Siirry sisältöön

BarLab – ainutlaatuinen baaritoimintojen livinglab Laurean Leppävaaran kampuksella

BarLab eli Laurean baaritoimintojen Living Lab on valmistunut vuonna 2022 Leppävaaran kampukselle. BarLab täydentää restonomiopiskelijoiden autenttista ja monipuolista oppimisympäristökokonaisuutta, johon kuuluu sen lisäksi BarLaurean lounasravintola, Café Beat, À la carte -ravintola Flow ja kokouspalvelut.

Juoma-alan opetukseen ja projekteihin perustettu BarLab on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä juoma-alan taustan omaavien lehtoreiden, BarLaurea-tiimin, kiinteistön omistajan Espoon kaupungin, sisustusarkkitehtitoimisto KoKo3:n ja avainkumppanimme Dietan kanssa. BarLab sijaitsee yhdistetyissä tiloissa 014-015 samassa ala-aulassa, jossa sijaitsevat myös Digital Living Lab, Kiertotalous Living Lab, Tietoliikennelabra sekä Neon Lab.

BarLabin avulla on tarkoitus tarjota Suomen parasta juoma-alan opetusta restonomeille. Tilat mahdollistavat käytännönläheisen ja työelämälähtöisen opetuksen, opiskelijoiden kanssa juomia voi tarkastella eri näkökulmista, muistaen elämyksellisyyden ja kaupallisuuden, mutta myös tuoden tuotetiedon seuraavalle tasolle aistinvaraisen arvioinnin ja ruokaan yhdistettävyyden kautta. BarLabissa ohjaajina ja opettajina toimivat juoma- ja ruoka-alan ammattilaistaustan omaavat lehtorit ja BarLaurean ravintolahenkilökunta. 

BarLabissa on perusopetuksen lisäksi tarkoitus tehdä ulkopuolelle myytäviä, räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia, tuotekehitysprojekteja Laurean avainkumppaneiden kanssa ja järjestää elämyksellisiä tilaisuuksia sekä ulkoisesti että sisäisesti. 

 

Lisätietoja: