Siirry sisältöön

Tulevaisuuden AMK -hackathon: ”Oppimisen ystävät” -tiimi kehittää ratkaisua jatkuvan oppimisen haasteisiin

Laurean Service Business and Management -opiskelijat pääsivät jatkoon Tulevaisuuden AMK -kilpailussa teemanaan jatkuva oppiminen.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin yhteinen Tulevaisuuden AMK -hackathon haastaa opiskelijat ideoimaan tulevaisuuden ammattikorkeakoulua. Kilpailuun on valittu hakijoiden joukosta 12 tiimiä, joista jopa kolmessa on Laurean opiskelijoita.

Philomatheia-tiimiin kuuluvat Laurean englanninkielisen Service Business Management -koulutuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat Isidora Sofronijevic, Uchechukwu Nwosu, Thomas Rogdakis, Maksim Minenko ja Anneli Matila-van Houtum. Thomas kertoo tiimityöskentelyn lähteneen käyntiin sujuvasti:

- On kunnia edustaa kouluamme ja olemme todella iloisia, että teemme tämän.

Tiimin ohjaaja, Laurean lehtori Anna Nolvi näkee tiimin vahvuuksina sitoutumisen kilpailuun:

- Tämä on aivan loistava ja motivoitunut ryhmä, jonka tiimihenki toimii mainiosti.

Oppimisen ystävät

Nimi Philomatheia tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa ”oppimisen ystäviä”. Tiimi alkoi kehittämään ratkaisua kahteen jatkuvaan oppimiseen liittyvään haasteeseen, jotka kumpusivat heidän omasta opiskelijan arjestaan.

- Monet meistä kokivat hankalaksi valita sellaisia valinnaisia kursseja, jotka auttaisivat meitä saamaan työelämässä kaivattuja taitoja. Toinen ongelma liittyy niin sanottujen pehmeiden taitojen, kuten esitelmä- ja puhetaitojen sertifiointiin, kertoo Isidora.

Tiimi uskoo, että jatkuvan oppimisen merkitys korostuu työelämässä jatkuvasti. Heidän ratkaisunsa tulee olemaan appi, joka tekee opinto- ja uraohjauksesta helppoa ja yksinkertaista, ja vastaa näin jatkuvan oppimisen tarpeisiin.

- Muutoksiin sopeutuminen on meidän mielestämme välttämätöntä, Isidora toteaa.

Kilpailun finaalissa tiimin täytyy esitellä valmis tuote kilpailun tuomaristolle. Ennen sitä heille järjestetään verkostoitumispäiviä. Päätavoite on, että tiimin kehittämä appi voitaisiin ottaa käyttöön Laureassa.

- Seuraavaksi meidän täytyy verkostoitua ja tutkia, ketkä voisivat auttaa meitä herättämään tämän idean eloon, Isidora pohtii.

Opiskelijoiden ääni kuuluviin

Ohjaajan Anna Nolvi uskoo, että opiskelijat hyötyvät kilpailusta verkostoitumisen ja oppimisen kannalta. Tärkeintä on se, että opiskelijoiden ääni tulee kuuluviin.

- Opiskelijat tietävät parhaiten, mitä he koulutukselta tarvitsevat ja mitä heiltä puuttuu. Tässä kilpailussa he voivat vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa, Anna pohtii.

Myös Isidora ja Thomas näkevät, että projektista on heille hyötyä tulevaisuudessa.

- Tämä on arvokas kokemus tulevia opintoja ja työelämää ajatellen, Isidora sanoo.
- On mielenkiintoista etsiä kontakteja ja tutustua erilaisiin ihmisiin. Teemme jotain konkreettista, jolla on mahdollisuus aikaansaada muutosta koulutuksessa, Thomas jatkaa.

Ilmoittautuminen kilpailun verkostoitumispäiviin on auki ja finaali striimataan yleisölle 14.4. Katso lisätietoja hackathonin sivuilta.