Siirry sisältöön

Miia Haanpää on Laurean vuoden alumni 2017

Sosionomiksi 2006 valmistunut Haanpää oli käynnistämässä alumnitoimintaa Laureassa.

Miia Haanpää.

Uutinen 16.4.2017

Laurea-ammattikorkeakoulun Vuoden Alumniksi 2017 on valittu yhteisöpedagogi (YAMK) Miia Haanpää. Laureasta vuonna 2006 sosionomiksi (AMK) valmistunut Haanpää on työskennellyt jo pitkään ammattijärjestökentällä. Tällä hetkellä hän toimii sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyssä järjestöasiantuntijana.

Vuoden Alumni -palkinnon perusteissa Haanpäätä kiitettiin erityisesti hänen ansioistaan alumnitoiminnan käynnistämisessä Laureassa. Hän oli yksi perustajajäsenistä Laurean Alumnit ry:ssä, joka oli edelläkävijöitä suomalaisessa ammattikorkeakoulukentässä ja loi pohjaa nykypäivän alumnitoiminnalle Laureassa. Haanpää on myös ollut aktiivinen luennoitsija Laurean opiskelijoille eri kampuksilla.

- Tämä palkinto on suuri kunnianosoitus kaikille meille, jotka olimme käynnistämässä alumnitoimintaa Laureassa, Vuoden Alumniksi valittu Miia Haanpää kuvaili tuntemuksiaan heti valinnan julkistuksen jälkeen Suuressa Alumni-illassa. 
- Alumnin tärkeimpiä rooleja on minun mielestäni mentorointi - se, että voi olla nykyisten opiskelijoiden tukena. Myös itse opiskellessani koin hyvin tärkeäksi sen, että sai jo työelämässä olevilta neuvoja ja vinkkejä.

Vuoden alumni on Laureassa valittu vuodesta 2008 lähtien. Palkinnon saajaksi valitaan Laureasta valmistunut henkilö, joka on tuonut positiivisella tavalla esiin koulutusta ja laurealaisuutta. Valintakriteereissä korostetaan positiivisella tavalla työelämää tai työyhteisöä kehittävää otetta.Vuoden alumni -palkinto kantaa Laureassa nimeä Pentti Rauhala -palkinto, vuonna 2011 eläkkeelle siirtyneen rehtori Pentti Rauhalan kunniaksi.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi saivat tehdä kaikki Laureasta valmistuneet ja Laurean henkilökuntaan kuuluvat. Ehdotusten perusteella lopullisen valinnan teki Laurean Alumnitoiminnan kehittämisryhmä.

Vuoden alumni -palkinnon voittaja julkistettiin Laurean perinteisessä Suuressa Alumni-illassa Helsingissä tiistaina 16. toukokuuta. Laureasta valmistuneiden opiskelijoiden vuosittaisessa kokoontumisessa kuultiin tänä vuonna puhujavieraana toimittaja, kirjailija, tuottaja Jenni Pääskysaarta.