Tervetuloa Laurean Lohjan kampukselle!

Nämä sivut on tarkoitettu syksyn 2018 yhteishaussa opiskelupaikan saaneille. Siirtohaun ja avoimen AMK:n erillishaun kautta valituille lähetetään opintojen aloitukseen liittyvät ohjeet sähköpostitse valinnan yhteydessä.

Jotta pääset hyvin alkuun opinnoissasi, varaudu olemaan paikalla heti opintojen alusta lähtien. Jos et esimerkiksi sairastumisen vuoksi pysty osallistumaan opintojen alkuun, ole yhteydessä sähköpostitse oman kampuksesi opintotoimistoon.

Opiskelujen aloittamisen ohjeet koulutuksittain:

 • Tradenomi (AMK), liiketalous, monimuotototeutus, verkko-opinnot 

  Tutkintosi laajuus on 210 opintopistettä ja opiskelun kesto 3,5 vuotta.  Tutkinnon säännönmukainen suoritusaika on 7.1.2019 – 31.7.2022.

  Tervetuloa Laureaan opiskelemaan tradenomitutkintoa verkossa!

  Onneksi olkoon vielä kerran opiskelupaikan johdosta. Tapaamme perjantaina 11.1.2019 klo 8.00 Laurean Tikkurilan kampuksella, Ratatie 22, 01300 Vantaa, puh (09) 8868 7300. Läsnäolosi on välttämätön , vaikka muuten opinnot ovatkin verkossa.

  Yhteinen ohjelma päättyy klo 16.00. Klo 16.00-18.00 järjestetään hyväksilukuklinikka. Tule sinne, jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja tai muuta tutkintoon liitettävää osaamista. Katso lisätietoja alempaa.

  Lähipäivässä 11.1.2019 tehdään myös englannin ja ruotsin kielen lähtötasotestit. Lähtötasotestien perusteella sinut ohjataan tarvittaessa kielten valmentaviin opintoihin.

  Verkko-opiskelussa tarvittavat välineet

  Tarvitset opintojasi varten tietokoneen (suositus on kannettava, mutta pöytäkoneellakin pärjää), internet-yhteyden ja ns. headsetin eli kuulokemikrofonin. Et välttämättä tarvitse (kannettavaa) konetta lähipäivässä, hyötyä siitä tietysti on. Jos lähipäivään mennesssä ilmenee teknisiä kysymyksiä esim. Laurean järjestelmistä, ota kannettava mukaan lähipäivään, niin tekninen tuki on paikalla auttamassa.

  Opintojen aikataulu

  Voit tarkastella aloitusryhmäsi aikataulua Lukkarikoneelta, vaikka sinulla ei vielä olekaan Laurea-tunnuksia. Aloitusryhmäsi tunnus on HLF219KA. 

  Näin tarkastelet aikataulua kevään 2019 opintojen osalta:

  1. Mene osoitteeseen https://lukkarit.laurea.fi
  2. Kirjoita vasemman reunan ryhmä-hakukenttään aloitusryhmäkoodisi (Katso yllä) hakuperusteeksi. 
  3. Lukujärjestys-sivulle avautuu kalenterinäkymä. Selaa sitä vasemman reunan kalenterilla tai tarkastele viikko kerrallaan.


  Laurean opetussuunnitelmat löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta ops.laurea.fi, ja voit tarkastella niitä ilman opiskelijatunnuksia.

  Opiskelijatuutorit apunasi

  Opiskelijatuutorit ovat valmiina auttamaan jo nyt: Liity mukaan Laurea Lohja ja Tikkurila verkko-opinnot liiketalouden fuksit kevät 2019 ryhmään Facebookissa. Ryhmän kautta saat lisätietoa ja ohjeita, voit kysyä ja keskustella, sekä tutustua tuleviin opiskelijakollegoihisi. 

  Aiemmat korkeakouluopinnot ja muu osaaminen

  Jos sinulla on aiemmin suoritettuja opintoja korkeakouluissa, tai muuten olet kerryttänyt osaamista työkokemuksen kautta, järjestötoiminnassa tai esim. harrastusten parissa, tule lähipäivän yhteisen ohjelman jälkeiseen hyväksilukuklinikkaan.

  Hyväksilukuklinikassa aiemmat opintosi ja muutoin hankittu osaamisesi voidaan huomioida tutkinnossa osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kautta. On tärkeää, että nämä asiat huomioidaan heti opintojen alussa. Jos osaamisesi kohdistuu alkuvaiheen opintoihin, hyväksiluvut tehdään heti, jotta sinulle voidaan suunnitella henkilökohtainen opintojen suoritusaikataulu. Lisätietoa hyväksilukuklinikasta saat myöhemmin sähköpostissa.

