Siirry sisältöön

Helmikuun laurealainen Eeva Haikonen: ”Parasta työssä ovat kohtaamiset opiskelijoiden kanssa”

Tietojenkäsittelykoulutuksen lehtori Eeva Haikonen palkittiin helmikuussa teemalla ”Timanttinen opettajatuutori”.

Eeva Haikonen
Eeva Haikonen valittiin Timanttiseksi opettajatuutoriksi.

Laurean 30-vuotisjuhlan kunniaksi yhteisön jäseniä palkitaan joka kuukausi eri teemoilla. Helmikuussa äänestettiinkin henkilöstön ehdotusten perusteella Timanttista opettajatuutoria. Tunnustuksen saajaksi valikoitui  tietojenkäsittelykoulutuksen lehtori ja opettajatuutori Eeva Haikonen Tikkurilan kampukselta. Eeva sai kehuja sekä opiskelijoilta että kollegoilta aktiivisuudestaan ja auttamisvalmiudestaan.

- Koen tärkeänä, että opiskelijat tuntevat voivansa olla opettajatuutoriin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Mikä ikinä mietityttääkään, siitä saa kysyä opettajatuutorilta, Eeva kuvailee.

Ohjaustyöstä hyviä keskusteluja ja kohtaamisia

Eevan tyypilliseen työpäivään kuuluu opetusta sekä ohjaustyötä. On ryhmä- ja uraohjausta sekä henkilökohtaista ohjausta. Eeva kertoo, että parasta työssä ovatkin kohtaamiset opiskelijoiden kanssa.

- Opiskelijoissa on niin monenlaisia ihmisiä. Heidän kanssaan tulee todella hyviä keskusteluja, on kyseessä sitten opetustilanteet, keskustelut verkon välityksellä, kampuksella ohimennen tai sovitut ohjaustapaamiset.

Koronatilanteen myötä kohtaamiset ovat ymmärrettävästi vähentyneet ja muuttaneet muotoaan. Eeva kokee poikkeusaikana huolta opiskelijoista, jos heihin ei saa enää samalla tavalla yhteyttä.

- Haastavinta työssä on se, että nyt poikkeusaikana ei aina tiedä miten opiskelijat voivat, Eeva kertoo.

Tiimityötä opiskelijoiden eduksi

Timanttinen opettajatuutori -äänestyksessä Eevan kuvailtiin olevan aidosti opiskelijan asialla. Hän itse kertoo Laureassa olevan monen monta opettajatuutoria, jotka tekevät työtään antaumuksella.

- Tästä tunnustuksesta tuli tietenkin hyvä mieli. Ennen kaikkea oli hieno nähdä, että täällä arvostetaan opettajatuutorin työtä. Sitä työtä, mitä tehdään opiskelijoiden parhaaksi.

Erityisesti Eeva haluaa korostaa tiiminsä merkitystä työssään. Hän tekee päivittäin yhteistyötä kollegoidensa kanssa, ja kehuu tietojenkäsittelykoulutuksen tiimiä.

- Olla laurealainen on sama, kuin olla osa tiimiä. Kaikilla on sama tavoite: viedä opiskelijoiden osaamista eteenpäin.

Iloa opiskelijoiden palautteista

Parhaiksi muistoiksi Eeva Haikoselle nousevat ne hetket, kun hän saa tuoda omia entisiä opiskelijoitaan asiantuntijavieraiksi, ja nähdä kuinka tyytyväisiä he ovat työuraansa ja kuinka he samalla motivoivat uusia opiskelijoita.

Muitakin työn kohokohtia nousee esiin. Tammikuun laurealainen Elisa Mentu halusi kysyä seuraavalta tunnustuksen saajalta, mikä hänelle tuottaa eniten iloa työssään.

- Eniten iloa työssä tuo juuri valmistumassa olevien opiskelijoiden palautteet ja kiitokset. Saa nähdä, että opiskelija on valmis työuralle ja muistaa valmistuessaan antaa positiivista palautetta. Jokainen opettajatuutori varmaan tunnistaa tämän sellaiseksi työn rikkaudeksi, Eeva pohtii.

Seuraava kuukauden laurealainen palkitaan maaliskuussa, ja Eevalla on mahdollisuus puolestaan esittää uudelle onnistujalle oma kysymyksensä.

- Haluan kysyä, että mitä odotat eniten normaalista arjesta, kun pääsemme takaisin kampukselle?

Katso Eeva Haikosen haastattelu videolta.

Timanttinen opettajatuutori