Siirry sisältöön

Alumnifoorumi: ”Tarina on tuote”

Syksyn Alumnifoorumissa puhujana vieraili Kyrö Distilleryn perustaja Jouni Ritola.

Jouni Ritola esitteli Kyrön tarinan Laurean Alumnifoorumissa.

​Sauna, ystävyys, ruis, Napuen taistelu, Oltermanni, yhteistyö, yrittäjyys. Kaikki nämä asiat yhdistyvät kansainvälisesti menestyneen suomalaistislaamo Kyrö Distillery Companyn tarinassa. Kyrön tarina oli aiheena Jouni Ritolan, yhden yrityksen viidestä perustajasta, vieraillessa puhujana Laurean Alumnifoorumissa tiistaina 28. marraskuuta.

”Tarina on tuote” oli Ritolan puheenvuoron otsikkona. Kyrön tarina sai alkunsa vuonna 2012, kun joukko puolituttuja - joukossa kolme viidesosaa yrityksen perustajista - kokoontui saunomaan ja maistelemaan ruisviskiä.

- ”Ruis on käsitteenä yhtä suomalainen kuin sisu tai sauna, joten miksi Suomessa ei sitten voisi tehdä viskiä rukiista” pohdimme silloin, vaikka kenelläkään meistä ei varsinaisesti ollut tietoa siitä, miten viskiä tehdään, Jouni Ritola muisteli yrityksen alkuhetkiä.

Vuotta myöhemmin koossa oli lopullinen porukka, yrityksellä toimitilat Isossakyrössä Pohjanmaalla vanhassa meijerissä, jossa aikoinaan on syntynyt Oltermanni-juusto. Loppu onkin historiaa.

Vuonna 2015 Kyrö Distilleryn Napue-gin valittiin kansainvälisessä kilpailussa maailman parhaaksi giniksi Gin & Tonic -drinkkiä varten 150 tislaamon tuotteiden joukosta. Tällä hetkellä yritys työllistää 30 työntekijää ja sen tuotteita myydään ympäri maailman.

Kyrö Distillery on yrityksenä vielä hyvin nuori. Silti Ritolan mielestä juuri tarinalla on ollut koko ajan merkittävä rooli yritykselle.

- Menestyvän tuotteen kohdalla on kaiken kerrottava samaa tarinaa. Maku, pakkaus ja design, lokaatio ja fasiliteetit, arvot, kulttuuri ja ihmiset - kaikki nämä kertovat Kyrön tarinaa, hän tiivisti.

Kyrön tarina tulee myös varmasti saamaan jatkoa tulevaisuudessa. Vaikka Jouni Ritolan mielestä ”matka on tärkeämpi kuin päämäärä”, on yrityksen tähtäin korkealla. Tavoitteena on olla vuonna 2022 maailman tunnetuin ruistislaamo.

Alumnifoorumit ovat Laureassa kahdesti vuodessa järjestettäviä tapahtumia, joissa vierailevien puhujien johdolla käsitellään ajankohtaisia teemoja eri aloilta. Tapahtumiin ovat tervetulleita Laureasta valmistuneet että nykyiset opiskelijat sekä henkilökunnan jäsenet.

Alumnit

Tutustu Laurean alumnitoimintaan

Laurean alumnitoiminnan tarkoituksena on palvella yli 23 000 Laureasta valmistunutta työelämänasiantuntijaa, sekä tuoda heitä mukaan kehittämään Laurean toimintaa. Laureasta valmistuneiden osaamista hyödynnetään myös osana opetusta.

Lue lisää Laurean alumnitoiminnasta