  Saat ennen opintojen alkua (viimeistään 20.12.2018) sähköpostin, jossa on mm:

  • Ensimmäisen lähipäivän ohjelma
  • Tehtävät ennen lähipäivää (mm. esittäytyminen, osaamisanalyysi, aikaisemmat opinnot, ohjeet hyväksilukuklinikkaan) Tehtävät tulee olla tehtynä  viimeistään 7.1.2019.
  • Navigointia tiedon maailmassa –ennakkotehtävä, joka tulee olla tehtynä ennen lähipäivää 11.1.2019
 • Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, verkko-opetuspainotteinen 

  Tutkintosi laajuus on 210 opintopistettä ja opiskelun kesto 3,5 vuotta.  Tutkinnon säännönmukainen suoritusaika on 10.1.2019 – 31.7.2022.

  Opintosi alkavat 10.1.2019 klo 8.30 Lohjan kampuksella, osoitteessa Nummentie 6, 08100 Lohja, p. (09) 8868 7800.

  Pyydämme sinua täyttämään ennakkotietolomakkeen mahdollisimman pian. Tämä auttaa meitä opintojesi ohjaamisessa.

  Voit tarkastella aloitusryhmäsi aikataulua Lukkarikoneelta, vaikka sinulla ei vielä olekaan Laurea-tunnuksia. Aloitusryhmäsi tunnus on SHF219KA. 

  Näin tarkastelet aikataulua kevään 2019 opintojen osalta:

  1. Mene osoitteeseen https://lukkarit.laurea.fi
  2. Kirjoita vasemman reunan ryhmä-hakukenttään aloitusryhmäkoodisi (Katso yllä) hakuperusteeksi. 
  3. Lukujärjestys-sivulle avautuu kalenterinäkymä. Selaa sitä vasemman reunan kalenterilla tai tarkastele viikko kerrallaan.
  4. Joissakin opinnoissa opiskeluryhmääsi jaetaan pienryhmiin, esim. A/B-pienryhmiin. Ryhmän kalenteri näyttää nämä kaikki, joten tarkoituksen mukaisia päällekkäisyyksiä saattaa esiintyä. Lisäksi ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava matematiikka, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.
  5. Huomaathan, että pieniä muutoksia saattaa vielä etäohjauksiin ja webinaareihin tulla.

   

  Opintojen ensimmäisinä päivinä tehdään matematiikan, sekä englannin ja ruotsin kielen lähtötasotestit. Lähtötasotestien tarkoitus on luoda sinulle hyvät edellytykset kielitaidon kehittämiseen ja opinnoista suoriutumiseen ohjaamalla sinut tarvittaessa valmentaviin opintoihin. 

  Sinulla tulisi olla käytössäsi kannettava tietokone opintojen suorittamista varten. Tarvitset kannettavaa tietokonetta jo orientaation aikana! Kannettavan ominaisuuksista olet jo ehkä lukenutkin kaikille yhteisistä ohjeista. Lisäksi sinulla tulee olla etukäteen luotuna Laurean käyttäjätunnus. Pääset aktivoimaan tunnuksesi viimeistään viisi vuorokautta ennen opintojen aloitusta. 

  Verkossa opiskelua varten tarvitset tietokoneen lisäksi verkkoyhteyden sekä kuulokemikrofonin. Opiskelu tapahtuu pienryhmissä opettajien ohjauksessa ja myös osin täysin itsenäisesti. Opinnoissa edistymiseen ja menestymiseen tarvitset itsesi johtamisen taitoja ja kurinalaisuutta. Tarvitset myös hyviä tietoteknisiä taitoja sekä kykyä opiskella virtuaalisesti erilaisissa ryhmissä erilaisia verkkotyövälineitä käyttäen.

  Opiskelijatuutorit ovat valmiina auttamaan jo nyt!

  Liity mukaan Laurea Lohja fuksit kevät 2019/ Laurea Lohja freshmen spring 2019 ryhmään Facebookissa. Ryhmän kautta saat lisätietoa ja ohjeita, voit kysyä ja keskustella, sekä tutustua tuleviin opiskelijakollegoihisi.

  Työharjoittelu

  Muistathan, että opiskeluun kuuluu myös harjoittelujaksoja, jotka vaativat intensiivistä läsnäoloa.

  Tartuntatautikysely

  Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden työharjoitteluun liittyvä rokotesuoja ja tartuntatautikysely.

Muista myös nämä!

Uusien opiskelijoiden yhteiset ohjeet

Lue mitä muuta sinun tulee tietää ennen opintojesi alkua.

Kaikille yhteiset uuden opiskelijan ohjeet

Palvelut opiskelijalle

Laurean opiskelijat saavat samat palvelut kaikilla kampuksilla. Opiskelijajärjestö Laureamkon kautta voit hankkia opiskelijakortin, jolla saat etua esimerkiksi kampusten opiskelijaravintoloista.


Lue lisää opiskelijoiden palveluista