Siirry sisältöön

Cambridge Venture Camp innosti opiskelijoita toteuttamaan yritysideoitaan

3AMK-yhteistyönä toteutettu Cambridge Venture Camp –yrittäjyysleiri sai jatkoa, kun opiskelijat suuntasivat kohti Cambridgen yliopistoa.

Venture campin osallistujat ryhmäkuvassa.
Kuva: Hannes Jesar

Cambridge Venture Camp on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteistyössä järjestämä yrittäjyysleiri, joka on osa 3AMK Professional Summer School kesäopintoja. Leirin käytännön järjestelyistä vastasi Laurea Entrepreneurship Society, LaureaES. Leiri koostuu kahdesta viikosta, joka toinen vietettiin Helsingissä ja toinen Cambridgessa, Englannissa.

Opiskelijat pääsivät yritysideoidensa kanssa hyvin vauhtiin Helsingissä järjestettävällä viikolla, ja nyt Cambridgessa tarkoitus oli laajentaa osaamista kansainvälisessä ja yrittäjähenkisessä porukassa.

Cambridge –viikko järjestettiin 18.-22.3 ja tänä aikana opiskelijat pääsivät tutustumaan Cambridgen yliopistoon sekä kuulemaan luentoja mm. markkinatutkimuksesta, yrityksen arvomäärityksestä sekä Cambridgen innovaatioekosysteemistä. Ryhmä saapui Lontooseen sunnuntaina 18.3, josta matka jatkui bussilla Cambridgeen. Ryhmä majoittui Downing Collegessa, yhdessä Cambridgen yliopiston 32:sta collegesta.

Leiriin mahtui myös tutustumista tiedepuisto Bradfield Centeriin, pitchaamisen harjoittelua sekä viikon lopussa opiskelijat haastettiin pohtimaan yrityksensä seuraavia askeleita startup game –pelillistämisidean avulla.

- Cambridge Venture Camp oli kokonaisuudessaan onnistunut. Erityisen tyytyväinen olin siitä, että mukana olevat tiimit olivat aidosti kiinnostuneita kehittämään omaa liikeideaansa eteenpäin. Hieno tiimihenki mahdollisti rohkeidenkin ideoiden pallottelun, kommentoi Cambridgessa mukana ollut Timo-Pekka Uotila Haaga-Helian StartUp Schoolista.

- Tulevaisuudessakin on varmasti hyötyä, että opiskelijat kolmesta korkeakoulusta kohtaavat toisensa ja pääsevät sparraamaan ajatuksiaan. Tällainen epämuodollinen yhteistyö ja startup –kulttuuri ovat todella tärkeitä yrittäjyyttä eteenpäin vieviä tekijöitä, Uotila jatkaa.

3AMK

Tutustu 3AMK -yhteistyöhön

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat hyödyntää kaikkien kolmen korkeakoulun opetustarjontaa ja rakentaa yksilöllisiä osaamispolkuja, jotka johtavat uudenlaisen ja tulevaisuuden tarpeita vastaavan osaamisen kehittymiseen.

Lue lisää kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyöstä