Siirry sisältöön

Alumniaamukahvit Hyvinkään kampuksella

Opiskelijat ja valmistuneet kohtasivat Hyvinkään kampuksella.

Opiskelijat kuuntelevat Alumnin uratarinaa Hyvinkään kampuksen auditoriossa.

Alumniaamukahvi-tapahtumia järjestettiin Hyvinkään kampuksella syksyllä 2017 opintonsa aloittaneille sairaanhoidon ja liiketalouden opiskelijoille. Tapahtumat keräsivät jälleen myös jo opintojen loppupuolella olevia opiskelijoita kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Alumniaamukahvit toivat jälleen uusia ideoita ja näkökulmia opiskelijoiden urasuunnitteluun. 

Sairaanhoidon opiskelijat kokoontuivat alumniaamukahveille marraskuisena perjantaiaamuna 20.10.2017. Opiskelijoita inspiroimaan puheenvuoroillaan pääsivät alumnit Jenni Hämäläinen sekä Jaana Ylitalo. Opiskelijat pääsivät kuuntelemaan kahta aivan erilaista uratarinaa toisen alumneista päätyneen ensihoidon opettajaksi ammattikouluun ja toisen päätyneen sairaanhoidon yrittäjäksi. Tapahtuman avasivat Miksi Laureaan -projektitiimi yhdessä Laurean alumnikoordinaattorin Joonas Joutsenen kanssa. 

Oma paikka löytyi erilaisten kokemusten myötä  

Ensimmäisenä puheenvuoron sai alumni Jenni Hämäläinen, joka valmistui Laureasta vuonna 2009. Tällä hetkellä Hämäläinen toimii Stadin ammattiopistossa ensihoidon opettajana sekä samaan aikaan työskentelee sairaanhoitajana. Hämäläisen puheenvuoron aikana opiskelijat pääsivät osallistumaan keskusteluun samalla, kun Hämäläinen kertoi omasta opiskeluajastaan Laureassa sekä urastaan, jonka on ehtinyt saavuttaa kahdeksan vuoden aikana monien erilaisten kokemusten myötä. 

Puheenvuorosta nousi esiin erilaisia ja jokainen omalla tavallaan antoisia työharjoittelukokemuksia, joita hänelle oli kertynyt opiskeluiden aikana. Näistä sairaanhoidon opiskelijat saivat kattavasti tietoa siitä, minkälaista olisi työskennellä kyseisissä tehtävissä sekä mitä kaikkea heidän on mahdollista itsekin tehdä työharjoitteluinaan. Tällä hetkellä Hämäläinen toimii lähihoitajaopettajana Stadin ammattiopistossa, josta hän nauttii erityisesti opettamisen konkreettisuuden ja käytännönläheisyyden takia. 

Reittinä yrittäjyys 

Toisena alumnina tilaisuudessa oli puhumassa Jaana Ylitalo, joka valmistui Laureasta vuonna 2012. Ylitalon urapolku olikin aivan erilainen kuin ensimmäisen alumnin, mikä antoi kuuntelemassa oleville opiskelijoille erilaista näkökulmaa etenkin yrittäjyydestä sairaanhoidon alalla. Valmistumisen jälkeen Ylitalo toimi sairaanhoitaja vielä etsiessään omaa urapolkuansa. Ylitalolla on tällä hetkellä oma yritys seniorihoidon parissa. Ylitalo toi opiskelijoille näkemyksiä yrityksen perustamisesta sairaanhoitoalalle. Puheessaan hän antoi runsaasti esimerkkejä omasta toiminnastaan, kuinka hän pyörittää yritystä sekä antoi yksityiskohtaista tietoa ja vinkkejä toiminnan käynnistämistä varten. 

Puheenvuorossa tuli hyvin esille muun muassa yrityksen perustamista varten tarvittavat luvat sekä mistä nämä luvat haetaan. Puheenvuoro antoi erilaista näkemystä opiskeluiden jälkeiseen elämään, vaikka aloittaneet opiskelijat eivät vielä pohtisikaan oman yrityksen perustamista tässä vaiheessa opintoja.

Järjestötoiminta sekä tubettaminen osaksi opintoja ja uraa 

8. marraskuuta liiketalouden opiskelijat pääsivät kuuntelemaan valmistuneen opiskelijan luentoa alumniaamukahveilla, puhujana Laurean alumni, liiketalouden tradenomiksi vuonna 2016 valmistunut Anni Suvisuo. 

Tällä hetkellä hän työskentelee toiminnanjohtajana TubeCon nimisessä yhdistyksessä ja toimii myös itse videobloggaajana. TubeCon on tubettajasukupolvelle suunnattu organisaatio, joka järjestää vuosittain TubeCon nimisiä tapahtumia. Näissä tapahtumissa osallistujat pääsevät tapaamaan YouTuben kirkkaimpia tähtiä. Näiden lisäksi Suvisuo on aloittanut toiminimellä toimimisen sisällöntuottajana. Sosiaalisen median ammattilaisena Suvisuo on käynyt puhumassa ja kertomassa sosiaalisen median hyödyistä yrityksille.

Esityksessään Suvisuo kertoi kuvien kautta omasta opiskeluajastaan Laureassa sekä Laurean opiskelijakuntaan kuulumisesta ja Laureamkon puheenjohtajana toimimisesta sekä kokemuksista joita opiskelu Laureassa on mahdollistanut. TubeConin toiminnanjohtajana Suvisuo kertoi oivaltavansa päivittäin asioita, joita hänelle on jäänyt Laureasta käteen. Laurean käytännönläheisestä opiskelumallista onkin ollut Suvisuolle paljon työmaailmassa hyötyä ja taidot ovat syventyneet, kun töitä on päässyt tekemään käytännössä. Suvisuon mukaan Laureassa opiskelu oli hänen elämänsä parasta aikaa.

Liiketalouden opiskelijat esittelemässä Laureaa 

Miksi Laureaan -projektitiimiin kuuluivat liiketalouden opiskelijat Joonas Mansnér, Tuuli Karjalainen, Ville Väisänen, Roosa Hopponen ja Niko Yli-Jaakola. Osana projektiaan tiimi järjesti myös avoimet ovet toisen asteen opiskelijoille ja lukiolaisille Hyvinkään kampuksella. Projektitiimi kiersi syksyllä eri ammattikouluissa ja lukioissa esittelemässä Laurean toimintaa ja opiskelumahdollisuuksia. Miksi Laureaan -projekti toteutuu kaksi kertaa vuodessa ja sen toimeksiantajana toimii Laurean yhteiskuntasuhteet ja markkinointi.

Alumnit

Tutustu Laurean alumnitoimintaan

Laurean alumnitoiminnan tarkoituksena on palvella yli 23 000 Laureasta valmistunutta työelämänasiantuntijaa, sekä tuoda heitä mukaan kehittämään Laurean toimintaa. Laureasta valmistuneiden osaamista hyödynnetään myös osana opetusta.

Lue lisää Laurean alumnitoiminnasta