Siirry sisältöön

Tammikuun laurealainen Elisa Mentu: ”Minulle koulutus on aina ollut tärkeä asia”

Opintotoimiston koordinaattori Elisa Mentu palkittiin tammikuussa opiskelijapalveluiden onnistujana.

Elisa Mentu

Laurean 30-vuotisjuhlan kunniaksi palkitaan tänä vuonna kuukausittain yhteisön jäseniä. Ensimmäisenä tunnustuksen sai tammikuussa Leppävaaran kampuksen opintotoimiston koordinaattori Elisa Mentu teemalla "opiskelijapalveluiden onnistuja". 

- Olin yllättynyt, mutta tuntui tietysti todella hienolta. Tässä huomioon otetaan sellaisetkin toimijat Laureassa, jotka ehkä tavallisessa arjessa saavat vähemmän huomiota. Se tuntui erityisen hyvältä.

Opiskelijapalveluista ratkaisuja käytännön ongelmiin 

Kuukauden laurealainen valitaan henkilöstön ehdotusten perusteella. Elisa on kerännyt kiitosta hyvästä työstä sekä työyhteisön jäseniltä että opiskelijoilta. Kollegat kuvailivat häntä asiantuntevaksi, ahkeraksi ja palvelualttiiksi. Hänen työllään on suuri merkitys muun muassa opiskelijoiden valmistumisen sujuvoittamisessa.  

- Parasta työssäni on monipuolinen ja vaihteleva työnkuva. Pääsen tekemään paljon kaikenlaista, enkä etukäteen voi tietää mitä kaikkea työpäivään kuuluu ja minkälaisiin tilanteisiin täytyy reagoida.

Opintotoimisto palvelee opiskelijoita ongelmatilanteissa. Elisan työnkuvaan kuuluukin asiakaspalvelu niin paikan päällä kampuksella kuin puhelimitse ja sähköisesti. Lisäksi tilanteesta ja vuodenajasta riippuen työtehtävät vaihtelevat. Opiskelijat saavat opintotoimistosta apua käytännön arkisiin ongelmiin, kuten ohjausta opintojen valintaan.  

- Meillä on mahtavia opiskelijoita, ja heidän kanssaan kohtaaminen on mukava osa työtä. Sitten on tietysti ihana työyhteisö, johon saan kuulua.

Merkityksellistä työtä osana yhteisöä  

Tulevaisuudelta Elisa Mentu toivoo, että opintotoimistossa palattaisiin normaaliin arkeen ja kaikki pääsisivät takaisin kampukselle töihin. Parhaat muistot työstä ovat opiskelijoita ja kohtaamisia, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet myönteisinä mieleen. Yleisesti koulutus on Elisalle tärkeä aihe, ja sen vuoksi hän kokeekin Laureassa työskentelyn merkitykselliseksi.  

- Olen aina arvostanut koulutusta paljon. Saan kuulua korkeakouluyhteisöön, joka tuottaa laadukasta koulutusta kaikenikäisille oppijoille. Se on minulle tärkein osuus laurealaisuudessa.

Juhlavuoden kunniaksi kuukausittain palkitaan uusi henkilö eri teemojen mukaan. Juttusarja jatkuu ensi kuussa seuraavan tunnustuksen saaneen laurealaisen kanssa. Helmikuussa palkitaankin timanttinen opintotuutori, jolle Elisa saa esittää oman kysymyksensä.

- Seuraavalta onnistujalta haluaisin kysyä, mikä sinulle tuottaa eniten iloa työssäsi?

Katso kuukauden laurealaisen koko haastattelu videolta.

 

Opiskelijapalveluiden onnistuja