Siirry sisältöön

Maailman parhaat digistartupit kisaavat YK:n World Summit Awardseissa

Kehittämispäällikkö Ilkka Kurkela Laureasta edustaa Suomea WSA-kongressissa Wienissä.

Ilkka Kurkela

Uutinen 6.3.2018

World Summit Awards (WSA) on YK:n alainen innovaatiokilpailu, joka kokoaa vuosittain yhteen parhaat digitaaliset innovaatiot noin 180 maasta ympäri maailman. Monivaiheisen karsinnan jälkeen 40 digi-ideaa kahdeksassa eri kilpailukategoriassa on valittu loppukilpailuun, joka järjestetään WSA-kongressin yhteydessä Itävallan Wienissä 20. - 22. maaliskuuta.

Suomen edustajana kilpailussa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa toiminut Laurean kehittämispäällikkö Ilkka Kurkela.

- Ns. National experttinä sain kunnian valita Suomen edustajia kisan eri kategorioihin. Lopulta kaksi suomalaista startuppia pääsi Global Juryn viimeiseen rankkaukseen ja Wienin finaaliin selviytyi digitaalisia oppimisympäristöjä kehittävä Lyfta, Kurkela kertoo.
- On mahtavaa päästä Wienissä näkemään läpileikkaus siitä, mitä ovat kaikkein uusimmat ja innovatiivisimmat jutut digitaalisten sovellusten saralla maailmassa.

Painotus yhteiskunnallisessa vaikuttavuudessa

WSA-kilpailu on toiminut 15 vuoden ajan. YK:n alaisen kilpailun tavoitteena on tuoda esiin ennen kaikkea kestävää kehitystä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta edistäviä innovaatioita.

- Tämä juuri on minusta WSA:ssa hienointa, Ilkka Kurkela iloitsee.
- Miten digitalisilla ratkaisuilla voidaan tehdä maailmasta parempi paikka ja helpottaa ihmisten arkea - oli kyse sitten oppimisesta, terveydestä ja hyvinvoinnista tai vaikkapa maanviljelyksestä.

Yhtenä Suomen vahvuutena digitaalisten sovellusten alueella Kurkela näkee juuri koulutuksen, jota myös Lyfta tämän vuoden kilpailussa edustaa. Toinen osa-alue, missä Suomella voisi olla paljon annettavaa maailmanlaajuisesti, ovat erilaiset lääketieteen, terveyden ja hyvinvoinnin ratkaisut, joiden avulla ihminen voi entistä paremmin pitää huolta hyvinvoinnistaan.

- Uutena mahdollisuutena suomalaisille kehittäjille näkisin myös sen, että kun kerran olemme oppimisessa niin hyviä, niin miten sen voisi yhdistää johtamiseen. Johtaminen ja johtajuus kytkeytyy tiiviisti oppimiseen; jotta yritys voi kehittyä ja menestyä, on organisaation jäsenillä oltava kyky oppia koko ajan uutta, Kurkela  jatkaa.

Oppia maailman huipuilta

Maailman parhaiden digi-ideoiden näkeminen Wienin kongressissa on Ilkka Kurkelalle myös paikka oppimiselle ja näitä oppeja hän haluaa välittää edelleen eteenpäin opiskelijoille.

- Olen sitä mieltä, että pyrkiessään kehittymään hyväksi jossain asiassa, kannatta ehdottomasti seurata parhaiden esimerkkiä. On mieletön rikkaus Laurealle ja opiskelijoille, että pääsemme ammentamaan uutta tietoa WSA-kilpailun kaltaisesta lähteestä, hän kuvailee.
- Siksi haluaisin kannustaa opiskelijoita altistamaan itseään maailman parhaiden digikehittäjien ideoille. Toisin sanoen, kannattaa valita millaisia syötteitä omaan päivittäiseen feediinsä ottaa.

Tämän vuotisen WSA-kilpailun voittaja ratkeaa siis maaliskuussa Wienissä, mutta kilpailu jatkuu kansallisilla karsinnoilla tulevana kesänä. Ilkka Kurkela on mukana myös silloin nimeämässä Suomen edustajia seuraavan vuoden kilpailuun ja kannustaakin idearikkaita startuppeja osallistumaan.

- Mielellään näkisin kisassa laurealaisia opiskelijoita ja startuppeja. Jos rohkeutta ja ainutlaatuisia ideoita riittää, niin kannattaa ehdottomasti osallistua, hän innostaa.

Lisätietoja: