Siirry sisältöön

UraFest 2024 - Ohjelma opiskelijoille

Tervetuloa Laurean UraFest 2024 -rekrytointitapahtumaan! Mukana Laurean kaikki koulutusalat. Tämä on opiskelijoille suunnattu tapahtumasivu. 29.1.-1.2.2024 klo 10-15, Tikkurilan ja Leppävaaran kampukset Sivua päivitetään.

Kiitos kaikille osallistujille, nähdään taas ensi vuonna!

Vuoden teema: Arvot työ­elä­mäs­sä

Työelämässä on yhä tärkeämpää merkityksellisyys ja arvojen mukainen toiminta (kts. esim. Martela 2020, 8-15). Siksi tämän vuoden UraFesteillä kannustetaan yrityksiä ja opiskelijoita tutustumaan arvoihinsa. Tapahtuman aikana järjestetään teemaan liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja ja opiskelijoita tuetaan omassa arvotyöskentelyssä ennen tapahtumaviikkoa järjestettävissä tietoiskuissa.

Miksi UraFest?

Opiskelijoilla on tapahtumassa mahdollisuus tutustua yrityksiin, verkostoitua ja löytää uusia väyliä työllistymiseen. Voit jopa löytää tulevan työpaikkasi! Yritykset pääsevät kertomaan omista uramahdollisuuksista ja pääsevät kuulemaan opiskelijoidemme odotuksista työelämään ja työllistymiseen liittyen.

UraFest palkittiin vuoden 2023 laurealaisena palvelutekona.

Miten valmistaudun tapahtumapäiviin?

Parhaimman vaikutuksen teet yrityksiin valmistautumalla etukäteen kohtaamisiin. Autamme sinua tuomaan parhaan osaamisesi esiin tarjoamalla tietoiskuja 22.-25.1.2024. Katso aiheet ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.

Opiskelijoidemme valmiutta ja rohkeutta on kehuttu aiemmissa tapahtumissa. Ole siis rohkeasti oma itsesi!

Ilmoittaudu tietoiskuihin

Ohjelma ja osallistuvat yritykset

UraFest on jaettu kolmelle päivälle aloittain niin, että päivän aikana kohdatut yritykset ovat kiinnostuneita juuri sinusta ja opintoalastasi. Viikon aikana järjestettävät puheenvuorot ovat avoimia kaikille ja ne toteutetaan hybridinä. Osallistuvat yritykset aloittain listattuna alempana tällä sivulla.

Päiväjaot

Maanantai 29.1.2024, Tikkurila

  • Sosiaali ja terveysala

Keskiviikko 31.1.2024, Leppävaara

  • Tietojenkäsittely, turva

Torstai 1.2.2024, Leppävaara

  • Liiketalous, restonomit, estenomit

Hot Topics

Maanantai 29.1.2024
klo 10-11

Tikkurila, auditorio B101

Sotea somessa - kertomus keltaisesta urapolusta

- Elisa Luomaranta

Puheenvuorossa kuulet, millainen keltainen urapolku minulla on ollut terveydenhoitajaksi valmistumisestani (Laurea Tikkurila, 2010) tähän päivään saakka. Urapolullani vilahtelevia titteleitä ovat mm. neuvolan terveydenhoitaja, painonhallintavalmentaja, terveyden edistämisen asiantuntija, yrittäjä ja somevaikuttaja. Puheenvuorossa paljastan myös, miten ihmeessä keltainen väri ja peltipurkit liittyvät urapolkuuni tärkeänä osana. Tule kuulemaan, miten sinäkin voit rakentaa oman työurasi vahvuutesi ja intohimosi edellä.

Kuka Elisa?
Elisa Luomaranta eli Elluyellow on Suomen keltaisin somevaikuttaja ja joustavan hyvinvoinnin asiantuntija. Hänen yrityksensä missiona on tuottaa hymyä ja hyvinvointia jokaiseen päivään - myös niihin kaikista harmaimpiin. Elisan @elluyellow -sisustus- ja lifestyletiliä seuraa Instagramissa jo noin 16 000 silmäparia. Somevaikuttajan työn lisäksi Elisa pitää voimaannuttavia elämäntapamuutosvalmennuksia sekä piristäviä hyvinvointihetkiä työyhteisöille ja nuorille.

Löydät Elisan myös verkosta:
Nettisivut
LinkedIn
Instagram

Ilmoittaudu puheenvuoroon

Keskiviikko 31.1.2024
klo 10-11

Leppävaara, auditorio TUOMO

Työllistymistä tukeva osaaminen ja taidot tieto- ja kyberturvallisuudessa

- Robert Valkama, Fortum

- Kalle Kallio, Puolustusvoimat

Työnhaussa on tänä päivänä erittäin paljon kyse erottumisesta positiivisella tavalla. Kaikessa pitäisi päästä siihen ajatukseen, että oma toiminta lisää jollain tavalla yrityksen menestystä. Pitää siis ymmärtää roolinsa mahdollistajana eikä ankeuttajana. Toisin sanoen pitää löytää reittejä asioiden tekemiseksi eikä estää kaikkea tapahtumasta riskeihin ja sääntelyyn vedoten.

Kuka Robert?
Rober Valkama toimii johtavana kyberturvallisuuspäällikkönä Fortumilla. Hän aloitti uransa ydinalan järjestelmäsuunnittelijana ja siirtyi hiljalleen operatiivisen teknologian kyberturvallisuuteen. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus alalta ja on työskennellyt operatiivisen teknologian kyberturvallisuuden parissa eri organisaatioissa, mukaan lukien kriittisen infrastruktuurin operaattorit, valtion virastot ja konsulttina toimialueen sisällä.

LinkedIn

Kuka Kalle?
Kalle Kallio toimii johtavana turvallisuuspäällikkönä Puolustusvoimissa ja vastaa mm. turvallisuuden ja riskienhallinnan ohjaamisesta. Hän on työskennellyt Puolustusvoimissa jo yli kaksi vuosikymmentä ja on osallistunut useisiin rekrytointeihin turvallisuuteen liittyen.

LinkedIn

Ilmoittautuminen puheenvuoroon

Torstai 1.2.2024
Klo 10-11

Leppävaara, auditorio TUOMO

ChatGPT opiskelussa, työnhaussa ja työelämässä

- Mikael Uusi-Mäkelä

Miten hyödyntää ChatGPT:tä ja muita kielimalleja työelämässä ja opinnoissa? Entä mitä kannattaa varoa ja huomioida sen käytössä?

HUOM: Puheenvuoro pidetään englanniksi.

Kuka Mikael?
Mikael Uusi-Mäkelä toimii Laureassa digitaalisesta koulutuksesta vastaavana kehittämispäällikkönä. Korkeakoulukentällä hän toimii verkko-oppimisympäristöjen, digipedagogiikan ja digitaalisen jatkuvan oppimisen parissa. Tekoälyn osalta hän on johtanut ammattikorkeakoulun tekoälylinjausten ja -koulutuksen kehitystyötä. Mikael on taustaltaan opettaja (FM) ja start-up-yrittäjä oppimisteknologia-alalta.

Löydät Mikaelin myös verkosta:
LinkedIn

Ilmoittaudu puheenvuoroon

 

Keynotes

Maanantai 29.1.2024
klo 14-15

Tikkurila, auditorio B101

Palautetta pelotta

- Tea Klinga


 
Puheenvuorossa selviää miksi palaute on tärkeä työelämätaito ja kuinka palautetta kannattaa antaa tai ottaa vastaan.
 
Toimiva ja tunneälykäs palautekulttuuri vaikuttaa osaltaan työn mielekkyyteen, työskentelyn sujuvuuteen ja heijastuu koko työyhteisön hyvinvointiin. Palautteeseen liittyy paljon oletuksia, epäilyksiä, vääriä toimintatapoja ja hieman pelkoa. Puheenvuorossani tuon esille miksi palaute on tärkeää kehittymiselle, osallisuudelle ja motivoitumiselle. Lisäksi tarkastelen kuinka palautetta kannattaa antaa ja ottaa vastaan jotta saavutetaan haluttu lopputulos. Tule kuulemaan kuinka voit suhtautua palautteeseen pelotta. 

Kuka Tea?
Tea Klinga on tunneälykkään arkijohtamisen, työyhteisön toiminnan ja asiakaspalvelun valmentaja. Tean tavoitteena on parantaa suomalaista työelämää tunneälyn, ilon ja onnistumisten huomioinnin sekä elinikäisen oppimisen kautta. Hän auttaa yrityksiä saamaan tunneälyllä tulosta, parempaa johtamista ja toimivampaa vuorovaikutusta niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin kanssa. ”Ihanan arkisia asioita ja teon ohjeita, ei vain sanahelinää, kyllä kolahti!"

Löydät Tean myös verkosta:
Nettisivut
LinkedIn
Instagram

Ilmoittaudu puheenvuoroon

Keskiviikko 31.1.2024
klo 14-15

Leppävaara, auditorio TUOMO

Work, life, and values: Build a fulfilling career in tomorrow's AI-powered world

- Perttu Pölönen

Join us for a deep dive into the future of work, personal values, and how to thrive in the hustle and bustle of the professional world.

HUOM: Puheenvuoro pidetään englanniksi.

Perttu who?
Perttu Pölönen is a futurist, inventor, and author. He has studied future technologies at Singularity University, based at NASA Ames Research Center in Silicon Valley, co-founded an edtechcompany in Myanmar, and won EU’s biggest science competition for youth. In 2018 MIT Tech Review honored him among the 35 Innovators Under 35 in Europe. His book, Future Skills, has been translated into seven languages.

Perttu has been chosen as a speaker of the year in Speakersforum for 2017 and 2021. In 2019 he was a candidate for a speaker of the year award.

Löydät Pertun myös verkosta:
Nettisivut
LinkedIn
Instagram

Ilmoittaudu puheenvuoroon

Torstai 1.2.2024
klo 14-15

Leppävaara, auditorio TUOMO

Rohkeus olla oma itsensä
- Rosa Nenonen


”… Unless I am myself, I am nobody.” – Virginia Wolf

Niin kuin Virginia Wolf sanoo, jos en ole oma itseni, en ole mitään. Menetämme valtavan määrän osaamista ja ilon tekemisestä esittämällä jotain mitä emme ole. Väitänkin, että uusia menestystarinoita pääsee syntymään vain, jos uskallamme tuoda oman autenttisen itsemme esiin. 

Tässä puheenvuorossa pääset tutustumaan omiin vahvuuksiin ja saat lisää varmuutta tekemiseen. Itsetuntemuksesi syvenee ja rohkeus kasvaa.

Autenttisuudessa piilee suurin potentiaali.

Kuka Rosa?
Rosa Nenonen on puhuja, valmentaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Rosa on myös kirjoittanut kirjan Merkityksellisen työn kaava – toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus 2020).

Rosa on valittu Speakersforumin vuoden 2023 puhujaksi.

Löydät Rosan myös verkosta:
Nettisivut
LinkedIn
Instagram

Ilmoittaudu puheenvuoroon

 

Ammatillinen valokuvaus

Tarvitsetko itsestäsi uuden, asiallisen kuvan jota hyödyntää työnhaussa, LinkedIn:ssä tai muualla somessa? Tule nappaamaan sellainen paikan päältä.

Valokuvaaja Missä ja milloin?

Karri Anttila

 

Maanantai 29.1.2024
klo 11-14
Tikkurilan kampus

Torstai 1.2.2024
klo 11-14
Leppävaaran kampus

 

Maanantai 29.1.2024, Tikkurila
Sosiaali- ja terveysala

Tutustu yrityksiin ja heidän arvoihinsa tarkemmin klikkaamalla logoja.

Osallistuva yritys ja kohderyhmät
Yrityksen arvot

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus

"Laatu ja vastuullisuus"

Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Vapaus valita"

Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

 

"Vastuullisuus, positiivisuus ja päämäärätietoisuus"

Sosionomikoulutus

"Avoimuus, rohkeus, vastuullisuus, yhteisöllisyys"

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Tehtävänä toimiva työ, missiona mielekäs elämä."

 

Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Turvallisuus, osallisuus, inhimillisyys ja lapsilähtöisyys"

Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Puolustamme jokaisen ihmisarvoa ja itsemääräämisoikeutta. Teemme työtä ihmisen kanssa, emme hänen puolestaan."

Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus

"Yksilöllisyys, asukas- ja asiakaslähtöisyys, avoimuus, ammatillisuus, huumori, oikeudenmukaisuus ja vastuu."

Sosionomikoulutus

"Rohkeus, inhimillisyys ja osallisuus."

Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Oikeudenmukaisuus, vastuullisuus ja rohkeus."

Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Inhimillisesti luonasi, kasvaen ja oppien, vastuullisesti toimien."

Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus

"Eettisyys ja monimuotoisuus, vastuullisuus yhteiskunnassa, rehellisyys ja läpinäkyvyys."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Ihmisläheinen, luotettava, uudistuva ja osallistava."

Sosionomikoulutus

"Vastuullisuus, määrätietoisuus, kumppanuus, luovuus ja tinkimättömyys."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Luottamus, rohkeus, välittäminen ja oikeudenmukaisuus."

Sosionomikoulutus

"Vastuu ympäristöstä, lähellä sinua ja yhdessä onnistuminen."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Asiakaslähtöisyys, yhdenvertaisuus ja vastuullisuus."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Kohtaaminen, edelläkävijyys ja yhdenvertaisuus."

Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Sitoutuminen, vastuullisuus, kohtaaminen ja ilo."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Meillä on tyytyväiset asukkaat ja työntekijät."

Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Vastuullisuus, rohkeus, vapaus ja yhdessä tekeminen."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen."

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Tieto ja taito, Välittäminen ja vastuunotto, Kumppanuus ja yrittäjyys, Kasvu ja kehitys"

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus

"Tahto, välittäminen ja nopeus"

Fysioterapeuttikoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sosionomikoulutus
Rikosseuraamusalan koulutus

"Avoimuus, vaikuttavuus ja vastuullisuus."

 

Keskiviikko 31.1.2024, Leppävaara
Tietojenkäsittely, turvallisuus ja riskienhallinta

Tutustu yrityksiin ja heidän arvoihinsa tarkemmin klikkaamalla logoja.

Osallistuva yritys ja kohderyhmät Yrityksen arvot

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Ihminen, rohkeus, nopeus, kasvu ja tulos.
Ihminen on arvojemme ydin."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Olemme edelläkävijä ja vastuunkantaja, toimimme yhdessä ja intohimoisesti."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Ihmistä arvostava, osaava, yhteistyökykyinen ja uudistuva."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Toimintatapamme ovat luottamus, yhteinen tekeminen, reiluus, rohkeus ja kasvu."

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Pilvi on helvetin ihanaa, Aina ei ole tehty näin, Poikkeuksellisen sydämellinen, Teemme unelmista totta."

Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Fair, Trustworthy and Professional"

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus

"Työnilo, tekemisen reiluus ja katse eteenpäin."

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Yhdessä osaamme ja välitämme – vastuullisesti."

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen

"Kulttuuriperiatteemme: Oppiminen, jakaminen, rohkeus ja ammattiylpeys."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus

"Henkilökohtainen palvelu ja vastuullinen työnantaja."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Kumppanuus ja laatu, riippumattomuus ja rehellisyys, yrittäjyys ja jakaminen, arvostus, vakavaraisuus, yritysvastuu."

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitalisten palvelujen kehittäminen
Tietojenkäsittelyn koulutus, Kyberturvallisuus

"Avoimuus, vaikuttavuus ja vastuullisuus."

 

Torstai 1.2.2024, Leppävaara
Liiketalous, restonomit ja estenomit

Tutustu yrityksiin ja heidän arvoihinsa tarkemmin klikkaamalla logoja.

Osallistuva yritys ja kohderyhmät Yrityksen arvot

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus

"Ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen."

Liiketalouden koulutus

"Olemme aina lähellä, Pidämme lupauksemme, Rakennamme tulevaisuutta yhdessä."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Ihminen, rohkeus, nopeus, kasvu ja tulos.
Ihminen on arvojemme ydin."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus

"Olemme edelläkävijä ja vastuunkantaja, toimimme yhdessä ja intohimoisesti."

Liiketalouden koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Työnilo, tekemisen reiluus ja katse eteenpäin."

Liiketalouden koulutus

"Toimi suoraselkäisesti, vaikuta, välitä, tee yhteystyötä ja haasta ajatteluasi."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus

"Oma-aloitteisuus, palveluhenkisyys, luotettavuus ja kumppanuus."

Mukana Länsi-Uudenmaan ja Lammin säästöpankit

Liiketalouden koulutus

"Asiakaslähtöisyys, luotettavuus, työhyvinvointi ja tuloksellisuus."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Sujuvuus, palvelu ja positiivisuus."

Liiketalouden koulutus

"Olemme mahdollisuuksien talo jokaiselle. Olemme aina sanamme mittaisia. Kannamme vastuun yhdessä. Luomme ikimuistoisia hetkiä. Maksimoimme yhdessä potentiaalisi."

Liiketalouden koulutus

"Onnistumme yhdessä, uudistamme rohkeasti ja toimimme vastuullisesti."

Liiketalouden koulutus

"Innovative, User-centric, Research-driven”

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus

"Be caring, Be you, Be a pro, Be bold."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Periksiantamattomuus, asiakaslähtöisyys ja luotettavuus."

Liiketalouden koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Näemme pidemmälle, kuuntelemme ja luomme menestystä."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Rohkeasti, luotettavasti, kestävästi, ilolla ja intohimolla."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Ihminen ihmiselle, rima rohkeasti korkealle ja yhdessä onnistumisen ilo."

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Henkilökohtainen palvelu ja vastuullinen työnantaja."

Liiketalouden koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Aito, omistautunut ja luotettava"

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Ihminen. Yhteinen. Innostus."

Liiketalouden koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Aurinkoisen tyytyväinen asiakas, iloinen työntekeminen, arkiluovuus, luotettavuus ja yrittäjyys."

Liiketalouden koulutus

"Kunnioitus, tinkimättömyys, vastuullisuus ja esimerkillisyys."

Liiketalouden koulutus

"Tieto ja taito, Välittäminen ja vastuunotto, Kumppanuus ja yrittäjyys, Kasvu ja kehitys"

Liiketalouden koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Oikeudenmukaisuus, vastuullisuus ja rohkeus."

Kauneudenhoito-ja kosmetiikka-alan koulutus

"Sustainability, purity, simplicity."

Liiketalouden koulutus
Oikeudellisen osaamisen koulutus
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus

"Avoimuus, vaikuttavuus ja vastuullisuus."

Lisätietoja: