahtinen koki opintojen parissa heti ensimmäisellä viikolla. Heidän ryhmästä tuli erittäin tiivis vaikka opiskelu tapahtui monimuotototeutuksena.

- Tiivis ryhmä on ollut minun mielestä opintoja erittäin rikastuttava tekijä, koko matkan ajan.

Opinnäytetyö työharjoittelun pohjalta

Opinnäytetyönä Lahtinen teki TikTok-videoita Vantaan tyttöjentilalle eri seksuaalisuuden teemoista. Lahtinen oli ollut aiemmin harjoittelussa tyttojentilalla ja kokeillut tehdä TikTok-videoita seksuaalisuudesta. Videot saivat paljon katselukertoja ja sieltä kiinnostus heräsi TikTokkiin kanavana.

Opinnäytetyön pohjalta Lahtinen sai hyvää kokemusta sosiaalisen median sisältöjen tekemisestä sekä ennakkoluulottomuutta uusien alustojen käyttöön.  

Harjoitteluissa ja työelämäprojekteissa Lahtinen on oppinut ihmisyyden moninaisuudesta, erilaisista kohtaamisista ja tarinoista sekä ennakkoluulottomuudesta moninaisuutta kohtaan. Suurimpana unelmana Lahtinen nostaa seksuaaliterapeutiksi valmistumisen ja yksilötyön tekemisen.

Alumnitarina: Kokemuksia sosionomikoulutuksesta

Lue lisää sosionomikoulutuksesta